BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Meclis sosyal medya fenomeni Enes Batur’u dinleyecek

Meclis sosyal medya fenomeni Enes Batur’u dinleyecek

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’nda sosyal medyanın etkisi konuşulurken YouTube’da 15 milyon takipçisi olan fenomen Enes Batur da konuşuldu. Komisyon üyeleri Batur’un dinlenmesini önerirken, Facebook, Twitter, Instagram Türkiye temsilcilerinin Meclis’e çağrılması kararlaştırıldı.

0Yorumlar
Meclis sosyal medya fenomeni Enes Batur’u dinleyecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, geçen perşembe düzenlediği toplantısında sosyal medya mecralarını masaya yatırdı. Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, YouTube’da 15 milyon takipçisi olan fenomen Enes Batur da konuşuldu. Komisyon üyeleri Batur’un dinlenmesini önerirken, Facebook, Twitter, Instagram Türkiye temsilcilerinin Meclis’e çağrılması kararlaştırıldı.

 

Komisyonda ortaya atılan fikirler ve alınan kararlar tutanaklarda özetle şöyle yer aldı:

“Hüseyin Yayman (Komisyon Başkanı): Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, TikTok, VKontakte, YouTube, Dailymotion, LinkedIn, Spotify, Netflix, Amazon Prime Türkiye’de temsilciliklerini açtılar. Bu, gerçekten ülkemiz adına çok sevindirici. Türkiye’de en çok kullanıcıya sahip olan sosyal ağlardan başlayarak bu sosyal ağların Türkiye’ye davet edilmesi ve burada Meclisimize çalışmalarıyla ilgili bilgi verilmesi konusunda komisyonumuzun bir gündemi var. Sosyal ağ temsilcileri ile işbirliği içerisinde faaliyetleriyle bir ortaklaşmanın içinde olunması konusu ve en azından kamuoyunda tartışılan konularla ilgili bir açıklama yapmalarını, yani bizim burada sormamız gerekiyor. Facebook kendisini bir ulus üstü, parlamentolar üstü bir konumda mı görüyor? Ya da Twitter kendisini hangi hakla bir başkanın ya da bir yöneticinin paylaşımlarını engelleme noktasında görüyor? Bizim bunları sormamız ve açıklık getirmemiz gerekiyor.

Ravza Kavakcı Kan (AK Parti İstanbul): Türkiye’nin dijital görüntüsünü, görünümünü alalım, belki dijital harita gibi bir şey. Hem altyapı açısından hem de kullanıcı memnuniyeti açısına kadar değişebilecek farklı alanlarda bir şey yapılabilir. 

Onursal Adıgüzel (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Bir de Bitcoin meselesi var, zaten arkadaşlarımız da bahsetti, tekrar üzerinden geçmek gerekir mi bilmiyorum. Tabii, bizim baştan beri hep söylediğimiz bir tutumumuz var yani yasakçı bir bakış açısından çok dünyadaki standartları görüp doğru bir düzenleme yapılsın.

"ENES BATUR'U DÜNYA BİLİYOR"
Ahmet Büyükgümüş (AK Parti Yalova)
: E-spor başta olmak üzere. Bu alanlarda meydana gelen uygulamalar, yayın hakları vesaire vesaire; tüm bunların bir demokratik denetimini yapacak, kişilerle, uzmanlarla bu heyeti bir araya getirecek ve Meclis adına da bunu her yıl bir rapor altına alacak bir çalışma, son dönemde yaşadıklarımızdan sonra bence çok zaruri.

Burak Erbay (CHP Muğla): Mesela YouTube’de bir Türk genci, Enes Batur, biliyorsunuz belki Başkanım, bu kişinin 15 milyon takipçisi var.

Hüseyin Yayman: Dünya biliyor ya.

Burak Erbay: Evet, dünyanın bildiği bir kişi. Onu muhatap alıp buraya belki davet etmemiz gerektiğini düşünüyorum yani dinlememiz lazım. Yani nasıl bakıyor, nedir, ne düşünüyor? Çünkü milyonlarca genci etkiliyor, bizim çocuk, herkes oturup 5-6 yaşında çocuklarımız deli gibi onu izliyorlar. Onu izlediğimizi, onun farkında olduğumuzu ona hissettirmemiz lazım belki de. Devlet organizasyonu diyorum ya yani çekinmememiz lazım çünkü bir realite. Onun bakış açısını yakalayabilmek açısından, işte bu gidişatı, hayatı yakalamaktan kastım bu.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor

Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için  6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...

15 dakika önce

Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...

Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.  

1 saat önce

İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi

İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.  

2 saat önce

30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor

30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...

3 saat önce

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

18 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

18 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

23 saat önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

1 gün önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

1 gün önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce

Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....

1 gün önce