Kılıçdaroğlu 8 seçim vaadini sıraladı: Milyonlara sigorta sözü verdi
Kılıçdaroğlu, CHP iktidarının seçimleri kazanması halinde ilk bir haftada yapacaklarını açıkladı. "Türkiye'yi içine düştüğü girdaptan biz kurtaracağız. Başka kurtarıcı yok" diyen Kılıçdaroğlu ""CHP iktidarında aile destekleri sigortası gelecek. Hiçbir çocuk bu coğrafyada yatağa aç girmeyecek. Bunları yapabilir miyiz? Elbette yaparız, son derece basit kurallar bunlar" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanları ile online toplantıda bir araya geldi.
CHP'li belediyelerin, "Sosyal yardımları kesecekler" propagandasına rağmen bu yardımları artırdığına belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Tam aksine sosyal yardımların hem kalitesi arttı hem de görünürlüğü de kayboldu. Yani sağ elin verdiğin sol el görmedi. Dolayısıyla belediye başkanlarımız insan onurunu koruyarak sosyal yardımlar yapıyorlar. Kişinin yoksulluğunu afişe etmiyorlar. Sosyal hukuk devleti fakirin, fukaranın yanında olan devlet demektir.
Belediye başkanlarımız şimdi bulundukları yerlerde bir yoksulluk envanteri çıkarıyorlar. Yani kaç hanede yoksulluk var, bu hanelerin geliri var mı, yok mu? diye. Fakat bizim belediyelerimizin olmadığı ama kadın kollarımızın çalıştığı illerimiz de var. Dolayısıyla sizler bulunduğunuz ilde kaç yoksul aile olduğunu bize yazarsanız, belki buradan bir yardım yapabiliriz."
"HER AY DÜZENLİ PARA YATACAK"
Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi içine düştüğü girdaptan biz kurtaracağız. Başka kurtarıcı yok" ifadesini kullandı.
Ekonomik ve sosyal açıdan vatandaşın karşılaştığı bütün sorunları çözme konusunda çok kararlı bir tutum sergileyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"CHP iktidarında aile destekleri sigortası gelecek. Hiçbir çocuk bu coğrafyada yatağa aç girmeyecek. Bunları yapabilir miyiz? Elbette yaparız, son derece basit kurallar bunlar. Bir yasa çıkaracaksınız, nasıl işsiz kalan işsizlik sigortasından para alıyorsa, aile destekleri sigortasında da yoksul hanede kadının banka hesabına her ay düzenli para yatacak. Böylece onun yoksulluğu afişe edilmeyecek.
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ VAADİ
Manisa'dan MHP'liler bana selam göndermişler, benden de o arkadaşlara selam gönderirseniz çok mutlu olurum. Söyleyin, Kılıçdaroğlu dedi ki dostlarımızla beraber kurduğumuz CHP iktidarında ilk bir haftada yapacağımız 8 temel konu var. Bunlardan sekizincisi ilk bir haftada meşhur İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız.
İlk bir haftada esnafın, bankalardan veya esnaf kredi kooperatiflerinden çektikleri faizlerin kredilerini sıfırlayacağız. Süleyman Şah Türbesi'ni, bunu özellikle ülkücü kardeşlerim çok iyi bilirler ve anlarlar, Süleyman Şah Türbesi'ni tekrar kaçırıldığı yere götüreceğiz, terk edilen vatan toprağına tekrar götüreceğiz bayrağımızı dikeceğiz oraya."
Öğrenim görürken Kredi Yurtlar Kurumundan kredi alanların faizlerini sıfırlayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, kredi alan gencin iş bulduktan sonra borcunu ödeyeceğini söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sigorta İzmir, sektörün geleceğine ışık tuttu
Sigorta İzmir’de bir araya gelen sektörün önde gelen temsilcileri, dijitalleşmeden yapay zekâya...
Sigorta İzmir’de geleceğin riskleri ve fırsatları masaya...
Sigorta İzmir Zirvesi’nin ikinci gününde, sigortacılık sektörünün geleceğini şekillendiren...
Cemil Tugay'dan ilk açıklama: Yeni partiye katılacak mı?
Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu'nun atanması ve CHP İzmir İl...
Güncel Haberleri
TümüAK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!
Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...
Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...
Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!
Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...
Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!
Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...
Bennu Gerede gözaltına alındı!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...
Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?
TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...
Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
