Kadınlar adalet için sokakta: İndirimler cinayete teşviktir!
Pınar Gültekin’i vahşice katleden Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimi sonrası kadınlar sokaklara döküldü. Sosyalist Kadın Hareketi bugün Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, verilen indirime tepki gösterdi.
Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin davası dün karara bağlandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan katil zanlısı Avcı’ya tahrik indirimi uygulanarak cezası 23 yıla indirildi. Mahkemeden çıkan karara başta kadın örgütleri olmak üzere pek çok kişi tepki gösterdi.
Sosyalist Kadın Hareketi adına konuşan Şevval Güçlü, bu kararın bütün katillere cesaret verdiğini dile getirerek, “Temmuz 2020'de Muğla'da Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı, sonra cezası "haksız tahrik" indirimiyle 23 yıla indirildi. Dün Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13'üncü duruşmada, cinayet sırasında yardım ettiği iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen Cemal Metin Avcı'nın erkek kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etti. Mahkeme heyeti Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın da ‘delilleri yok etme ve gizleme’ suçlarını işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi” dedi.
Katillere cesaret!
Kararı kabul etmediklerini dile getiren Güçlü, “Pınar Gültekin katil Cemal Metin Avcı tarafından boğularak öldürüldükten sonra varilde yakıldı ve üzerine beton döküldü. Adaleti sarayların dört duvarı, mahkeme heyetlerinin iki dudağı arasında zannedenler; Muğla'daki mahkeme heyeti katile haksız tahrik indirimi uygulayarak sadece ona değil bundan sonraki tüm katillere de cesaret vermiştir. Biz ise bugün burada katillere verilen bu cesaretin hesabını sormakla mükellefiz. Verilen kararı kabul etmiyoruz. Verilen haksız tahrik indirimi kadın cinayetlerine teşviktir. Biz kadınlar her gün cinayet haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Hayatta kalmak değil, insanca ve özgürce yaşamak istiyoruz. Aramızdan aldığınız kadınlar birer sayı değil, birer yaşam. Ve bu yaşamı elimizden almayı kendisinde hak gören sadece Cemal Metin Avcı mı” ifadelerini kullandı.
“Devlet de en az Cemal Metin Avcı kadar katildir”
İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının katillere cesaret verdiğini ileri süren Güçlü, “Elbette yalnızca o değil. Kadın cinayetleri karşısında fail erkeğe cezasızlık politikası uygulayanlarda katildir. Teşvik ve iyi hal indirimleriyle failleri ödüllendiren devlet de en az Cemal Metin Avcı kadar katildir. Pınar’ın katili faillere cinayet işlemesi için cesaret veren, İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı alanlardır. Erkeklerin kadınları öldürmek için cesaret aldığı yargısı, polisi, askeri, hukuku, devleti hepsi ama hepsi katildir. Katlettiğiniz bütün kadınların isyanını kuşanıp geldik ve ant olsun ki hesap soracağız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
3 aydır kayıptı: Aysel Yıldırım’ın cinayete kurban...
Malatya’da 19 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan Aysel Yıldırım’dan acı haber geldi. Yürütülen...
Oğlunun cinayete kurban gittiğini iddia etti: Devlet...
Narlıdere’de “intihar etti” denilen 26 yaşındaki Dorukhan Büyükışık’ın ölümündeki cinayet şüphesi...
Çiğli’de yaz coşkusu: Müzik, tiyatro, sinema ve renkli...
Çiğli Belediyesi, Ağustos ayında da kültür, sanat ve eğlenceyi mahallelere taşıyor. “Sokakta...
Güncel Haberleri
TümüO Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...
Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...
Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!
İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...
İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!
İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...
İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...
Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...
Tugay'ın başkan olduğu birlikten Bornova Belediyesi...
Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu 3 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek.
Türkiye'de İl Sayısı 100'e Çıkacak: İl Olma Potansiyeli...
MHP'nin "100 İl, 1000 İlçe Projesi" kapsamında Türkiye'deki idari yapının değiştirilmesi...
MHP'li Yıldız'dan 'anket şirketleri' çağrısı: Demokratik...
MHP'li Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarına yönelik...
32 ilde FETÖ'ye darbe: 41 kişi tutuklandı!
İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda...
11 ilde kanser ilacı operasyonu: 22 gözaltı!
Son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarını değiştirerek yeniden piyasaya...
İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...
Basmane Çukuru için dört kurumdan ortak tepki: Sus payı...
TMSF’nin 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkardığı Basmane Çukuru için dört kurumdan...