Kırmızı Yol'un geleceğini Manisalılar belirleyecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışı ile şehirde gerçekleştireceği büyük değişimleri Manisalılarla birlikte belirliyor. Şehir merkezinde bulunan ve trafiği rahatlatmak amacıyla 2019 yılında yapılan Kırmızı Yol’un geleceği düzenlenen anketle Manisalılara sorulacak.
Manisa’yı ortak akılla yöneteceklerini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Gittiğim her yerde söylüyorum. Bir kişinin aldığı kararla ya da yaptım oldu bakış açısıyla bir kent yönetilemez. Biz Manisalılara ‘gelin yönetimde söz sahibi olun’ derken tam da bunu ifade etmek istiyorduk” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir daha güvenli ve planlı bir Manisa hedefiyle şehrin dört bir yanında çalışmalarını olanca hızıyla sürdürüyor. Katılımcı yönetim anlayışıyla, yapılan tüm değişimlerde özellikle yapısal yatırımlarda ilçe belediyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşın da fikri soruluyor. Bu kapsamda yeni yılın ilk anketiyle şehir merkezinde trafiği rahatlatma amacıyla 2019 yılında başlatılan Kırmızı Yol uygulamasının geleceğiyle ilgili vatandaşların fikri alınacak. Büyükşehir belediyesinin resmi internet sitesinde yayınlanacak ankette Kırmızı Yol’un kaldırılıp kaldırılmayacağı sorulacak.
“Anketten Çıkan Sonucu Uygulayacağız”
Manisa’da kararların vatandaşla birlikte alındığı bir dönemin başladığını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Manisa’mızda 31 Mart seçimlerinde sadece bir ismi değiştirmedik, yönetim anlayışını da değiştirdik. Gittiğim her yerde söylüyorum. Bir kişinin aldığı kararla ya da yaptım oldu bakış açısıyla bir kent yönetilemez. Biz Manisalılara ‘gelin yönetimde söz sahibi olun’ derken tam da bunu ifade etmek istiyorduk. Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz. 2019 yılında trafiği rahatlatmak için hayata geçirilen Kırmızı Yol uygulaması için sürekli talepler ve şikâyetler geliyor. Biz bu yolun geleceğini de vatandaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Anketimizi web sitemizde 8 Ocak Çarşamba günü (yarın) yayınlayacağız. Anketten çıkan sonuç ne olursa olsun uygulayacağız” diye konuştu.
Manisalılar 8-31 Ocak tarihleri arasında www.manisa.bel.tr resmi web sitesinde yayınlanacak ankete katılarak, Kırmızı Yol hakkındaki tercihlerini belirleyebilirler.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
100. “Kırmızı Bayrak” Torbalı havuzuna
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin erişilebilirliği belgeleyen Kırmızı Bayrak uygulamasında...
İZULAŞ emekçileri sandık başında: Çıkan sonuç grev...
İZULAŞ’ta aylardır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde düğüm bugün kurulacak sandıkla...
Cumhuriyet Meydanı’nda Kibariye Fırtınası Esti
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...
Güncel Haberleri
TümüYargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...
Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin , İzmir’deki “...
Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı
Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da
İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...
Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!
Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...
Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat
Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...
Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...