BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İzmir toplu ulaşıma dönüyor: Toplam 1,5 milyon kişi taşındı

İzmir toplu ulaşıma dönüyor: Toplam 1,5 milyon kişi taşındı

İzmir’de pandemi döneminde günlük 200 binlere kadar gerileyen toplu ulaşım biniş rakamı, okulların açıldığı 6 Eylül’den itibaren hafta içinde ortalama 1,5 milyonlara yükseldi. Kısıtlılık uygulamalarının sona erdiği 1 Temmuz’dan itibaren bu rakam 900 binler seviyesindeydi. Pandemi öncesinde, kentteki tüm toplu ulaşım araçlarına hafta içi ortalama 1 milyon 900 biniş yapılıyordu.

0Yorumlar
İzmir toplu ulaşıma dönüyor: Toplam 1,5 milyon kişi taşındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kuruluşları ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN’da günlük ortalama biniş rakamları, pandemi öncesinin verilerine yaklaştı. Özellikle 2020 yılının ilk yarısında günlük ortalama 200 binlere kadar gerileyen biniş sayısı, şehir içi toplu ulaşım araçlarındaki kısıtlamaların kaldırıldığı 1 Temmuz 2021’den itibaren yükselişe geçti. İlk etapta hafta içi günlük ortalama 900 binlere çıkan biniş rakamı, okulların açıldığı 6 Eylül’den itibaren ise büyük artış gösterdi.

6 Eylül Pazartesi günü tüm toplu ulaşım araçlarına yapılan biniş sayısı, 1 milyon 521 bin 816 olarak gerçekleşti. Bu rakam, iki önceki haftanın aynı günü (23 Ağustos) yaklaşık 1 milyon 250 bindi. 6 Eylül’den bu yana hafta içi günlük ortalama 1 milyon 500 bin seviyelerinde ölçülen biniş sayısı, pandemi öncesi dönemde ortalama 1 milyon 900 binlerdeydi.

Başkan Soyer: Konforlu ve hızlı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir süre önce yaptığı “toplu ulaşımı kullanalım” çağrısının, yerini bulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kentte halen ciddi bir özel araç yoğunluğunun yaşandığına dikkat çeken Başkan Soyer, pandemiyle birlikte artan trafik yoğunluğuna en kolay çözümün “toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesi” olduğunu vurguladı. Özel araç kullanımının yüzde 110 arttığını belirten Başkan Soyer, şöyle devam etti: “Bugün İzmir trafiğine her gün ortalama 1.5 milyon araç çıkıyor. Bu rakam, pandemi öncesinde 650 binlerdeydi. Seyahat sürelerinin uzamasının en büyük nedeni bu. Büyükşehir Belediyesi olarak toplu ulaşımın tüm unsurlarında nitelikli, güvenli, konforlu ve hijyenik hizmet sunuyoruz. Vakitten kazandırıyoruz. Otobüs filomuzu büyük oranda yeniledik, genişlettik. ESHOT, Metro, Tramvay ve İZDENİZ hatlarımızda sefer sıklıklarını artırdık. Trafikte daha fazla rahatlama için toplu ulaşım araçlarını tercih etmemiz gerekiyor. Bu konuda tüm hemşehrilerimden duyarlılık rica ediyorum.”

Temizliğe azami dikkat

Metro, Tramvay araçlarında, İZDENİZ gemilerinde, ESHOT, İZULAŞ otobüslerinde ve TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN trenlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları, pandeminin en yoğun yaşandığı dönemde olduğu gibi titizlikle sürdürülüyor. Temizlik ekipleri, istasyonlar, iskeleler ve aktarma merkezlerinin yanı sıra kamuya açık tüm noktalarda da temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

7 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

7 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

9 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

10 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

11 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

13 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

13 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce