BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Kayalar’a CHP’den tam destek: Başımız dik alnımız ak!

Kayalar’a CHP’den tam destek: Başımız dik alnımız ak!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü bugün Menderes Belediyesi önünde, Başkan Kayalar’a destek için bir araya geldi. Mustafa Kayalar, “Dün İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ve gerekçesini bilmediği bir kararla görevimden uzaklaştırıldım. Bu süreçte kimse kararsızlığa ve ümitsizliğe kapılmasın. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok” dedi.

0Yorumlar
Kayalar’a CHP’den tam destek: Başımız dik alnımız ak!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir İlçe Belediye Başkanları, STK’lar ve sendika temsilcileri olmak üzere binlerce vatandaş sloganlar attı.  

 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iktidara adeta ateş püskürterek, “Yargıdan, savcılıktan, mahkemeden istediği sonucu alamayan siyasi iktidar çözümü ve çareyi idari bir tasarrufla belediye başkanımız görevden almakta buldu. Hakkında mahkumiyet ve tutuklama kararı yok ancak istediği kararı alamayınca idari bir kararla suç örgütü liderleri ile fotoğrafları olan suçişleri bakanın kararı ile belediye başkanımız görevden alındı” dedi.

 

Mustafa Kayalar’ın yalnız olmadığını vurgulayan Yücel, “ Milletimiz bu yapılanı unutmayacak. İstanbul’da da unutulmadı, Menderes’te de unutmadı. Kimse heveslenmesin. Ellerini kolları ovuşturanlara, akbabalara, çakallara söylüyorum. CHP Menderes ilçe örgütü, CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP’li belediye başkanları, CHP’li milletvekilleri birbirlerine kenetlenmiş durumdalar. Mustafa Kayalar’ı da Menderes’i de kimse sahipsiz zannetmesin. Bu haksızlığa karşı her mecrada hukuk kuralları ve siyaset çerçevesinde sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Menderes’i de Mustafa Kayalar’ı da kimseye yedirmeyeceğiz”  ifadelerini kullandı.

 

 

Aşkla çalışmaya devam edeceğiz!

AK Parti iktidarı boyunca Hukukun değersizleştirildiğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin herhangi döneminde hak, adalet, hukuk bu kadar değersizleşmedi. Sizden olanlara farklı olmayanlara farklı adalet olamaz. Hukuk toplumun her kesiminden herkes eşit durmayı ve adaletli olmayı gerektirir. Ortada kanıtlanmış bir iddia yokken ve hakkında tutuklama talebi bile yokken görevden alınması siyasi bir karardır. Elbette bir gün gerçekler ortaya çıkacak. Halkın iradesini entrikalar ile alaşağı etmeye çalışan iktidar hak ettiğini bulacak. Sandığı iradesini haksızca kullandıkları devlet ile güçlenmeye çalışanlar hukuk önünde hesap verecek. Adaletin terazisi gün gelir o teraziyi bozandan da hesap sorar. Size söz veriyorum… Bize güvenen hiçbir İzmirlinin başını öne eğecek iş yapamayacağız. Görevimizin son anına son nefesimize kadar alnımız ak başımız dik. İzmirlinin bize verdiği desteğe layık olmak için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Başımız dik alnımız ak!


Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar kararın siyasi olduğuna dikkat çekerek, “Biz belediye başkanları bulunduğumuz konum kaynaklı elbette böyle durumlarla karşılaşacağız. Ortaya atılan iddialar ile ilgili ifademizi verdik ve adaletin kararı ile görevimize devam etmemiz uygun görüldü. Ancak dün İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ve gerekçesini bilmediği bir kararla görevimden uzaklaştırıldım. Bu süreçte kimse kararsızlığa ve ümitsizliğe kapılmasın. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Adalet karşısında her türlü hesabı vermeye hazırız. Başımız dik alnımız ak. Biliyorum bu günler geçecek ve adalet olması gerektiği gibi işleyecek” dedi.

 

Mustafa Kemal'in askerleriyiz!

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan ise açıklamasında, “Sanıyorlar ki Mustafa Kayalar’ı görevden alınca Menderes sinecek, sanıyorlar ki müfettişleri CHP’li belediyelere gönderince CHP’li belediyeler bir adım geri gidecek. Ne söyleyeceğimiz sözden bir kelime eksiltiriz ne de bir adım geri atarız. Bizler İzmirliyiz. Ancak ve ancak zeybek oynarken diz çökeriz! Bizler tam bağımsızlık mücadelesi veren gazi Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Kimse unutmasın. CHP’liler baş verir baş eğmez. Bu hukuksuzlukları yapanlar yarına kalır, yanınıza kalmaz” dedi.

“Omuz omuza leş kargaları ile mücadele”

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP’li Belediye Başkanlarına siyasi soykırım uygulandığına dikkat çekerek, “Menderes Belediye Başkanımıza uygulanan maalesef siyasi bir karar. Türkiye’de CHP’li belediye başkanlarına nasıl bir siyasi soykırım uyguladıklarını siz de görüyorsunuz. İstanbul’da başta İl Başkanımıza yapılan soykırım ile başlayan duruma CHP örgütünün nasıl ayağa kalktığını herkes gördü Biz İstanbul’da milyonlarca partili ve STK temsilcileri ile bir araya geldik. Bundan sonra da yan yana omuz omuza leş kargaları ile mücadele etmek boynumuzun borcu olsun. Yapılan ilk seçimde sizin oylarınız ile AK Parti ve MHP’yi alaşağı edemezsek bize yazıklar olsun.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde çıkan fotoğraflarını hatırlatarak, “Buradan adı suç işleri bakanlığına çıkmış, mafya ile kötü insanlarla her türlü karanlık işe bulaşmış insanlarla fotoğrafları medyada çerçevelenmiş AK Parti Genel Başkanı’nın kuklasına seslenmek istiyorum. Sen bir kuklasın. Bütün söylediklerini iradeni satarak AKP içinde yer almış olarak bizim pırıl pırıl belediye başkanlarımıza ne dil uzatabilir ne de onlar hakkında karar alabilirsin. Seni Türkiye biliyor. Adalet ve hukuk varsa sen kendini onların yerine koyamazsın. Mustafa Kaylar adaletin önüne çıkmış serbest kalmış ve hakim onu görevinin başına göndermiş. Sen Menderes halkının oylarını çalamazsın, Menderes halkına hakaret edemezsin” dedi.

 

Devletin dini adalettir!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise açıklamasında, “Biz buradayız. Ömrümüzü adalete vermiş insanlarız. Biz bu operasyonları FETÖ’den tanıyoruz. Bugün kamu kaynaklarını yandaşlara aktaran, uçmadığımız havayollarından para ödettiren bu iktidar dönüyor utanmadan Menderes Belediye Başkanı’na operasyon yapıyor. Bu yargı operasyonu değildir. Bu siyasi operasyondur. Bizim bu yapılanlara sessiz kalacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Devletin dini adalettir. Adaletle yönetilmeyen devlet yıkılmaya mahkumdur. Buradan Cumhuriyet Savcısına sesleniyorum. Bu işin arkasında kim var biliyoruz. Sizi takip ediyoruz. Hukuk çerçevesinde davranacaksınız. Bu adliye koridorlarında gözaltına alınarak tutuklanarak yargılanacaksın” dedi.

 

Jant tutmuyor….

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti hükümetinin çamur atma çabasının olduğunu ileri sürerek,Bunların korkuları bizlerden, Atatürk Cumhuriyeti’nden. Bunların gidişine az kaldı. Kamyonların lastikleri jant tutmuyor artık. Bize çamur atmaya çalışıyorlar. Biz çamur tutmayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün sahibiyiz. Bugün yeni dönemde değil, 55 milyon borcu var be şerefsizler, be adiler!" ifadelerini kullandı.

 

Algı operasyonu…

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, algı operasyonlarına dikkat çekerek,Seçimlerde sandıklarda İzmir’i kazanamayan AK Parti, belediye başkanlarımıza bu düzenlemeler ile bir algı operasyonu yapıyor. İzmirli seçmenlere CHP’li belediyeler bunlardır diyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. İzmir’i kazanmayacaklarını biliyorlar. Sandıkta kazanamadıkları İzmir’i çamur atarak kazanma peşindeler. Biz bunları son 20 yıldır yoğun bir biçimde yaşıyorum. Elbette bunların hakkında halk ile birlikte hep beraber geleceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Hodri meydan!

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, “Mesele yolsuzluk, Menderes ya da Mustafa Kayalar değil. Mesele ülkeyi yolsuzluk batağına sürmüş bir iktidar. Mesele bu durumdan ancak CHP’yi kötülemek ile kurtulacağını düşünen bir iktidar. CHP’liler hiçbir başka bir parti ile kıyaslanmasın. Emek emek, demokrasi ile yoğrulduk. Savaş meydanlarından çıktık. Hodri meydan! Memleketimizde demokrasi ve ekonomiyi yok ettiler” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

5 saat önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

6 saat önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

7 saat önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

1 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

1 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

1 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

1 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

2 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

2 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

2 gün önce