BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Meclis'te TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi verild...

Meclis'te TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi verildi: AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP tarafından yapılan; dün TUSAŞ’a yapılan saldırının tüm yönleriyle araştırılması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, "Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır" ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
Meclis'te TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi verildi: AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP, dün TUSAŞ’a yönelik saldırının tüm yönleriyle araştırılması için grup önerisi getirdi. Öneri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

 

Grup önerisi üzerine söz alan CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının zamanlamasına işaret etti. Saldırının sadece güvenlik boyutuyla ele alınmasının yetersiz kalacağını dile getiren Ünver şunları söyledi:

"Saldırının zamanlamasının manidarlığı ortadadır. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler böylesi bir zaman diliminde güvenlik ve istihbarat birimlerimizin daha dikkatli olmasını gerektirmekteydi. Siyaset dünyasından yapılan bazı açıklamaların, yapılan yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerin olduğu bir dönemde böylesi hain bir saldırı ihtimali düşünülmeli ve bu hainlik önlenmeliydi. Benzer hain saldırıları çözüm sürecinde ve 7 Haziran- 1 Kasım dönemlerinde gördük. Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zaafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır. TUSAŞ'a yapılan bu saldırı yalnızca bir kurumun güvenliğini değil aynı zamanda ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir."


SP’Lİ KARAMAN: "ÜLKEMİZİN SAADETİ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ"

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da, "Terör, on yıllardan beri Türkiye'yi derinden etkileyen bir meseledir. Eylemin yapıldığı zamanlamaya da dikkat edildiğinde bunu anlamak mümkündür. Bu durum vatandaşlarımız arasında korku ve güvensizlik yaratmakta, sosyal bağları zayıflatmaktadır. Hem ülke içinde hem ülke dışında birçok süreç başlatıldı. Biz ilkelerimizden ödün vermeden, ülkemizin saadeti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. İktidar başta olmak üzere tüm paydaşlara sesleniyorum; barış için gereken neyse devlet adabına yaraşır şekilde yapalım. Birileri buna engel olmak istiyorsa, sıkılı yumruklarla tokalaşılmaz" diye konuştu.


DEM PARTİLİ AKIN: "TÜRKİYE'DE ACİL BARIŞA İHTİYAÇ VARDIR"

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Partimiz adına saldırıyı kınıyorum. Bunu bir siyaset hamaseti olarak söylemek yerine, gerçek anlamda barışın tesis edilmesi Türkiye'de artık bir zorunluluk altına gelmiştir. Türkiye'de acil barışa ihtiyaç vardır. Biz bunun karşısında yıllardır söylüyoruz; bu şiddet hepimizi yaralıyor. Bu mesele herhangi bir siyasi partinin çıkarlarına vakfedilecek bir mesele değildir. Bu mesele Türkiye halklarının sorunudur. Bundan sonra sessizce izleyerek gözden geçiremez. Buna ‘dur’ demek lazım. Demokratik siyasetin önünün açılması lazım. Böyle otoriter bir yönetimde barışın konuşulmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. O yüzden bir temizlik haritasına ihtiyaç var diyoruz."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

2 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

3 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

4 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

4 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

5 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce