BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Konak Belediyesi çalışanlarından maaş isyanı: “Tek talebi...

Konak Belediyesi çalışanlarından maaş isyanı: “Tek talebimiz eksiksiz maaş”

Konak Belediyesi’nde DİSK üyesi işçiler, ödenmeyen maaşlarıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan DİSK Genel-İŞ İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, “Taahhüt edilen borçlar sebebiyle işçilerin evlerine ihbarnameler gelmeye başlamıştır” dedi.

0Yorumlar
Konak Belediyesi çalışanlarından maaş isyanı: “Tek talebimiz eksiksiz maaş”

EGE’YE BAKIŞ – Konak Belediyesi işçileri, ödenmeyen ücretleriyle ilgili basın açılamasında bulundu. DİSK Genel İş’te örgütlü işçiler adına basın açıklamasını okuyan DİSK GENEL-İŞ İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, “MERBEL işçileri olarak, ek protokolden kalan alacaklarımızın ödenmesi, maaşlarımızın zamanında ve eksiksiz ödenmesi, işçilerin artık işe gelirken ‘Bugün ne olacağım?’ kaygısından uzaklaştığı bir işyerinde çalışmak istediğimizi belirtmek için bu basın açıklamasını yapmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İŞÇİ SINIFI ZOR DURUMDA”

İşçilerin geciken maaşları nedeniyle kira ve taksit ödemekte zorlandığını kaydeden Aras, açıklamasında şunları kaydetti:

“Genel iktidarın yolunun yerelden geçtiğini savunan bir öngörü etrafında söylemlerde bulunulup, bu ülkede AKP iktidarından bu halkı kurtarmanın yegâne yolunun bu şekilde gerçekleşeceği iddia edilse de AKP iktidarı tarafından yoksulluğa itilmiş işçi sınıfı, birçok CHP'li belediyede zamanında maaşlarını alamadıkları için kira, kredi, kredi kartı ve çocuklarının okul taksitlerini aksatarak ya da ilave faizler ödemek zorunda kalmışlardır. Hatta maaşlarından kesilen icra ödemeleri icra dairelerine yollanmadığı için, taahhüt edilen borçlar sebebiyle işçilerin evlerine ihbarnameler gelmeye başlamıştır”

 

“TEK GEÇİM KAYNAĞI BELEDİYEDEN ALDIĞI ÜCRET OLAN BİZ…”

Aras, 1 Nisan’dan bu yana birçok yaz aksaklık yaşandığını ve tam maaş alamadıklarını belirtti. Saydıkları süreçleri tek tek yaşadıklarını kaydeden Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genel-İş 5 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Konak Belediyesi MER-BEL A.Ş. işçileri olarak biz de yukarıda saydığımız süreçleri tek tek yaşamaktayız. 1 Nisan itibarıyla birçok kez yaşanan aksaklıktan kaynaklı ya maaşlarımızı zamanında alamadık ya da maaşımızın üçte ikisine denk gelen ücret ödemeleri ile karşı karşıya kaldık. Tek geçim kaynağı belediyeden aldığı ücret olan biz çalışanların maaşlarında eksik ödeme ya da herhangi bir gecikmede ev sahibinin kapıya dayanması, bankaların sürekli telefonla araması, çocuğun okul taksitinin ödenememesi ve okula gidememesi ya da servis ücreti aksaması ile servis kullanamayacak duruma gelmesi, çalışanların mutsuz olmasına ve motivasyon kaybına yol açmaktadır.”

 

“MAAŞLARIN EKSİKSİZ YATIRILMASI TEK TALEBİMİZDİR”

Maaşların tek parça yatırılmasını talep ettiklerini açıklayan Aras, “Biz MERBEL emekçileri olarak, maaşlarımızın toplu sözleşme ve İş Kanunu gereği eksiksiz yatırılması tek talebimizdir. İkramiyemiz ve gıda kartlarımız, aldığımız ücretten ayrı bir parça değil, 10 dönemdir yapılan toplu sözleşme gereği kazandığımız haklar bağlamında hepsi bir bütündür. Yaşanan ekonomik krizin bedeli, iktidar tarafından zaten yeterince çalışanlara ödetilirken, diğer taraftan sosyal demokrat belediye anlayışı ile yönetilen belediyelerde işçilerin maaşlarıyla mağdur edilmesi anlaşılır bir durum değildir” diye konuştu.

 

“MERBEL İŞÇİSİ TÜM ÇABASINI ORTAYA KOYDU”

Konak Belediyesi işçilerinin tek beklentisinin, her ayın 15’inde maaş alabilmek olduğunu söyleyen Aras, şu ifadeleri kullandı:

“Nisan 1 ile başlayan yeni dönemde, Konak Belediyesi'nde çalışan MERBEL işçisi, geçen 6 ay içinde birçok kez yer değişikliği, mevcut çalıştığı statüden başka bir statüye geçirilme, ücrette indirime gidilme gibi durumlarla karşılaşmış; her gün işe gelirken ‘Bugün başıma bir şey gelecek mi?’ düşüncesiyle yaşarken bile işine sahip çıkmış, evindeki aşı kaynatabilmek için tüm çabasını ortaya koymuştur. Tek beklentisi, her ayın 15'inde maaşını alabilmek olmuş, lakin 15’i dışında verilen tarihlerde de maaşı ödenmemiştir”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

3 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

4 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

5 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

5 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

6 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce