Merdan Yanardağ: "Kimse endişe etmesin, Silivri soğuk değil"
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ kaleme aldığı mektubunda, “Ben zorbalığa boyun eğmeyeceğim. Sözlerimde 'suç' değil siyasal teşhir ve analiz vardır" dedi.
PKK lideri Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri sonrası tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Ben zorbalığa boyun eğmeyeceğim. Sözlerimde 'suç' değil siyasal teşhir ve analiz vardır" dedi. Yanardağ, "Bir dostumun dediği gibi kimse endişe etmesin, Silivri soğuk değil. Bana destek veren herkese selamlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) avukatları, Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti.
Yanardağ, ziyaret sonrası TKP avukatları aracılığıyla kamuoyuna bir mektup gönderdi. Yanardağ'ın mektubunu soL paylaştı.
Yanardağ'ın mektubu şöyle:
"Değerli arkadaşlar, sevgili yoldaşlar,
Öncelikle gösterdiğiniz dayanışma ve dostluk için çok teşekkür ediyorum.
Benim üzerimden yapılan operasyonun amacı bağımsız ve halktan yana medyaya gözdağı vermek ve toplumu sindirmektir. Ancak başarılı olamayacakları çok açıktır.
Karşımızda adil ve demokratik olmayan bir seçimle halkın iradesine el koymuş, iftira, yalan, kara propaganda ve hile ile seçimleri çalan bir iktidar vardır. Bu iktidar tarihsel ve siyasal ömrünü doldurmuştur. Mevcut sonuçların bir an için doğru olduğunu kabul etsek bile toplumun yarısının direndiği ve teslim olmadığı bir İslamofaşist bir rejim söz konusudur.
Bu rejim sürdürülebilir değildir. Ancak bu rejimden kurtulabilmenin bir şartı ve tek bir yolu vardır.
O yüzde 48'lik büyük direniş potansiyelini korumak, güçlendirmek ve geleceğe taşımaktır. Bu nedenle muhalefet güçlerinin kendi iç tartışmalarına gömülmeleri büyük bir hata olacak ve tarihsel fırsatın kaçırılmasına yol açacaktır. Yapılması gereken şey ilerici, demokratik, cumhuriyetçi ve sol güçlerin arasındaki birlik ve dayanışma ilişkilerini geliştirmektir. İktidarı sınırlayabilecek tek güç budur. Çünkü bu seçimlerin kaybedilmesiyle iktidarın önünde denge ve fren işlevi görebilecek hiçbir kurumsal yapı kalmamıştır.
Bana yapılan operasyonun amaçlarından biri de muhalefet blokunun parçalanmasıdır. Kısmen başarılı oldukları da İYİ Parti'nin tutumundan anlaşılmaktadır. Belli ki ben yaptığım TV programıyla hem iktidar ve sistem içi muhalefet bu sessiz konsensüsü bozmuş oldum hem de iktidarın yaptığı yeni bir açılım hazırlığını “suçüstü” yakaladım. Çünkü iktidar alanı daralan gerici faşist koalisyon yeni dayanaklar arıyor. Bunlardan biri de İmralı üzerinden geliştirilebilecek yeni bir açılım siyasetidir.
Ben infaz hukukunun uygulanmasını isterken -ki bir devletin kendi yasasını uygulamasını istemektir bu- esas olarak bu oyunu açığa çıkardım. Öyle anlaşılıyor ki bu konu iktidar çevrelerini çok rahatsız etmiş. Yeni açılım hazırlığını gündeme getiren AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun sözlerini eleştirmemin nedeni budur. Ensarioğlu'nun “Apocu” olduğu gibi ironi yaptığım betimleme dışında söylediğim her şey bana yönelik saldırı ile doğrulanmıştır.
Ben zorbalığa boyun eğmeyeceğim. Sözlerimde “suç” değil siyasal teşhir ve analiz vardır. Bu görüşlerimi savunmaya devam edeceğim. İnfaz hukuku herkese adil biçimde uygulanmak durumundadır. Eğer böyle yapılırsa iktidarın İmralı'yı bir siyasal araç olarak kullanmasının da önüne geçilecektir.
Bir dostumun dediği gibi kimse endişe etmesin, Silivri soğuk değil.
Bana destek veren herkese selamlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.“
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
Gözaltındaki CHP Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut...
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP Silivri İlçe...
Bakan Gürlek: “Hukuk önünde kimse dokunulmaz değil”
Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Terörsüz Türkiye” süreci ve Meclis’te kabul edilen çerçeve yasaya...
Güncel Haberleri
TümüObama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...
Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...
Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin , İzmir’deki “...
Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı
Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da
İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...
Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!
Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...
Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat
Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...
Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...