BIST 100 12.546,26 %2,74 Altın 6.543,90 ₺/gr %2,92 Bitcoin $82.628 %2,68 Dolar 48,98 ₺ %0,11 Euro 55,76 ₺ %0,01 Sterlin 64,99 ₺ %0,27 Gümüş 96,53 ₺/gr %4,59 Ethereum $2.639,81 %2,76 İsviçre Frangı 58,93 ₺ %0,26 Kanada Doları 34,60 ₺ %0,03 Avustralya Doları 34,36 ₺ %0,03 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,05 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,34 ₺ %0,12 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,30 ₺ %0,25
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Konak Belediyesi’nde TİS krizi: Emekçiler iş bırakacak!

Konak Belediyesi’nde TİS krizi: Emekçiler iş bırakacak!

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube, geriye dönük alacaklar ve ödenmeyen TİS hakları için Konak Belediyesi önünde dördüncü kez basın açıklaması yaptı. Emekçiler, somut bir ödeme takvimi talep ederken 2 Ekim’de yarım gün iş bırakacaklarını açıkladı.

Konak Belediyesi’nde TİS krizi: Emekçiler iş bırakacak!

Tüm Bel – Sen İzmir 2 Nolu Şube, geriye dönük alacakları ve son aylarda ödenmeyen TİS hakları için yürüttükleri mücadele kapsamında bugün Konak Belediyesi’nin önünde bir araya geldi.

Sendika burada yaptığı açıklamada, emekçilerin iradesi doğrultusunda önceliğin diyalog ve müzakere yoluyla sorunu çözmeyi önceledikleri ve somut bir ödeme takvimi talep ettiklerini ifade etti.

Ayrıca emekçiler, belediye binası önüne temsili bir “Konak Emekçileri Borç Sandığı” koyarak, içine üzerinde “ödenemedi” yazılı temsili faturalar attı.

“TİS’TEN DOĞAN ALACAKLARIMIZ EN DOĞAL HAKLARIMIZDIR”

Konak Belediyesi tarafından 16 Eylül’de verileceği söylenen ödeme takviminin Kasım ayına ertelenmesi üzerine dördüncü kez belediye binası önünde basın açıklaması yaptıklarını dile getiren emekçiler, “Bizler dün, bugün ve yarın her gün yüz yüze geleceğiniz, aynı çalışma ortamını paylaştığınız iş arkadaşlarınızız. Yönetim olarak sizleri diyaloğa ve iletişime açık olmaya, sorunlarımızı birlikte konuşarak çözmeye davet ediyoruz. Sorunların diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz. Ancak diyalog, emekçilerin kazanılmış haklarının ertelenmesi anlamına gelmemelidir. Toplu İş Sözleşmesi ile kazanılmış haklar bir lütuf değildir. TİS’ ten doğan alacaklarımız en doğal haklarımızdır” ifadelerini kullandılar.

“ÇOCUKLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYORUZ”

Çalışanların haklarının sürekli ertelenmesi ve diyalog yolunun kapatılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren emekçiler, belediyelerin mali sorunlarının sorumlusunun emekçiler olmadığını belirttiler.

Faturalarını ve temel ihtiyaçları karşılamakta zorlandıklarını söyleyen emekçiler, “Okulların açıldığı bir dönemdeyiz. Faturalarımızı ve kredilerimizi ödeyemiyoruz ve çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz. İcra takibiyle karşı karşıya kalan arkadaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Her ay ödemelerimizin ne zaman yapılacağını bilmeden, sürekli bir belirsizlik içinde yaşamak artık dayanılmaz hale gelmiştir. Ücret ve sosyal hakların zamanında ödenmemesi, çalışanların motivasyonunu ve verimliliğini düşürerek işyerinde huzuru bozmaktadır. Bizler işimizi yapmaya, Konak halkına hizmet üretmeye devam ediyoruz” dediler.

“SENDİKAL FAALİYET YÜRÜTMEK SUÇ DEĞİLDİR”

Hak mücadelesini sürdürdükleri dönemde bir skandalın daha yaşandığını ifade eden emekçiler, sendikanın yürütme kurulu üyeleri ve delegelerin görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

Belediyeye “Sendikal haklara saygı gösterin” ifadeleriyle seslenen emekçiler şu ifadeleri kullandı:

“Bu değişikliklerin gerekçesi nedir? Neden sendikal mücadelenin yükseldiği bir dönemde, eylemlere katılan arkadaşlarımızın görev yerleri değiştirilmektedir? Daha da önemlisi: Konak Belediyesi yönetimi kendi imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi'ni okumuyor mu? İmza altına aldığımız TİS' in 17. maddesi son derece açıktır. Madde 17'de; “Sendikal faaliyetleri nedeniyle cezalandırılamaz; işyeri ve iş yerleri kendi rızası olmadan değiştirilemez.” hükmü yer almaktadır. Şimdi soruyoruz: İmzaladığınız Toplu İş Sözleşmesi'nin gereğini neden yerine getirmiyorsunuz? Sendikal faaliyet yürütmek suç değildir. Basın açıklamasına katılmak suç değildir. BağlantıTİS' ten doğan hakkını istemek suç değildir. Sendika yöneticisi veya temsilcisi olarak görev yapmak suç değildir. Tam tersine bunlar anayasal ve yasal güvence altındaki sendikal faaliyetlerdir. Sendika yöneticileri ve temsilcileri üzerinde baskı oluşturabilecek uygulamalara son verin”

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Emekçilerin basın açıklaması şu ifadeler ile son buldu:

“Bir kez daha söylüyoruz: İmza attığınız TİS'e uymalısınız! Sendikal faaliyeti cezalandıramazsınız! Temsilcilerin ve sendika yöneticilerinin görev yerlerini TİS' e aykırı biçimde değiştiremezsiniz! Konak Belediyesi emekçileri yalnız değildir. Haklarımızdan ve örgütlü mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Konak Belediyesi Yönetimi’nden beklentimiz açıktır: Sendikal faaliyet nedeniyle görev yeri değiştirilen arkadaşlarımızın görev yerlerini eski haline getirilmesini istiyoruz! TİS’ten doğan geriye dönük alacaklarımızın, SDT ödemelerimizin ve diğer kazanılmış haklarımızın bir an önce ödenmesini istiyoruz. Artık belirsizlik istemiyoruz. Artık sözlü vaatlerle yetinmek istemiyoruz. Yakın bir tarih istiyoruz. Haklarımızı istiyoruz! Konak Belediyesi emekçileri olarak emeğimizin karşılığını almak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yönetim bu şekilde çağrılarımızın hepsine kulak tıkar ise 02 Ekim 2026 Cuma günü tekrar burada bütün örgütlü sendikalar olarak toplanıp basın açıklamamızı yaparak yarım gün iş bırakma uygulayacağız”



Güncel Haberleri

Tümü

Komedyen Deniz Göktaş tahliye edildi!

“Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisindeki ifadelerinden dolayı 3 Temmuz’dan bu yana tutuklu olan...

32 dakika önce

Bakan Uraloğlu Açıkladı: 2,5 Saatlik Yol 18 Dakika...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'nun,...

23 saat önce

İZBAN için bakım ihalesinde sonuç belli oldu!

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, İZBAN hattındaki bakım ve tamirat işleri için iki ayrı ihale...

1 gün önce

Çeşme’de otoyol özelleştirmesine tepki: Bizi vatan haini...

İzmir-Çeşme Otoyolu'nun özelleştirme kapsamına alınmasına karşı Yarımada'da tepkiler devam...

2 gün önce

Emeklilerin AYM önündeki eyleminde intihar girişimi!

Ankara’da emeklilerin, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde gerçekleştirdiği eylem sırasında emekli...

2 gün önce

Ümit Özdağ'dan İzmir'de taziye ziyareti

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte...

3 gün önce

Öktem, Çağdaş Grubu’nun yeni dönem hedeflerini açıkladı

Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı Emre Öktem, avukatların ekonomik sorunlarının...

3 gün önce

DİSK'ten AK Parti'li Fıçı'ya ziyaret!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, DİSK Ege Bölge...

3 gün önce

İzmir'e hafta sonu için sağanak yağış uyarısı

İzmir’de hafta sonu hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Cumartesi yağış beklenmezken, pazar...

3 gün önce

YENİ Parti'den özelleştirme hesabı: İzmir - Aydın 415 TL...

YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 30 yıllığına özelleştirilmesi planlanan...

3 gün önce

MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!

MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.

3 gün önce

Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

3 gün önce