BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Menderes'e çöp tesisi projesindeki flaş gelişme: ÇED süre...

Menderes'e çöp tesisi projesindeki flaş gelişme: ÇED süreci durduruldu!

İzmir'in Menderes ilçesinde yapımı planlanan çöp tesisiyle ilgili yeni bir gelişme gerçekleşti. Projenin ÇED süreci durduruldu.

0Yorumlar
Menderes'e çöp tesisi projesindeki flaş gelişme: ÇED süreci durduruldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık tesisiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Ankara’ya giderek bakanlıkta toplantıya bizzat katıldım. Firma ve Büyükşehir yetkilileri de vardı. Biz de kendimizi anlattık. Komisyon başkanı birçok konuda eksiklikler olduğu gerekçesiyle süreci durdurdu. Bizim haklı mücadelemiz proje iptal olana kadar sürecektir” dedi. Artçı alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu.


Menderes'e çöp tesisi projesindeki flaş gelişme: ÇED süreci durduruldu!

Başkan Artcı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak-Karabağlar-Buca-Gaziemir-Balçova ve Narlıdere gibi nüfusun yarısından fazlasının yaşadığı ilçelerin çöplerini Menderesimize getirme projesini yakından takip ediyoruz.  Büyükşehir’in, Menderes Belediyesi’nin sorumsuz ve vurdumduymaz yaklaşımını fırsata çevirerek ilçemiz sınırlarında kurmayı düşündüğü Menderes Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim ve Elektrik Üretim Tesisi’ne ilişkin bakanlıkta toplantı vardı. Biz de yerinde durum tespiti ve hemşehrilerimizin hakkını savunmak için Ankara’ya gittik. Toplantıya bizzat katıldım ve gerekli açıklamaları yaptım. Komisyon toplantısına Büyükşehir’in teknik ekipleri ve firma yetkilileri katıldı. Ne yazık ki Menderes Belediyesi’nden bırakın başkanı bir yetkilinin bile olmaması, ilçeye saplanacak hançeri engellememesi bizi derinden üzdü. Elbette mücadeleyi bırakacak değildik. Toplantıda komisyon başkanı bazı kurumların görüşlerinin olumsuz olmasını, bazılarının da güncel olmamasını gerekçe göstererek ÇED sürecini durdurdu. Gerçekten de yangından mal kaçırır gibi toplanan kurum görüşlerinde birçok eksik ve hata vardı. Bunu da komisyonda bulunanlar gördü” diye konuştu.

Büyükşehir ve firma yetkililerinin komisyondaki sunumun ardından salonda konuşma yapan Başkan Artcı, “Bu bir yatırım projesi değildir. Menderes, tarımı ve turizm olanaklarıyla bilinen bir kenttir. Menderes halkının yüzde 99’u bu projeyi istemiyor. Belediye başkanından başka projeyi isteyen kimse yok. Denizi kıyısıyla birlikte aktif kullanan, İzmir’in su ihtiyacını karşılayan, çiçek üretimiyle marka olmuş bir yerden bahsediyoruz.  Seracılık faaliyetleriyle 35 bin kişinin istihdam edildiği yere kimse kıymasın. Buna hiçbirimizin izin vermeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

16 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

16 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

16 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce