Kayyum Başkan Gözlet’ten Park Urla açıklaması: “Amacımız kimseden mal kaçırmak değil”
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mustafa Gözlet, kamuoyunda tartışmalara neden olan Park Urla projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gözlet, açıklamasında, “Amacımız kimseden mal kaçırmak değildir.” ifadelerine yer verdi.
Urla Belediyesi’nin Park Urla projesi alanında yer alan taşınmazlarla ilgili aldığı ihale kararı kamuoyunda tartışma yarattı. Belediye başkan aday adayları duruma tepki gösterdi.
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mustafa Gözlet, konuyla ilgili yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.
Gözlet açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli Urlalı hemşerilerimiz;
Son 4 yıllık süre içerisinde terör örgütleri ile ilişkisi sebebiyle görevden alınan belediye başkanı yerine görevlendirme yapılmış belediye başkan vekilleri olarak ilçemizin her türlü hizmetine imkânlar ölçüsünde, halkın kaynaklarını halk için kullanarak, vatandaşın olan alan ve yerleri, sahilleri, plajları asıl sahipleri Urlalı hemşerilerimizin ve bütün misafirlerimizin kullanımına açarak, bundan sonrası için örnek maiyette kamu mal ve kaynaklarını sahiplenerek sizlere hizmeti vatan borcu bildik. Göreve başlamış olduğum Eylül ayından itibaren bütün siyasi partiler, STK’lar, muhtarlarımız ve bizimle Urla’ya dair fikri ve tavsiyesi olan herkes ile yapabileceklerimiz çerçevesinde istişare ederek ilerledik. İlk andan itibaren kimseye geleceği olmayan projeler üretmek gibi derdimizin olmadığını, bu 4 senelik dönem içerisinde başlamış olan işleri nihayete erdirmenin temel derdimiz olduğunu anlattık. Hedefimiz hiçbir siyasi tartışma ve kavganın tarafı olmadan hür ve demokratik bir ortamda seçimlerin yapılarak emaneti vatandaşın takdir edeceği adaya bırakmaktır.
Tüm bu çerçevede son günlerde Park Urla projesi ile ilgili olarak kamuoyunda belli kesim tarafından yanlış anlaşılmaya mahal verecek açıklamalara cevap verme gereği doğmuştur. Park Urla projesi Urlalıların malumu üzere turizm imarlı bir alanı vatandaşlarımızın kullanımına açarak, Urla’ya yakışır marka bir yeşil alan ve sosyal donatıyı ilçemize kazandırma çabasıdır. İçerisinde yeşil alanlar, oyun parkları, çocuk atölyeleri bulunduğu gibi restoran, kafeterya satış mağazalarının da yer aldığı geniş kapsamlı bir projedir. Genel kullanım alanlarının tamamen bitirildiği tesislerin ise ileri kaba halinde bırakılacağı projemiz tamamlanma aşamasına yaklaşmıştır. Son günlerin gündemi olan ihaleye çıkılacağı konu edilen alanlar ilk planlama aşamasında da ticari amaçla yapılan restoran, satış mağazası, kafe gibi alanlardır. Buralar ticari alanlar olduğu için her durumda ilçemize gelir getirmesi, vatandaşlarımızın alandan daha iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak tamamlayıcı parçalar olarak planlanmıştır. Bu yetkide; kanun verdiği ölçüde görevlendirme yapılmış belediyelerde meclisinde uygulayıcısı başkan vekili olduğu için doğal olarak başkana hâlihazırda tanınmıştır. Amaç projenin hızla tamamlanması ve yaz sezonuna kadar zaman kaybetmeden vatandaşlarımızın hizmetine açılması için açık ve şeffaf, hesap verilebilir yolu seçmektir.
ANCAK; yetkinin makamda olması ihalenin yapıldığı, alanın birilerini verildiği anlamına gelmemelidir. Henüz bir ihale süreci söz konusu olmayıp, konu bütün taraflar ile istişare edilerek, göreve başladığımızdan beri yöntemimiz olan istişare yöntemine açık bir konudur. Belediye başkan adaylarından ziyaretime gelenlerin seçim sonrasına dair önerilerini dinleyip, farklı STK’ların görüşlerini alıp festival ve kutlama programları gibi etkinlikleri düzenlediğimiz gibi bu konunun da karar yetkisi tarafımızda kalmakla beraber her türlü öneri yine değerlendirmemizde olacaktır. Amacımız kimseden mal kaçırmak değildir. Kaldı ki; seçimden sonra bu ilçenin kaymakamı olarak görevimiz devam edecek olup niyetimiz seçilecek başkan kim olursa onunla, ilçemiz siyasi partileri ve STK’ları ile istişare halinde olarak ilçemize kazandırabileceğimiz tüm hizmet ve yatırımları kazandırmaktır. Bizi siyasi tartışmaların içine çekmemeleri adaylarımıza tavsiyem ve temennimdir. Kapımız herkese açık herkesi dinlemeye hazırız. Niyetimiz bu derece halis iken kötü niyetli itham ve iftiraları sahiplerine iade ediyor, başta terörden sıyrılmış ilçemiz adına en iyi hizmet edecek adayı belirlemeye zaman harcamalarını bütün teşkilatlarımızdan temenni ediyorum. Bunun yanında Park Urla ile ilgili düşüncemizi burada açıkça belirttik. Asıl aday adaylarımız Park Urla ile ilgili ne düşünüyor? Tesisleri kendileri ihale etmeyecek mi ya da otel mi yapacaklar ya da geleceğini nasıl tayin edecekler? Halk ve bizim nezdimizde asıl cevaplanması gereken sorular bunlardır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urla’da festival tanıtımı: Başkan Balkan’dan Marina ve...
İzmir’in Urla ilçesinde bu yıl 12’ncisi düzenlenecek Uluslararası Urla Enginar Festivali...
Urla'da 'Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı' başladı
Doğası, gastronomisi ve kültürel mirasıyla öne çıkan Urla’da baharın habercisi olan Mart Dokuzu...
Özel'den gündem değerlendirmesi: Kayyum atansa dahi, 21...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Eylül'deki kurultay davasına ilişkin 'kayyum' kararı ihtimaliyle...
Güncel Haberleri
TümüSüreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
