Milletvekili Sındır, “Milli Savunma politikalarını siyasetten uzak tutun!”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine konuştu. Sındır, milli güvenlik konularının iç siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizdi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Milli Savunma Bakanlığının yayınladığı videoda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e neden yer verilmediğini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu.
“30 AĞUSTOS VİDEOSUNDA ATATÜRK NEDEN YOK?”
Milli Savunma Bakanlığının birçok konuda kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Milli Savunma Bakanlığı’nın kadrolarına 2017 yılından 2018 Kasım ayına kadar sadece 127 engelli yurttaşın atamasının yapıldığı ifade ediliyor. Bakanlıkların kamuda engelli atanmasına yönelik uygulamalarında özellikle Milli Savunma Bakanlığında çok eksik, yetersiz kalındığı görünüyor, bunun nedeni nedir? Sayıştay raporunda, Sayıştay’ın denetim görüşlerinde Milli Savunma Bakanlığının 5'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde 9 milyon 342 bin 763 lira 46 kuruşluk bir meblağ var. Bu meblağ hesaplarda yer almayan ‘kişilerden alacaklar’ hesabında yer almadığı görülen bir hesap. Bu duruma sayın bakan açıklık getirmeli. 2019 yılında taşınmazlar envanteri çalışmaları tamamlanamamış. Bilançoda arazi ve arsalar hesabında 181 milyar 291 milyon TL, yer altı ve yer üstü düzenleri hesabında 2 milyar 634 milyon TL, binalar hesabında 75 milyar 28 milyon TL olarak yer alan tutarlar mevcut taşınmazların fiilî durumunu tam olarak göstermiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda ivedilikle kamuoyunu bilgilendiriniz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı videoda ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemek kabul edilebilir bir hata değil. 30 Ağustos videosunda Atatürk neden yok? Sayın bakanı bu konuda açıklama yapmaya çağırıyorum” dedi.
“4,5 MİLYAR TL'LİK İSTİSNA NEDİR?”
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan istisna kapmasındaki kamu harcamalarına ve siber güvenlik alanına dikkat çeken Sındır, şöyle konuştu: “Milli Savunma Bakanlığı, 4,5 milyar TL'yle 2020 yılı ilk altı ayında yapılan istisna kapsamındaki kamu alımlarından yararlanarak tutar bazında en fazla alımı yapmış. Bu istisnaya neden olan nedir? 4,5 milyar düşük bir meblağ değil. Açıklama bekliyoruz. Siber güvenlik ve yapay zeka konusu bugün dünyanın önde gelen ülkelerinin üzerine yoğun bir şekilde eğildiği bir konu. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Çin’de 100 milyarlar düzeyinde araştırma geliştirme bütçeleri ayrılmış durumda. Çünkü siber güvenlik, siber alan sadece savaş durumunda değil barış ortamında da kendini gösterebilen ve büyük bir tehdit olarak her an var olan bir konu. Plan ve Bütçe komisyonunda sayın bakanın yaptığı sunuşta siber güvenliğe dair hiçbir başlık göremedik. Gerek siber güvenlik gerek yapay zeka konusunda, MSB’nin bu tür çalışmalara yönelik AR-GE bütçesi nedir? Bilmiyoruz, çünkü belirtilmemiş. Her ne kadar ‘Milli’ ve yerli savunma sanayimizi geliştiriyoruz, büyütüyoruz dense de bu hayati konularda hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. Bu asla kabul edilebilir değil.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Bağcıoğlu'ndan Bornova’da net mesaj: Milli savunma...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Bornova’da düzenlenen panelde partinin milli savunma...
Savunmada Sessiz Devrim: Önder Savunma ve Günay Önder...
Gazeteci Mustafa Tübcel, Türkiye'nin savunma sanayiisinde Önder Savunma'nın gizli bir aktör...
Malatya'da Patriot hava savunma sistemi konuşlandırıldı!
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Malatya'da konuşlandırılan Patriot...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...