Kınık Belediyesi'nde dört milyonluk araç skandalı: Kapıyı vale açmadı, makam aracı değişti
Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, 4 milyon TL değerindeki makam aracını alma sebebini “Bir gün otelde bir organizasyon vardı, Başkanlar geldi, araçlar kapıya yanaştı, valeler geldi kapılarını açtı. Biz geldik, durduk, vale bizden tarafa bakmıyor bile. Şoför indi açmak için, ben zaten kendim açtım kapımı" ifadeleriyle anlattı.
Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, belediye bütçesinden 4 milyon TL harcayarak satın aldığı makam aracıyla gündeme gelmesinin ardından İz Televizyonu youtube kanalında yayınlanan Özgür Coşkun ile Başkanlarla Baş Başa programında yaklaşık 4 milyon TL değerinde bir makam aracını almasının sebebi anlattı.
Bodur, daha önce geçirdiği trafik kazalarından dolayı daha güvenilir ve sağlam bir araç almanın amaçlarından biri olduğunu dile getirirken bir yandan ‘belediye için bir sigorta’ olacak şekilde bir makam aracı seçtiğini ettiğini ifade etti.
"TAMAMEN TİCARETİ NEDENLERLE ALDIK"
Başkan Bodur'un yaptığıı açıklamanın tam hali şu şekilde:
“En lüks makam aracını aldık ama tamamen ticari nedenlerle aldık. Ben her şeyi yarın satacakmışım gibi düşünüyorum. Bir şey alırken, hesaplarken ihtiyaç olabilir diye düşünürüm. O gün araba almamız gerekiyordu, çok büyük bir kaza yaptık. Arkasından eşimin arabasını aldık, onunla da bir kaza daha yaptık. O zaman şoförü değiştirin diyeceksiniz, değiştirmem. Kazalardan dolayı tecrübe kazandı zaten. Güzel, iyi insan olmak zordur. Biz devam ederiz, onlar bizim çocuklarımız. Hata olabilir, kazadır bu. Bu sefer arabasız kaldık, bir gün zabıta aracıyla gezdik hızlıca bir araba alalım dedik. Bize de her an para ihtiyacı doğabiliyor. Para ihtiyacı olmasa orada bir paramız kalır. Doğrusu bu muydu? Bizim elimizde onca tarla satılmış, krediler çekilmiş, tarla, dükkan, daire ne varsa satılmış. Kredileri ödedim. Geçen gün sadece İller Bankası’nın kredisini 46 milyon TL ödemişim, azalmış gitmiş, diğerleri hariç. Ben bu kadar tutumlu davranırken aldığım araçta da bakmam lazım. O gün en hızlı hangi araca ulaşabiliyorsam, mantık çerçevesinde aldıysam, şirketi zarar ettirmeden aldıysam, ki zarar ettirmem, istediğimiz zaman götürür satabiliriz. Diğer aracımız çıkmamıştı, biz hızlıca bu aracı aldık, dedik ki para ne zaman lazım olursa, bir işçi maaşını ödeyemezsem onu satar öderim diye düşündüm.
"BU ARACI BİR GÜVENCE OLARAK TUTUYORUM"
O araba benim sigortam. Çöp kamyonu da aldım, iki tane hibe geldi bir tane aldım, tarla da aldım, ben zeytinlik de aldım, ben dükkanlar da aldım, şimdi de alacağım, araç da aldım. Kazadan çıktık, güvenli araç olsun istedim. Bir kadın olarak istediğim daha geniş olan, minibüs tarzı olan arabalardan olsun isterim. Uzun süre zaten şahsi araçlarımı kullandım. Bu aracı bir güvence olarak tutuyorum. Değer kaybetmeyen bir araç olsun istedim. O arabayı bir kenara koyuyorum, kilometre yapmasın diye kullanmıyorum, değeri azalmasın diyorum. Değeri düşmesin diye diğer aracı kullanıyoruz. Kınık’ın parasını ne zebil ederim ne de ettiririm.”
“KİMSE O ARACIN İÇİNDE BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNA İNANMADI”
Bodur, bir önceki makam aracını değiştirme sebebinin valenin kapısını açmayışı olduğunu belirterek “Bu aracı şunu düşünerek aldım. Ben geldiğimde bu aracın her yeri, şu an kullandığım aracı da çok yeni sanıyorlar, 650-750 bin TL’lik araç, geldiğimizde her yanı güneş yanığıydı boyattık. Bir gün otelde bir organizasyon vardı, Başkanlar geldi, araçlar kapıya yanaştı, valeler geldi kapılarını açtı. Biz geldik, durduk, vale bizden tarafa bakmıyor bile. Şoför indi açmak için, ben zaten kendim açtım kapımı. O gün dedim ki, ‘Burada şunu yaptın Sema. Sen bu aracı da değiştirebilirsin’ dedim. Bir resmi araba ama kimin geldiği belli değil. Kimse o aracın içinde belediye başkanı olduğuna inanmadı. Bize niye yapmadılar dedim. Sema Başkan iyi giyinmek zorundasın, Kınık’ı iyi temsil etmek zorundasın, paran yoksa da misafiri iyi ağırlamak zorundasın, dedim. Ben geldiğimde oturacak koltuğumuz yoktu, iki tane mindere oturuyordum. Orası makam odası oldu. Kınık Belediye Başkanlığı makamı orası. Ben garibanı oynamak istemiyorum, güçlü bir Kınık’ı oynamak istiyorum. İnsanların kendine güvenmesini istiyorum, burası Kınık demesinler. Daha ne istiyorsun, biz ne istiyoruz? Biz kendimize geleceğiz, değerimizi bileceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen Belediyesi araç filosu yeni araçlarla güçlendi
Menemen Belediyesi, hizmet ağını genişletmek adına araç filosunu büyütmeye devam ediyor. Menemen...
17 yaşındaki gencin ölümüne sebep olmuştu: Zehra Kınık'ın...
Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in, 17 yaşındaki Batın...
CHP Kınık'ta seçim mesaisi: Başkan Bodur'un ismi listede...
CHP Kınık’ta bugün kongre yapılıyor. Erdal Merdim tek aday olduğu seçimde Kınık Belediye Başkanı...
Güncel Haberleri
TümüİzBB'de grev kapıda! Emekçilerden belediyeye 'sözünüzü...
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde modüler tuvalet hizmetinde çalışan taşeron işçiler,...
Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı!
Katılığı yayında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Emekli...
Zeytinburnu'nda korkutan anlar: Yıkım sırasında bina çöktü!
İstanbul Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 4 katlı bina, yıkım çalışması...
İran'dan Irak'a kamikaze saldırısı!
İran'a ait 2 kamikaze İHA, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin Erbil'de bulunan özel ofisi ve...
İzBB’den üreticiye kerevet desteği: İlk dağıtım Tire ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in bereketli topraklarında alın teriyle üretim yapan incir...
Alihan Kuriş’in ifadesi ortaya çıktı: Dedemin varisi ve...
“Suç örgütü kurma”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarından dolayı tutuklanan...
İZDEDA'dan 17 Ağustos mesajı: Deprem bir gün mutlaka...
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27’nci yılında İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, 30 Ekim 2020...
Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sarıyer Uskumruköy mevkiinde kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 1’i çocuk 3 kişi hayatını...
64 orman yangınında 43 şüpheli: 11 kişi tutuklandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran’dan bu yana 22 ilde adli işlem başlatılan 64 orman...
Alihan Kuriş’in de aralarında olduğu 32 kişi tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Süleymancılar” olarak bilinen cemaat yapılanmasına...
İstanbul’da İtalyan profesör evinde ölü bulundu
Beyoğlu’nda kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki İtalyan profesör Ruggero D’Angerio, evinde...
Eren Kaşıkçı’nın ölüm nedeni belli oldu
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu Eren Kaşıkçı’nın 29 Temmuz’da İstanbul Kilyos’taki evinde...