BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Marmaris'teki yangında sabotaj şüphesi: Kirişçi ve Soylu’...

Marmaris'teki yangında sabotaj şüphesi: Kirişçi ve Soylu’dan açıklama

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu. Yangının kontrol altına alınamadığını belirten Tarım Bakanı Kirişçi, “Yangını yarın kontrol altına alma durumumuz olabilir.” dedi. Bakan Soylu ise, “Yangının çıkışına dair bir tespitimiz ve bir kimliğimiz var” diye konuştu.

0Yorumlar
Marmaris'teki yangında sabotaj şüphesi: Kirişçi ve Soylu’dan açıklama
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Soylu Marmaris’teki yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangınla ilgili açıklama yaptı.
Kirişçi açıklamasında, “Neredeyse soğutma çalışma yapabileceğimiz bir noktaya geldik. Bu şartların devam etmesi durumunda, hava sıcaklığının ve rüzgar hızının artmaması temennimizdir dedik ama maalesef bu endişemiz gerçek oldu. Rüzgardaki artış ve sıcaklıktaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına neden oldu. Rüzgar biraz artacak ama dün kadar olmayacak. Akşama doğru daha olumlu gelişmeler bekliyoruz" dedi. 

Hava araçlarımızla ilgili bilgi veren Baka Kirişçi, " 41 adet, 14ü uçak, 27’si helikopter olmak üzere bugün itibariyle 12+1 uçak ve 45 helikopterimiz var. Yani toplamda 41 olan sayı bugün 57. Biz herhangi bir şekilde uluslararası bir yardım talebinde bulunmadık. Bize yardım etme duyguları geldi. Bunların başında Katar’ın 3 adet helikopteri, Azerbaycan’ın da bir adet uçağı teklifte bulundu. Biz de bunu değerlendirdik" dedi. 
 

“Yangını yarın kontrol altına alabiliriz”

21 adet TOMA, 3 adet TOMA da jandarmanın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere görev yaptığına değinen Kirişçi, "Binin üzerinde Orman Genel Müdürlüğü, 1600 AFAD’ın bünyesinde 2600 kamu görevlisi kahraman edasıyla mücadele veriyor. Yangın kontrol altına alınmış değil. Yangını yarın kontrol altına alma durumumuz olabilir. 51 haneden 151 kişinin bölgeden tahliyesi yapıldı. Bizim tabi bakanlık olarak ilgili olduğumuz bir alan değil. Ama tabii ki her vatandaşımız gibi bizim de aklımıza geliyor" ifadeleri yer aldı. 

Sabotaj mı?

Yangın bölgesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, " Gece itibarıyla sabaha kadar kara çalışmalarımız devam etti. Bugün, ilk kez TSK envanterinde bulunan bir kere 7-10 ton su atabilen helikopterler de görev başındadır. Bir kerede 7-10 ton su atabilen helikopterler de ilk kez kullanılıyor. Şunu açıkça söylemek lazım, Biz ilk yangın ve afetlerimizi yaşamıyoruz. Biz geçen sene dünyanın en büyük yangınlarıyla karşı karşıya kaldık. Bu yangınlarda nasıl mücadele edildiğini gerek STK’lar olsun gerek kamu kuruluşlarımız olsun, el birliğiyle bir mücadele ortaya koyulmuştur. Sele gideriz yanlış bilgilerle vatandaşımızı yanıltmaya, meseleye yardımcı olmaktan ziyade bu meseleden nasıl bir karmaşıklık ve kaos oluşturabilirim düşüncesinde anlayışla karşı karşıyayız" dedi. 

Soylu, yangının nedeninin sabotaj mı sorusuna ise, “Yangının çıkışına dair şüpheli bir tespitimiz ve bir kimliğimiz var. Arkadaşlarımız üzerindeler. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

3 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

4 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

5 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

5 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

6 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce