Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı'na itiraz: Dilekçeler verildi
"Yanlıştan dönülmeli"
Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Plan önerisine itiraz eden Kültürpark Platformu basın açıklaması yaparak, imar planına itiraz dilekçelerini koruma kuruluna verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Plan önerisinin Belediye Meclis’inden geçmesi üzerine imar planlara itiraz eden Kültürpark Platformu İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Platform açıklama sonrası imar planına itiraz ettikleri dilekçeleri koruma kuruluna verdi.
Basın açıklamasını okuyan Yasemin Sağlam, yapılan planların koruma sıfatı taşmadığını söyleyerek, "Plan şu anda İzmir 1 No'lu Koruma Kurulu’nun önünde duruyor. Daha önce defalarca ifade ettiğimiz gibi, plan önerisinde mutabık değiliz. İtirazlarımızın yer aldığı dilekçelerimizi, mesleki ve bilimsel formasyonları ile bu yanlışa engel olacaklarına ilişkin inancımızla Koruma Kurulu üyelerine, erkenden iletmek üzere toplandık" dedi.
"KORUMAYAN BİR PLAN YAPILMIŞTIR"
20 yıl önce sökülme kararı ile kurulan geçici hangarların hâlâ kaldırılmadığın belirten Sağlam, "Plan olmayan planda yıkılacağı belirtilen Odalar Birliği Pavyonu ile Celal Atik Spor Salonu’nun toplam zemini 9.175 m2 iken, yerine 12 bin m2 temel alanı olan kaç kat yüksekliği olacağı belli olmayan bir yapı ile 6 bin m2 Spor Salonu, toplam 18 bin m2’lik inşaat öngörülmektedir. Bunu önerebilmek, yapılaşmayı artırmanın önünü açmak için de 420 dönümlük parkta; olmayan bir yaklaşım ile ‘tescilli ve korunan yapıları’ hariçte tutacak yüzde 5 emsal hesaplaması yapıldı. Sonra da ‘yeşil alanı artırıyoruz, betonu azaltıyoruz’ deniyor. Ayrıca, yönetsel eksiklikler, tanımsız bırakılmış alanlar, yaptırılan altlık çalışmaları ile çelişen kararlar, plan notlarına bırakılan işlerle dolu ‘korumayan ve planlamayan’ bir çalışma yapılmıştır" diye konuştu.
"BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ"
Plan Meclis’e sunulduktan sonra TMMOB’a bağlı odaların yaptığı açıklamaları hatırlatan Sağlam, “Odalar da bu hata, eksik ve çarpıtmalar içeren metni kabul etmeyecektir. Gerçek, saklanamayacak kadar ortada. Bu yanlıştan dönülmesini ve gerçek anlamda kamu yararına ortak aklın hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.
(İzmir/EVRENSEL)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'Kültürpark 90 Yaşında' sergisi kapılarını açtı
İzmir’in kalbi Kültürpark’ın kuruluşundan günümüze 90 yıllık mirasını anlatan “Kültürpark 90...
Koruma Kurulu itiraz etmişti: Konak Belediyesi Tariş için...
İzmir’in Konak ilçesi Umurbey Mahallesi’nde, geçmişte Tariş Alkol Fabrikası’nın da bulunduğu...
CHP'de imar planı ayrılığı: Sağlık tesisi planına...
Konak'ta Merkezi İş Alanı'nın "Özel Sağlık Tesisi Alanı"na dönüştürülmesini öngören plan...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...