BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Meteoroloji'den şiddetli yağış ve sel uyarısı

Meteoroloji'den şiddetli yağış ve sel uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre Orta ve Karadeniz kıyılarında çok şiddetli yağış ve akabinde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan bekleniyor.

0Yorumlar
Meteoroloji'den şiddetli yağış ve sel uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Niğde, Kayseri, Sivas, Çankırı, Hakkari çevreleri, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Ankara'nın kuzeyi ile Van’ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Gümüşhane çevreleri ve Erzincan'ın kuzey ve batısında kuvvetli, Bartın, Ordu ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
 
Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Orta ve Karadeniz kıyıları ile Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Ordu, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

9 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

9 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

10 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

11 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

13 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

15 saat önce

FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi

Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...

15 saat önce

Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...

20 saat önce

İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

20 saat önce

Konak Pier için 36 yıllık ihale!

İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...

20 saat önce

İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...

İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...

1 gün önce

Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...

1 gün önce