Kılıçdaroğlu’ndan KYK mağdurlarına destek: Borçların silinmesi için gerekli teklifi sunacağız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada başlatılan #KYKBorçlarıSilinsin kampanyasına destek verdi. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) mağduru gençlerle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Tamamının silinmesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu bu teklifi MHP ve AKP’ye de sunacaklarını belirtti.
Üniversiteyi bitirdikten sonra KYK borçları ile karşı karşıya gelen yaklaşık 3 milyon 100 bin üniversiteli genç borcunu ödeyemedi. 300 bini hakkında ise yasal işlem başlatıldı. Borçlarını ödeyemeyen gençler, bir süredir sosyal medya üzerinden kampanya yürüterek borçların silinmesini istiyor.
KYKBorçlarıSilinsin kampanyasına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu mağduru gençlerle buluştu. CHP Genel Merkezi’nden telekonferans yöntemiyle gençlerin önerileri dinleyip notlar alan Kılıçdaroğlu, borçlara ilişkin “Tamamının silinmesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu bu teklifi MHP ve AKP’ye de sunacaklarını belirtti.
“Siz bursu veriyorsunuz bir de geri istiyorsunuz; bunun adı sosyal devlet değil sosyal tefeciliktir”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 13 bin öğrenciye karşılıksız burs verdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Siz bursu veriyorsunuz bir de geri istiyorsunuz. Geri isteyecekseniz iş vereceksiniz. Bunun adı sosyal devlet değil sosyal tefeciliktir” diye konuştu.
Borçların silinmesi önerisine ilişkin “Ödeyenler neden ödedi ?” şeklinde yapılan eleştirileri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
-
Kredi borcunu ödeyen arkadaşın maddi durumu iyidir, ödemiştir. Siz nasıl ödeyeceksiniz? Belki iş bulmuştur. Ama siz bulamadınız. Sosyal devlet, düşük gelirlinin yanında olan devlettir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet mi? Sosyal devleti sorgulayacaksınız. Sizin benden daha fazla hakkınız var. Benim işim var, sizin yok. Benim evim var, sizin yok.
“Siz güçlüsünüz ama gücünüzün farkında değilsiniz”
-
Beni işsiz bırakan iktidara oy vermeyeceğim” demelisiniz. Siz güçlüsünüz ama gücünüzün farkında değilsiniz. Tek tek mücadele edip talepte bulunuyorsunuz. Size iş bulmayana oy vermezseniz Türkiye’yi değiştirebilirsiniz.
“Yapılandırma geliyor ancak büyük bölümü işsiz olan gençler silinmesini istiyor”
-
3 milyon 100 bin genç KYK borcunu ödeyememiş durumda. Toplam borç 5.3 milyar liraya dayandı. Her yıl da 19.2 oranında gecikme zammı biniyor. 300 bin genç ise öğrenim kredisi yüzünden icralık oldu. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda benimsenen yasa teklifi ile borçlara yapılandırma geliyor ancak büyük bölümü işsiz olan gençler, borçların yapılandırılmasını değil, silinmesini istiyor. TBMM’de bu konuda CHP-MHP ve İYİ Partili vekillerin 20 ayrı kanun teklifi var ancak iktidar yeşil ışık yakmadığı için ele alınmıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'de 'olağanüstü kurultay' için gerekli imza toplandı!
CHP’nin seçilmiş yönetimi, mahkeme kararıyla göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultaya...
Deprem bölgesinde elektrik ve gaz borçlarının silinmesi...
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, konut ve iş yeri yıkılan, ağır ve orta...
56 milyon liralık borç affı geliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim itibariyle çalışmalarına yoğun bir şekilde başlamaya...
Güncel Haberleri
TümüSüreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
