BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Katip Çelebi'den İzmir Büyükşehir'e 'size gerek yok' açık...

Katip Çelebi'den İzmir Büyükşehir'e 'size gerek yok' açıklaması

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yemek dağıtma krizinin ardından Katip Çelebi’den açıklama geldi. Büyükşehir’e ait aracın kampüs içine almadığı haberlerinin tepki çekmesi üzerine yönetim, tüm öğrencilerine 6 TL bedelle Her gün 4 çeşit yemek verdiğini, ayrıca ihtiyaç sahibi öğrenciler için ayrıca ücretsiz yeme imkânı sağladığını belirtti.

0Yorumlar
Katip Çelebi'den İzmir Büyükşehir'e 'size gerek yok' açıklaması

Ege’ye Bakış- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üniversite öğrencileri için başlattığı ücretsiz sıcak yemek projesiyle İzmir’deki Üniversite öğrencilerine yemek dağıtımına başladı. Dün Katip Çelebi Üniversitesi’nde yemek aracının içeri alınmaması görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Üniversite yönetimine tepkiler yağmaya başladı.

Tepkiler sonucunda Üniversite yönetimi tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Medyada yer alan ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yemek dağıtımının üniversitemiz tarafından engellendiği’ iddialarına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ücretsiz yemek dağıtacağı haberi tarafımızca Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 09 Ekim 2022 tarihinde saat:17.48’de yaptığı paylaşım ile sosyal medya üzerinden öğrenilmiştir. Dağıtıma ilişkin olarak herhangi bir resmi izin talebi ya da bilgi üniversitemize ulaşmamıştır. 10 Ekim Pazartesi günü merkez kampüsümüze gönderilen araçlar da giriş izinleri olmadığı için kampüs içerisine alınmamıştır. Kamu görevini yerine getiren iki kurum arasında devletin ilkeleri kapsamında işlemesi gereken izin sürecine ilişkin işleyiş belediye yetkililerine sözel olarak aktarılmış; talep için resmi yazı gönderilmesi gerektiği kendilerine iletilmiştir. Adı geçen tarihte tarafımıza resmi bir talep ulaşmamıştır. Sözlü görüşmelerimizde üniversitemizde ikinci öğretim bulunmadığı ve eğitim öğretimin saat:17.00’de sona erdiği, o saatten sonra dağıtıma ihtiyaç olmadığı, öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Balatçık Mahallesi girişindeki Balatçık Kapı’da dağıtım yapılması halinde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabileceği bilgisi yetkililere aktarılmıştır.  

 

Üniversitemizin en önemli ihtiyacı olan ve çevresinde mukim vatandaşlarla birlikte yaklaşık 60 bin kişiye hizmet verme potansiyeline sahip ‘Kâtip Çelebi İZBAN Durağı’nın hizmete açılmasına yönelik yönetimimizin yoğun çabası kamuoyunun malumudur. Bu durağın yapımı için yaklaşık 5 yıldır süren müzakerelerden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz tutumu nedeniyle sonuç alınamamıştır. Öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın daha rahat ulaşımı için yaptığımız çok sayıda talep, çeşitli gerekçelerle görmezden gelinmiş ve farklı mazeretlerle durağın yapımı ötelenmiştir. Mevcut durumda öğrencilerimizin ulaşım ızdıraplarını geçici süreyle çözmek adına yoğunluk durumu göz önünde bulundurularak Egekent İZBAN durağından kampüsümüze hafta içi günler ve sınav tarihlerinde olmak üzere 07.30 - 09.30 ve  17.00-19.00 saatleri arasında ilave seferlerin konulması talebi Büyükşehir Belediyesine 16.09.2022 tarihinde resmi yazı ile gönderilmiş ayrıca yetkililere de sözlü olarak konu detaylarıyla iletilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yazıya 05.10.2022 tarihinde ‘talebin karşılanamayacağı’ yanıtını vermiştir.

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, tüm öğrencilerine 6 TL bedelle her gün dört çeşit yemek vermekte; ihtiyaç sahibi öğrenciler için ayrıca ücretsiz yeme imkanı sağlamaktadır. Üniversitemizdeki tüm süreçler, ilgili mevzuat kapsamında, devletimizin ilke ve geleneklerine uygun olarak yürütülmektedir. Ülkemiz ve bölgemiz için çalışan kurum ve kuruluşlar ile yakın iş birliğini önemseyen üniversitemizin siyasi bir kampanyaya alet edilmeye çalışılması maksatlı ve üzüntü vericidir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Yorumlar (1)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

17 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

17 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

17 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce