İzmir YMMO Başkanı Zengin: “Depreme dayanıklı kentler oluşturmalıyız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetimi, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nı (İzmir YMMO) ziyaret etti. İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin ve yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen, İl Sekreteri Özlem Ünsal ile Yönetim Kurulu Üyesi Leman Tunus da yer aldı.
İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, yakın zamanda göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu da kutlayarak ziyaret için teşekkür etti. Deprem felaketi sonrası neler yapılabileceğini konuştuklarını söyleyen İzmir YMMO Başkanı Zengin, “Deprem bu ülkenin bir gerçeği. Böyle bir gerçek karşısında gerekli tedbirleri öncesinde almamız gerekiyor. Depreme dayanıklı kentler yaratmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“Önce yaralarımızı saracağız”
İzmir YMMO olarak depremzedelere yardım için hem kurumsal hem de bireysel olarak çaba gösterdiklerini ve AFAD başta olmak üzere kentte kurumların başı çektiği yardım kampanyalarına katılım gösterdiklerini ifade eden Zengin, “CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan deprem bölgesine dair güncel bilgileri de aldık. Bundan sonra da yapılacak her tür yardım organizasyona hem kurum olarak hem de üye bazında katılım göstermeye devam edeceğiz. Ayrıca üyelerimizin hizmet verdiği şirket ve kurumları da bu kampanyalara katkı koymaya teşvik edeceğiz” diye konuştu.
Bu yaraları sarıldıktan sonra deprem gerçeği ile yaşamaya devam edeceklerini hatırlatan Zengin, “Bir daha bu boyutta bir felaket ve can kaybı yaşamak istemiyoruz. Deprem bu ülkenin gerçeği ve bu gerçeği uygun binalar yapmak zorundayız” dedi.

“Odalar ve STK’lar çok önemli”
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da oda ve STK’ların yardımların organize edilmesinde büyük bir yükü sırtlandıklarını söyledi. İzmir’in bölgeye ilk yardım elini uzatan kent olduğunu söyleyen Aslanoğlu, “Yakın zamanda deprem gerçeği ile yüzleşmiş bir kent olarak yaşanan bu felaket karşısında çok çok üzgünüz. Elimizden geldiğince bölgedeki vatandaşlarımıza el uzatmaya çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda kentimizin önde gelen STK ve Oda’ları ile görüşerek neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Kentimizde ve ülkemizin genelinde organize edilen yardım kampanyalarına katkı koyan tüm oda ve STK’lara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay, Sağlık Kentler Forumu'nda konuştu!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın...
'İzmir Yenileniyor' markası tescillendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki riskli ve eski yapıların depreme dayanıklı, güvenli ve...
Mansur Yavaş yeniden Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeniden Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi.
Güncel Haberleri
TümüErdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
