Mavişehir’e nefes aldıracak hamle: Şemikler Taşıt Üst Geçidi inşaatı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’de yıllardır yaşanan trafik yoğunluğunu sona erdirecek Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin yapımına başlıyor. Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasında kesintisiz ve hızlı ulaşım sağlayacak proje ile beş kilometrelik güzergâh bir kilometreye düşecek, yarım saate kadar uzayabilen Mavişehir–Anadolu Caddesi arası ulaşım süresi ise beş dakikaya inecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, İzmir’in tarihine geçecek ulaşım yatırımlarından biri olarak değerlendirdiği Şemikler Taşıt Üst Geçidi Projesi’nde, kamulaştırma ve yıkım süreçlerinin tamamlanmasının ardından inşaat süreci için start verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek proje, toplam 445 milyon liralık yatırımla tamamlanacak. Karşıyaka Yalı Mahallesi ile Şemikler Mahallesi’ni demiryolu hattı üzerinden birbirine bağlayacak projede, yer teslimi yapılarak inşaat hazırlıklarına başlandı. Kent içi ulaşımı rahatlatacak ve bölgeye önemli bir ulaşım alternatifi kazandıracak Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Mavişehir’den Anadolu Caddesi’ne ulaşım beş dakikaya inecek
Karşıyaka’da özellikle Mavişehir bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığını büyük ölçüde rahatlatmayı hedefleyen proje, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak. Yalı Mahallesi ile Şemikler Mahallesi’ni birbirinden ayıran demiryolu hattının üzerinden geçecek taşıt köprüsü sayesinde; alışveriş merkezleri, eğitim kurumları, spor tesisleri ve konutların yoğun olarak bulunduğu Mavişehir bölgesinden Anadolu Caddesi’ne yapılan yaklaşık 5 kilometrelik yolculuk 1 kilometreye düşürülecek. Bugün ortalama 15 dakika süren, özellikle iş giriş-çıkış saatleri ile hafta sonları 30 dakikaya kadar uzayabilen seyahat süresi, proje tamamlandığında 5 dakikaya indirilecek.
Çevreyolunun ve Anadolu Caddesi’nin trafik yükü hafifleyecek
Mavişehir trafiğinin düğümünü yerel ölçekte çözecek olan proje, büyük ölçekte İzmir ulaşımına da önemli katkı sağlayacak. Cahar Dudayev Bulvarı’nın Anadolu Caddesi ile bağlantısını sağlayacak taşıt köprüsü sayesinde, İzmir Çevreyolu’nun Mavişehir–Bostanlı–Karşıyaka Çıkışı ile Karşıyaka Batı Çıkışı arasındaki trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, İzmir Çevreyolu’nun yanı sıra Anadolu Caddesi ve Caher Dudayev Bulvarı üzerindeki trafik yükü de hafiflemiş olacak.
Depreme dirençli bir mühendislik eseri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek taşıt köprüsü, önemli bir mühendislik eseri olarak kente uzun yıllar hizmet edecek şekilde ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak projelendirildi. Bölgede sıvılaşma riski nedeniyle proje kapsamında 43 bin metre derin karıştırma kolonu ile 5 bin 660 metre fore kazık imalatı gerçekleştirilecek. Toplam 1 kilometre uzunluğundaki projede; 8 açıklıklı çelik köprü, yaklaşım duvarları, kaldırımlar, çevre düzenlemeleri ve araç parklanma alanları yer alacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Trafiğe nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatmak ve ulaşımda yaşanan...
Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin yapımına başlandı
Mavişehir ile Anadolu Caddesi arasındaki ulaşımı 5 dakikaya indirecek Şemikler Taşıt Üst Geçidi...
Bayraklı'daki yaya üst geçidi için üçüncü ihale yapılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ilçesi Ozan Abay Caddesi üzerinde yapılması planlanan yaya...
Güncel Haberleri
TümüKonak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...
“Ailem Güvende” operasyonunda Arif Saçlı İzmir'de...
İzmir’de yürütülen “Ailem Güvende” soruşturmasında, kamuoyunda “Zenne Arif” olarak tanınan Arif...
Sigarayla Mücadelede Yeni Dönem Hazırlığı! O Tarihte...
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme taslağıyla tütün ürünlerinin satışına...
Orta Doğu'da Dengeler Değişebilir, Çin'den Dikkat Çeken...
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping dikkat çekici bir çıkış yaptı. Cinping, "Orta Doğu ve Körfez...
Cinsel içerikli film skandalında hastaneden açıklama!
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal...