Karşıyaka'da kongre süreci kızışıyor: Başkan Tugay sürece el attı!
İzBB Başkanı Cemil Tugay kongre süreci sürerken CHP’de Karşıyaka için bizzat devreye girdi. Mevcut İlçe Başkanı Levent Güçlü’ye rakip çıkan Hanım Şah Han’a desteklerini sunan Tugay öne çıkan isimler ve delegeleri arayarak destek talep etti.
CHP İzmir’de süren kongre sürecinde yeni ilçe başkanları ve yönetimler görevlere gelirken il kongresinde oy kullanacak delegeler de belli oluyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de yakından takipçisi olduğu İzmir sürecinin sonunda il kongresi için bir ismi önermesi ya da uzlaşılan isim üzerinde kanaat belirteceği öngörülüyor.
Partinin en hareketli olduğu ilçeler arasında bulunan Karşıyaka’da bugün kongre yapılacak. Delegeler, yeni ilçe başkanını belirleyecek. Mevcut ilçe başkanı Levent Güçlü’nün karşısına Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Hanım Şah Han aday olarak gösterilmişti. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal mevcut Başkan Güçlü’yü desteklerken kadın aday olarak sahaya çıkan Han’ın en büyük destekçisi ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay oldu.
Karşıyaka’da bir dönem belediye başkanlığı yapmanın getirdiği kontrolü kaybetmek istemeyen Tugay’ın bizzat sahada olduğu ve çalışmaları yakından takip ettiği görülüyor.
Karşıyaka kongresi için çalışmaları hızlandıran Başkan Tugay’ın delege seçimlerine liderlik eden bazı isimleri ve kritik mahalle temsilcilerini aradığı bildirildi. Tugay’ın destek istediği aday Han’ın yanında yer alacaklarla gelecek günlerde birlikte siyaset yapmayı teklif ettiği de öğrenildi. Tugay’ın delege listesinde bulunan isimlerle bizzat ilgilendiği ve yakın markaja aldığı da bildirildi.
BAŞKAN TUGAY'DAN UYARI!
Başkan Tugay’ın ayrıca Karşıyaka örgütü üzerinde etkisi olabilecek dış ilçelere de “karışmayın” uyarısında bulunduğu bildirildi. Bazı ilçe belediye başkanlarının kongreye ilişkin çalışmalarını durdurmak isteyen Tugay’ın, müdahalesi sonrasında bir takım önlemler alındığı öğrenildi. Tugay’ın özellikle Çiğli, Bayraklı ve Bornova gibi ilçelerden müdahaleler ile parti üst yönetiminden sürece karışılmaması konusunda uyarılarda bulunduğu ifade edildi.
HANGİ ADAY KİMDEN DESTEK ALIYOR?
Çekişmeli bir yarışa sahne olması beklenen Karşıyaka’da adaylarından mevcut ilçe başkanı Levent Güçlü’ye başta Belediye Başkanı Yıldız Ünsal olmak üzere eski Belediye Başkanı Cevat Durak ve oğlu Belediye Meclis Üyesi Burak Ali Durak, Narlıdere eski Belediye Başkanı Ali Engin, Eski CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Belediye Meclis Üyesi Dilek Bilgin, CHP İzmir eski Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, eski Meclis Üyesi ve Veteriner Hekimler Odası eski Başkanı Serdar Aktop, Şükrü Parmaklı, Serdar Yavaşoğlu ve bazı meclis üyeleri destekliyor.
Hanım Şah Hah’a ise başta Tugay olmak üzere CHP İzmir eski Başkan Yardımcısı ve Kurultay Delegesi İsfahan Naki, Belediye Meclis Üyesi Sedredil Çoşkuner, CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, eski İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, eski İlçe Başkanı Serdar Koç, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Yaramışlı, eski İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Özenç Kalkan, İzmir eski Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı eski Meclis Üyesi Önder Koç gibi isimler destek çıkıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
Güncel Haberleri
TümüAK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!
Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...
Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...
Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!
Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...
Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!
Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...
Bennu Gerede gözaltına alındı!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...
Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?
TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...
Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
