Mağdurlar, CHP'li Zeybek'e seslendi: Sizi siyaset yapmadan vatandaşın yanında olmaya davet ediyoruz!
Uzundere kentsel dönüşüm hak sahipleri sözcüsü Eray Uslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın açıklamalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Uslu, "Sayın Cemil Tugay, belediye başkanı olarak artık siyasi çatışmalardan uzak kalıp, siyasi kaygıları bir kenara bırakıp, Uzundere hak sahipleri mağdurlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Uzundere kentsel dönüşüm hak sahipleri sözcüsü Eray Uslu, gündemdeki kentsel dönüşüm tartışmalarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
"KENDİNİ AKLAMAKLA BİRLİKTE UZUNDERE'YE SAHİP ÇIKMADIĞINI GÖRÜYORUZ"
Eray Uslu açıklamasında, bir buçuk yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ile görüşme isteklerinin sürekli reddedildiğini açıkladı. Uslu “Cemil Tugay’ın yapmış olduğu basın açıklamasında, biz Uzundereliler olarak yine üzülerek söylemek istiyorum ki olumlu elle tutulur hiçbir irade göremedik. Konuşmasında yaşanan tutuklamalardan ve siyasi çatışmalardan dolayı kendisini ve bürokratlarını suçsuz ilan edip hiçbir sorumluluk almadan bu işler benden önce demesinden öteye gitmedi. Ortaya koymuş olduğu irade sadece üzerine atılan suçlamaların kendi tarafından yapılmadığını, kendini aklamakla birlikte Uzundere’ye sahip çıkmadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.
"ARTIK YETER, KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"
Uslu açıklamasının devamında, “Sayın başkan açıklamasında eleştirilerinin yersiz ve de haksız olduğunu söylemiş. 15 yıldır evlerinin yapılması için İzmir büyükşehir belediyesine umudunu bağlamış mağdurlar olarak hakkımızı aramak ve sizin yapmadığınız evlerimizi istememiz kadar doğal ne olabilir ki? Belediye başkanı olarak bu eleştirilere ve söylemlere açık olmalısınız. Şikayet eden biz vatandaşlar olacağız siz; Belediye Başkanı olarak bu eleştirileri dinleyip çözüm mekanizması olup vatandaşın derdiyle dertlenmelisiniz. Bizlerin gerçek mağdurların eleştirileri karşında mağdur edildim söylemini bir kenarı bırakıp dertlerimizle dertlenmek zorundasınız. Artık yeter. Korkunun ecele faydası yok. Sizler İzmir’in problemlerini bilip bu göreve talip oldunuz. Başkalarını şikâyet etmeyi bırakıp, bahan üretmeden bu mağduriyeti bir an önce çözüme kavuşturmalısınız. Sayın Cemil Tugay, belediye başkanı olarak artık siyasi çatışmalardan uzak kalıp, siyasi kaygıları bir kenara bırakıp, Uzundere hak sahipleri mağdurlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
"NEDEN CHP'NİN GÜNDEMİNE OTURAN BU PROBLEMİ ÇÖZMEK İSTEMEDİNİZ?"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’e seslenen Uslu, “Sizinle genel merkezde görüştüğümüzde, ben bu işi Uzundere’ye gelip toplantı yapıp Cemil Başkan ile çözeceğim demenizin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen ne telefonlarımıza cevap verdiniz nede bizimle ilgilendiniz. Çok hassas bir konu olduğunu söylediniz neden CHP’nin gündemine oturan bu problemi çözmek istemediniz? İzmir’in çöp sorunu hassasiyeti karşısında CHP’nin eline yüzüne bulaştırdığı Uzundere kentsel dönüşüm projesi içinde sizleri hassas olmaya bu problemi genel başkan yardımcı yerel yönetimlerden sorumlu başkan olarak siyaset yapmadan vatandaşın yanında olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
CHP İzmir’de tüzük vurgusu: Zeybek'ten kongre sinyali!
CHP Genel Merkezi tarafından yaşanan sorunların çözümü için görevlendirilen Yerel Yönetimlerden...
İzmir'de kooperatif krizi derinleşiyor: Mağdurlar Başkan...
Kooperatif davasında ev sahibi olma hayaliyle para ödeyen fakat süreçte meydana gelen...
Güncel Haberleri
TümüSüreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
