BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Milletvekili Sındır, “Milli Savunma politikalarını siyase...

Milletvekili Sındır, “Milli Savunma politikalarını siyasetten uzak tutun!”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine konuştu. Sındır, milli güvenlik konularının iç siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizdi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Milli Savunma Bakanlığının yayınladığı videoda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e neden yer verilmediğini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu.

0Yorumlar
Milletvekili Sındır, “Milli Savunma politikalarını siyasetten uzak tutun!”
Milli Savunma politikalarının siyasetten uzak kalması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Sındır, “Milli Savunma Bakanlığı iç politik çekişmelerden uzak olması gereken ve milli bir savunma politikasını uygulaması gereken bir bakanlık. Ordumuzun iç siyasetin etkisinden, nüfuzundan uzak kalması gerektiğini her fırsatta dile getiriyor; ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışıyla milli birlik ve beraberlik içinde vatanımızın savunmasında, huzur ve güvenliğimizin tesisinde başarılı olmasını yürekten istiyoruz” dedi.

“30 AĞUSTOS VİDEOSUNDA ATATÜRK NEDEN YOK?”
Milli Savunma Bakanlığının birçok konuda kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Milli Savunma Bakanlığı’nın kadrolarına 2017 yılından 2018 Kasım ayına kadar sadece 127 engelli yurttaşın atamasının yapıldığı ifade ediliyor. Bakanlıkların kamuda engelli atanmasına yönelik uygulamalarında özellikle Milli Savunma Bakanlığında çok eksik, yetersiz kalındığı görünüyor, bunun nedeni nedir? Sayıştay raporunda, Sayıştay’ın denetim görüşlerinde Milli Savunma Bakanlığının 5'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde 9 milyon 342 bin 763 lira 46 kuruşluk bir meblağ var. Bu meblağ hesaplarda yer almayan ‘kişilerden alacaklar’ hesabında yer almadığı görülen bir hesap. Bu duruma sayın bakan açıklık getirmeli. 2019 yılında taşınmazlar envanteri çalışmaları tamamlanamamış. Bilançoda arazi ve arsalar hesabında 181 milyar 291 milyon TL, yer altı ve yer üstü düzenleri hesabında 2 milyar 634 milyon TL, binalar hesabında 75 milyar 28 milyon TL olarak yer alan tutarlar mevcut taşınmazların fiilî durumunu tam olarak göstermiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda ivedilikle kamuoyunu bilgilendiriniz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı videoda ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemek kabul edilebilir bir hata değil. 30 Ağustos videosunda Atatürk neden yok? Sayın bakanı bu konuda açıklama yapmaya çağırıyorum” dedi.

“4,5 MİLYAR TL'LİK İSTİSNA NEDİR?”
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan istisna kapmasındaki kamu harcamalarına ve siber güvenlik alanına dikkat çeken Sındır, şöyle konuştu: “Milli Savunma Bakanlığı, 4,5 milyar TL'yle 2020 yılı ilk altı ayında yapılan istisna kapsamındaki kamu alımlarından yararlanarak tutar bazında en fazla alımı yapmış. Bu istisnaya neden olan nedir? 4,5 milyar düşük bir meblağ değil. Açıklama bekliyoruz. Siber güvenlik ve yapay zeka konusu bugün dünyanın önde gelen ülkelerinin üzerine yoğun bir şekilde eğildiği bir konu. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Çin’de 100 milyarlar düzeyinde araştırma geliştirme bütçeleri ayrılmış durumda. Çünkü siber güvenlik, siber alan sadece savaş durumunda değil barış ortamında da kendini gösterebilen ve büyük bir tehdit olarak her an var olan bir konu. Plan ve Bütçe komisyonunda sayın bakanın yaptığı sunuşta siber güvenliğe dair hiçbir başlık göremedik. Gerek siber güvenlik gerek yapay zeka konusunda, MSB’nin bu tür çalışmalara yönelik AR-GE bütçesi nedir? Bilmiyoruz, çünkü belirtilmemiş. Her ne kadar ‘Milli’ ve yerli savunma sanayimizi geliştiriyoruz, büyütüyoruz dense de bu hayati konularda hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. Bu asla kabul edilebilir değil.”

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

11 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

12 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

12 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce