BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Konak’ta pazaryerlerine düzenleme: Servisler kullanılamay...

Konak’ta pazaryerlerine düzenleme: Servisler kullanılamayacak

Ekipler tam kadro denetimde

Konak Belediyesi, İçişleri Bakanlığının 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde pazaryerlerinin açılması ile ilgili genelgesinin ardından, ilgili düzenlemeleri jet hızıyla yaparak pazarcı esnafının ve vatandaşın güvenli alışverişi için hazırlıklarını tamamladı. Konak’ta kurulan 12 pazaryerinin tamamı, belirlenen tarihlerde genelgeye uygun olarak açık olacak.

0Yorumlar
Konak’ta pazaryerlerine düzenleme: Servisler kullanılamayacak

Konak Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen, 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günlerinde, pazaryerlerinin 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağını bildiren genelgenin ardından harekete geçerek gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi. Genelgenin açıklanmasının ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilgili müdür ve başkan yardımcıları ile görüşerek gerekli önlemlerin alınması ve hazırlıkların hızla tamamlanması talimatını verdi. Gerekli düzenlemelerin yapılması için hemen harekete geçilirken pazaryerlerinde, tezgâhlar arasında üçer metre mesafe kalacak şekilde tezgâh yerleri belirlendi ve işaretlendi. Kontrolsüz giriş ve çıkışların önüne geçmek için gerekli görülen noktalara bariyer yerleştirildi. Pazarların kurulacağı 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde, Konak’ta kurulan 12 pazaryerinin tamamı (Eşrefpaşa, Alsancak, Yenişehir, Levent, Millet, Gültepe, Ferahlı, Kahramanlar, Toros, Gürçeşme,Yenimahalle, Hatay) genelgeye uygun olarak açık olacak.

Belediye ekipleri tam kadro çalışacak

Pazarların kurulacağı 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde, belediyenin Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tam kadro çalışacak. Pazaryerlerine giriş ve çıkışların kontrolü sağlanırken, pazardaki yoğunluk takip edilerek aynı anda alışveriş yapan vatandaş sayısı belirli seviyede tutulacak. Girişlerde ateş ölçümü yapılacak,  maske ve dezenfektan desteği sağlanacak. Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması da denetlenecek. Öte yandan pazaryerlerinde pazar kurulmadan önce ve bittikten sonra belediyenin temizlik ekipleri dezenfeksiyon yapacak; çöp ve artıklar hızlı ve özenli bir şekilde toplanacak.

İkamete en yakın pazaryerleri kullanılacak

Genelgeye göre pazarların açık olduğu 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapılabilecek. Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek. Vatandaşlar,  yaş sebze, meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilecek. Pazaryerleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak ve pazaryerlerine giriş ve çıkışlar kontrollü yapılacak. Genelge gereği, Toros Pazaryerine ulaşımı sağlayan belediyenin ücretsiz servisleri çalıştırılamayacak. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

7 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

9 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

10 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

11 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

11 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

12 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce