İzmir'de kadın avukattan meslektaşına taciz
İzmirli avukat Ersin Sel’i telefonda tehdit ederek hakarette bulunan, gizli numaradan bir erkeğe aratıp taciz ettirdiği ortaya çıkan kadın avukat Z.B.A.’nın 10 yıl hapsi istendi.
İzmir'de iki avukat arasında yaşanan Taciz olayı, "Bu kadarına da pes dedirtti... 4 yıl önce, o dönemde Karşıyaka 2. Aile Mahkemesi'ndeki bir davanın avukatlığını yapan Ersin Sel'i telefonla arayan, karşı tarafın kadın avukatı Z.B.A., kendisini arkasından konuşmakla suçladı. Daha sonra Ersin Sel'i tekrar arayan Z.B.A., iddiaya göre hakaret edip, tehditlerde bulundu.
GİZLİ NUMARADAN ARADI
Bir süre sonra avukat Sel'i gizli numaradan adayan bir erkek ise "Aşkım sen dedin hep 'Özelden ara' diye. 'Karım beni görmesin' dedin. Hatırlamıyor musun? Müsait değilsen sonra arayayım hayatım. Seni seviyorum. Çok öpüyorum. Hayatım bak müsait olunca mutlaka ara beni" dedi. Avukat Ersin Sel, gizli numarayla yapılan aramadaki erkeğin konuşmasını da kaydederek delil olarak savcılığa başvurup, şikâyetçi oldu. Savcılık soruşturmasında gizli numaranın avukat V.A.'ya ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine avukat V.A. hakkında, "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı. Ancak yapılan ses analizinde, tacizde bulunanın V.A. olmadığı belirlendi. Bu arada diğer görüşmenin ses analizinde ise tehdit ve hakaretlerde bulunan kadının, avukat Z.B.A. olduğu ortaya çıkınca, ona da "Cinsel taciz, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından" 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
YAKIN ARKADAŞI ÇIKTI
Yargılamalar devam ederken, Z.B.A. ve V.A.'nın arkadaş oldukları da belirlendi. Mahkemede birbirlerini tanımadıklarını öne süren iki avukatın, HTS kayıtlarına göre de yüzlerce kez görüştükleri tespit edildi. Bunun üzerine davalar birleştirildi. Geçtiğimiz günlerde mütalaa veren savcı, analizde ses kendisine ait olmadığı için V.A.'nın beraatını talep etti.
İZMİR'İ TERK ETTİ
Z.B.A.'nın ise, kendisi kabul etmese de ses kayıtlarının bilirkişi kaydı raporu ile kesinleşmesi nedeniyle hakaret, basit tehdit, kişilerin huzur ve sükunun bozma suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bir sonraki duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, Kadın Avukat Z.B.A.'nın olaydan sonra İzmir'den Balıkesir'e taşındığı öğrenildi. Z.B.A.'nın ceza alması durumunda meslekten atılabileceği belirtildi. (SABAH- CEYHAN TORLAK)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Adliyesi'nde 180 bin TL'lik rüşvet skandalı!
İzmir Adliyesinde görevli icra müdür yardımcısı ve icra katibinin, bir hukuki dosyanın...
O yurt taciz olaylarıyla gündeme gelmişti: Yeni gelişme...
İstanbul Cevizlibağ'daki kız öğrenci yurdunda eşyaları karıştıran ve baza altlarına müstehcen...
Yangının çıkış sebebi tartışılmaya devam ediyor: İzmirli...
İzmir’in Foça, Aliağa, Seferihisar, Çeşme ve Ödemiş ilçelerinde yaşanan yangınların sebebine...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...
Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...
Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...
Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...
Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin , İzmir’deki “...
Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı
Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da
İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...
Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!
Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...
Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat
Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...
Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...