Konak Belediyesi'nden rüşvet açıklaması!
Konak Belediyesi, Rüşvet Operasyonu içerikli haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Konak Belediyesi, geçtiğimiz gün yayınlanan Konak’ta Rüşvet Operasyonu içerikli haberlerle ilgili, "Ruhsat Denetim Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan bir kamu personelinin karıştığı söz konusu olay tamamen münferit bir durumdur" dedi.
Konak Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Medyamıza yansıyan Konak’ta Rüşvet Operasyonu içerikli haberlerle ilgili Kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle, Ruhsat Denetim Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan bir kamu personelinin karıştığı söz konusu olay tamamen münferit bir durumdur. Bilindiği gibi kamu hizmetinin temel unsuru insandır. Kamu hizmetleri de kamu personeli tarafından gördürülür. Kamu Personelinin görev ve yükümlülükleri de yasalarca belirlenmiştir. Kamu çalışanının, görevi nedeniyle menfaat sağlaması, kanunla açıkça yasaklanmıştır. Ancak her kurumda olduğu ve olabileceği gibi bir kamu çalışanımız, yükümlülüğünün dışında hareket etmiş, bunun sonucu da Emniyet Güçlerimizce suçüstü yapılmıştır. Kamu çalışanımız yine görev ve yükümlülüğüne aykırı bir şekilde ruhsat dosyasını da yanına alarak götürmüş ve dosya, polisin suçüstü yaptığı sırada özel aracında bulunmuştur.
Bir kişinin görev ve yükümlülüklerinin dışına çıkması sonucu gerçekleştirdiği kanunsuz eylemlerin, çalıştığı kuruma mal edilemeyeceği açıktır. Bundan dolayı, Ruhsat Müdürlüğümüzdeki bir çalışanın görev bilincinin dışında hareket etmesi hiçbir şekilde Konak Belediyesi’nin kurumsal yapısını itibarsızlaştırmak için malzeme yapılamaz. Konak Belediyesi Başkanlığı, 1958 çalışanının görev ve yükümlülükleri doğrultusunda ve bu bilinçle çalışılması konusunda son derece hassastır. Bu tür davranışlara yeltenen personellere karşı da hiçbir hoşgörüsü yoktur.
Söz konusu personel ile ilgili olay öğrenildiği andan itibaren Belediye Teftiş Kurulumuzdan müfettişler Başkanlık talimatıyla görevlendirilmiş olup Ruhsat Müdürlüğü’nde de idari soruşturma başlatılmıştır. Konak Belediye Başkanlığı, dün olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da görev ve yükümlülüklerinin getirdiği kurallara aykırı davranışlarda bulunan hiçbir kamu çalışanına geçit vermeme kararlılığındadır. Bu olayın bir kamu çalışanının kendine menfaat sağlamaktan ibaret olduğu, Konak Belediyesi ve Belediye Başkanlığı Makamıyla ilişkilendirilmesinin söz konusu olamayacağı gerçektir. Öte yandan söz konusu olayla ilgili yanlış ve asılsız iddiaların önüne geçme ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamanın yapılması gerekli kılınmıştır. Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığı bünyesinde sürmekte olup Belediyemizce de yakından takip edilmektedir. Konak Belediyesi, Hukuka saygılı ve hukuk kuralları içinde yönetilen bir belediye olduğunun da bilinmesi gereklidir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Akın'dan MHP'ye rüşvet çıkışı: Pandoranın kutusu...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş'ın 'MHP'li belediye başkanları arasında rüşvetçi çıkmaz...
Cafer Mahiroğlu soruşturmasında kritik iddia: Savcılık...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cafer Mahiroğlu hakkında yürüttüğü soruşturmada, İzmir...
Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...
Güncel Haberleri
TümüCumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore'ye Gidiyor
İletişim Başkanı Burhanettin Duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kore Cumhuriyeti...
Karayolları Genel Müdürlüğü'den uyarı: Aydın-İzmir...
Aydın-İzmir otoyolunu kullanacak sürücüler için yeni uyarı geldi. Kızılcaköy Köprüsü’nün İzmir...
İzmir'de sağanak yağış beklentisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış...
Sermaye Piyasası Kurulu'nda Kritik Atamalar! Yeni Başkan,...
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Başkan...
YENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.