BIST 100 14.467,25 %0,51 Altın 6.784,88 ₺/gr %0,72 Bitcoin $77.184 %0,81 Dolar 48,66 ₺ %0,00 Euro 56,49 ₺ %0,30 Sterlin 65,92 ₺ %0,07 Gümüş 100,67 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.514,87 %3,18 İsviçre Frangı 59,61 ₺ %0,41 Kanada Doları 35,09 ₺ %0,22 Avustralya Doları 34,90 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,27 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Kurtulmuş’tan Çerçeve Yasa açıklaması: “Genel af düzenlem...

Kurtulmuş’tan Çerçeve Yasa açıklaması: “Genel af düzenlemesi değil”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin hazırlanan Çerçeve Yasa’nın Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Düzenlemenin 467 oyla kabul edilmesine dikkat çeken Kurtulmuş, yasanın genel af niteliğinde olmadığını belirterek, uygulamaların kurul tarafından dosya bazında karara bağlanacağını söyledi.

Kurtulmuş’tan Çerçeve Yasa açıklaması: “Genel af düzenlemesi değil”

Çerçeve Yasa’nın kabul edilmesinin ardından Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, oylama sonucunun toplumdaki Terörsüz Türkiye beklentisinin siyasi iradeye yansıması olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, yüksek oy oranının barış ve huzur beklentisinin Meclis’teki karşılığı olduğunu belirterek, sürecin bundan sonraki aşamalarının da belirlenen çerçevede ilerleyeceğini söyledi.

“DEVLETİN TEMEL YAPISI KORUNDU”

Süreç kapsamında hazırlanan rapor ve çalışmalarda devletin temel niteliklerinin tartışma konusu yapılmadığını belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin milli egemenliği, birlik ve bütünlüğü ile üniter yapısının korunduğunu vurguladı.

Şehit yakınları, gaziler ve toplumun genel hassasiyetlerinin dikkate alındığını belirten Kurtulmuş, sürecin bu dengeler gözetilerek yürütüldüğünü ifade etti.

Kurtulmuş, “Milli hassasiyetin ve devlet yapısının tamamının korunabildiği ortak bir kararlılıkla yürütülmüştür. Onun için büyük bir destek sağladı” dedi.

“YASA KAPIYI TAMAMEN AÇTI”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada güçlü bir iç bütünlüğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Kurtulmuş, hazırlanan raporun ardından Çerçeve Yasa’nın sürecin önünü açtığını söyledi.

Kurtulmuş, “Raporun kapıyı araladığını, büyük oyla kabul edilen yasanın da kapıyı tamamen açtığını görüyorum. Bu yol birliğin, kardeşliğin yoludur” ifadelerini kullandı.

SİYASETTE YENİ DİL ÇAĞRISI

Siyasi partilerin bundan sonraki süreçte geçmiş dönemlerdeki tartışma biçimlerinden uzaklaşması gerektiğini belirten Kurtulmuş, siyasi söylemlerde barış ve kardeşlik vurgusunun öne çıkması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, husumet ve karşıtlık üzerinden yürütülen siyasetin geride bırakılması gerektiğini belirterek, “Herkes yeni dönemin hassasiyetine uygun, barış ve kardeşlik diliyle konuşmak durumundadır” dedi.

“TEK TEK DOSYALAR ÜZERİNDEN KARAR VERİLECEK”

Çerçeve Yasa’nın kapsamına ilişkin de açıklama yapan Kurtulmuş, düzenlemenin bir genel af olmadığının altını çizdi.

Yasada Türkiye’nin milli egemenliğini, birlik ve bütünlüğünü, ulus devlet ve üniter yapısını bozacak herhangi bir hüküm bulunmadığını belirten Kurtulmuş, uygulamanın her dosya için ayrı değerlendirileceğini söyledi.

Kurtulmuş, “Bu bir genel af değil. Tek tek her bir dosyayla ilgili Kurul'da kararlar verilecek ve Kurul'un verdiği kararlar çerçevesinde uygulama gerçekleşecek” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA SÜREÇ İŞLEYECEK”

Yasanın 467 oyla kabul edilmesini tarihi bir uzlaşı olarak nitelendiren Kurtulmuş, Meclis’te ortaya çıkan tablonun sürece yönelik geniş bir mutabakatı gösterdiğini savundu.

Kurtulmuş, “Anayasa oylamalarında bile bu kadar yüksek konsensüs çıkmaz. Bu tarihi bir başarıdır. Türkiye en zor meselesini bile ittifakla çözecek kudrettedir. Bundan sonra süreç tıkır tıkır işleyecektir” ifadelerini kullandı.



Güncel Haberleri

Tümü

Cinsel içerikli film skandalında hastaneden açıklama!

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal...

1 saat önce

Kaşif Kazinoğlu’nun fethi kabir işlemi tamamlandı

Silivri Cezaevi’nde yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüyle ilgili...

1 saat önce

Türk devletleri arasında seyahat kolaylaşacak!

Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleri arasında seyahatleri kolaylaştıracak yeni bir uygulama için...

2 saat önce

Başkan Duman'dan 'itibar suikasti' çıkışı: Olmadığım...

Tutuklu Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca Belediyesi soruşturmasında hazırlanan bilirkişi...

3 saat önce

Menemen’in yeni hastanesinde ihale tamam: İşte kazanan...

İzmir Menemen’de yapılması planlanan 250 yataklı devlet hastanesinin uygulama projeleri ve ihale...

6 saat önce

Banka çalışanlarını rehin almıştı... Emniyetteki ifadesi...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde güvenlik görevlisinin silahını alıp 5 banka çalışanını rehin tutan...

1 gün önce

44 gözaltı sonrası Seferihisar Belediyesi'nden açıklama!

Seferihisar Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve usulsüzlük soruşturmasında gerçekleştirilen...

1 gün önce

EMO ve MMO üç santrali işaret etti: Kapatılmaları arz...

EMO ve MMO, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralları'nı değerlendiren bir rapor...

1 gün önce

Özelleştirmelere bir tepki de TMMOB'tan: İşletme hakkının...

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, aralarında İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın...

2 gün önce

Kozinoğlu soruşturmasında 9 gözaltı!

Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun...

2 gün önce

Seferihisar soruşturmasında yeni detaylar: Yüz binlerce...

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik soruşturmada İsmail Yetişkin ile Sultan Acar arasındaki...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nin teminatları SGK tarafından satışa...

Buca Belediyesi iştiraklerinin SGK borçlarına karşılık teminat gösterdiği iki tarla SGK...

2 gün önce