BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Milletvekili Kılıç, Karaburun'un elektrik sorununa vurgu ...

Milletvekili Kılıç, Karaburun'un elektrik sorununa vurgu yaptı: “Elektriği üreten ama tüketemeyen ilçe, Karaburun”

 TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, “Konutlarda ve işyerlerinde elektronik eşyaların bozulduğu, evinde tıbbi cihaza bağlı yaşayanlar için ciddi risk oluşturduğu, zaman zaman çıkan yangınlarda zeytinlikler ve tarlalardaki mahsullerin yandığı, yöre halkı tarafından sıkça dile getirilmektedir.” dedi.

0Yorumlar
Milletvekili Kılıç, Karaburun'un elektrik sorununa vurgu yaptı: “Elektriği üreten ama tüketemeyen ilçe, Karaburun”
Karaburun’daki hemşehrileri ve muhtarların GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanan hizmette yaşanan bu elektrik kesintilerini defalarca CİMER ve Kaymakamlığa imza toplanmak suretiyle şikayet ettiklerini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, bütün bu şikayetlere rağmen bu sorunun yıllardır çözüme kavuşturulamadığını bildirdi.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş’den 2021 yılı içerisinde yapılan açıklamada; “yarımadada yaşanan sıkıntıyı gidermek için 2021 yılında yoğun bir yatırım programını etap etap devreye alacağız. Şebeke altyapı ve bakım yatırımını 2021 yılında dört kat artıracağız.” denilmesine rağmen, 2021 yılı bitip 2022 yılına girilmiş olmasına rağmen bu soruna hala bir çözüm bulunamadığını ifade etti. CHP’li Av. Kılıç, Türkiye’nin en batısı olan noktada, dağlarında onlarca rüzgar enerji santralinin çalıştığı, üretilen elektriğin ülkeyi aydınlattığı Karaburun’da 2022 yılında elektrik sıkıntısı yaşanıyor olmasının trajikomik bir olay olduğunu kaydetti.


Milletvekili Kılıç, Karaburun'un elektrik sorununa vurgu yaptı: “Elektriği üreten ama tüketemeyen ilçe, Karaburun”

“Şirketin bu sorunu çözme konusundaki bakış açısını gösteriyor”
“Bilirkişi tarafından GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin kusurlu bulunmasına rağmen hala altyapı yatırımlarını yapmaması ise devletin yaptırım gücünün sorgulanmasına neden olmaktadır.” diyen Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Karaburun'a bakan bir mühendisinin olmaması, mühendislik işleriyle ilgili Çeşme'ye gidilmek zorunda kalınması da şirketin bu sorunu çözme konusundaki bakış açısını gösterdiğini vurguladı.


TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, “Bu bilgiler çerçevesinde; İzmir’in Karaburun ilçesinde ve köylerinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerinin belirlenmesi, elektrik arızaları ve kopan elektrik tellerinin çıkardığı yangınların önlenmesi ve elektrik kesintileri ile yangınların bir daha yaşanmaması adına alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasa’nın 98 inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

14 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

14 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

14 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce