Mansur Yavaş’ın kampanyası ile tüm su faturaları ödendi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “iyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganıyla başlattığı “6 Milyon Tek Yürek Bayram Etsin” kampanyasında kentte tüm su faturaları ödendi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “iyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganıyla başlattığı “6 Milyon Tek Yürek Bayram Etsin” kampanyasında kentte tüm su faturaları ödendi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “iyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganıyla başlattığı “6 Milyon Tek Yürek Bayram Etsin” kampanyası büyük ilgi gördü. ASKİ’ye su borcu olan vatandaşların tüm borçları ödenirken, Başkan Yavaş’ın toplumsal dayanışma çağrısına kulak veren hayırseverler, “Su Ver”, “Bilet Ver”, “El Ver” ve “İftar Ver” kampanyalarına toplamda 28 milyon 399 bin 523 TL destek sağladı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin www.ankaratekyurek.com internet adresinde verileri günlük olarak yayınlanan kampanyalara destek veren hayırsever vatandaşlar, icra borcu olanların su faturalarının tamamını ödedi.
Önce sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileler ile borçlarından dolayı suları kapalıyken salgın nedeniyle geçici olarak suları açılan aileler başta olmak üzere 72 bin 604 abonenin toplam 147 bin 322 adet su faturasının tamamı ödendi. Son olarak abonesine ulaşılamayan ve borçlarının ödenmemesinden dolayı icra dosyaları oluşan 4 bin 602 aboneye ait 23 bin 672 adet su faturası hayırsever vatandaşlar tarafından kapatıldı. Hayırsever vatandaşlar toplamda 7 milyon 780 bin 283 TL’lik su borcunu ödeyerek, ASKİ’nin hesaplarına yatırdı.
“İftar ver” ve “bilet ver” kampanyaları sona erdi
Komşusu açken tok yatmayan, toplumsal birlikteliğini yardımlaşma ve dayanışma üzerine inşa eden, zor zamanlarda birbirine destek olmak için aracı olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine iftarlık sıcak yemek göndererek, örnek bir kampanyaya daha imza attı.
Ankara’yı aşarak Türkiye çapında iyilik salgınına dönüşen “İftar Ver” kampanyasıyla Ramazan ayında 73 bin 864hayırsever vatandaş tarafından 500 bin 102 iftar paketi satın alınarak, 7 milyon 501 bin 530 TL’lik destek sağlanmış oldu.
Büyükşehir Belediyesinin “Bilet Ver” uygulaması da yoğun ilgi gördü ve kısa sürede sona erdi. Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım alan ya da yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların 12 bin 775ANKARAKART’ına hayırseverler tarafından toplamda 731 bin 510 TL yükleme yapılarak ulaşım ihtiyaçları karşılandı.
İyilik bulaştı
Başkan Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden hayırsever vatandaşlara gösterdikleri ilgi için teşekkür ederken, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında köprü olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesinin “El Ver” kampanyası ise devam ediyor.
Başkent’te başlayan iyilik dalga dalga yayılırken, koranavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden veya iş yerini kapatmak zorunda kalarak Ankara Büyükşehir Belediyesine nakit yardımı için başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşların IBAN adreslerine hayırseverler tarafından toplamda 12 milyon 386 bin 200 TL nakit yardımında bulunuldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Mansur Yavaş'tan 'kurultay' çağrısı: Gelin bu oyunu hep...
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 'Cumhurbaşkanı Adayı'...
Başkan Yavaş'tan 'soruşturma izni' tepkisi: Yavaş, Melih...
İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma izni çıkarılan Ankara Büyükşehir Belediye...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...