Milletvekili Sındır: TCDD uçuruma itiliyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Devlet Demiryollarında yaşanan sürgünlere karşı yapılan eylemlere katıldığı gerekçesiyle çalışanlara yönelik açılan soruşturmalara sert tepki gösterdi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Devlet Demiryollarında yaşanan sürgünlere karşı yapılan eylemlere katıldığı gerekçesiyle çalışanlara yönelik açılan soruşturmalara sert tepki gösterdi.
BTS çalışanlarının TCDD 3. Bölge Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasına katılan Sındır, “Devleti yönetme sorumluluğunda olan irade artık devlete zarar veriyor. Liyakatten uzak sadakat atamalarıyla, siyasi kayırmacılıkla, sürgünlerle ve hak arama taleplerine açılan soruşturmalarla Türkiye’nin en önemli kamu kurumlarından olan TCDD uçuruma itiliyor” dedi.
“TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ACILARA YOL AÇABİLİR!”
TCDD’de yaşananların herkesin içini kanatan üzücü bir süreç olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “1927 yılında kurulmuş Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından olan, kendi öz kaynaklarımızla, kendi insan gücümüzle Anadolu’nun dört bir yanını demirağlarla ören Devlet Demiryolları uçuruma itiliyor. Devlet Demiryolları bir hizmet kurumudur. Yegane amacı kendi alanı içerisinde en iyi en doğru şekilde, en doğru insan kaynağıyla bu hizmeti yerine getirmektir. Bugün liyakatten uzak sadakat atamalarıyla, siyasi kayırmacılıkla, sürgünlerle ve açılan soruşturmalarla kuruluşu bir asra yaklaşan TCDD yok ediliyor. Sürgünlere karşı yapılan eylemlere katılan çalışanlara baskı ve ceza veriliyor. Israrla söylüyoruz, kamuda da liyakat esastır. Nerede hizmet üretiliyor, nerede mal üretiliyor nerede üretim varsa, orada o işi yapacak insanların esas olması önemlidir. Burada liyakatten uzak atamalarla emekçiler ailelerinden koparılıyor. TCDD çalışanları, yöneticileri bizden olsun da ne olursa olsun denilerek yapılan atamalarla yeni kazalara davetiye çıkarılıyor, can ve mal güvenliği tehlikeye atılıyor. Liyakatten uzaklaşmak telafisi mümkün olmayan acılara yol açabilir” dedi.
“BUNA DUR DEMEK HER YURTTAŞIN GÖREVİDİR”
Adaletin devletin temeli olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Bireyler farklı düşünebilir, farklı inançta ve farklı siyasi düşüncede olabilirler ama kamu hizmetinde liyakat esastır. Bugün iktidar ‘liyakat değil yandaşlarımız yönetecek, yandaşlarımız idari pozisyonlara gelecek ve bunu istemeyen de varsa yok olsun’ şeklinde bir bakış açışıyla ülkeyi yönetiyor. Devleti yönetme sorumluluğunda olan irade artık devlete zarar veriyor. Hakkımızı istiyoruz, hukukumuzu arıyoruz, adalet talep ediyoruz. Adalet devletin temelidir. Devlet içinde adalet olmazsa o devlet olmaktan çıkar. Anayasa’yı tanımıyorlar, temel insan hak ve özgürlüklerini yok sayıyorlar. Toplantı ve gösteri, yürüyüş haklarının kullanıldığı sendikal bir faaliyete bile soruşturma açıyorlar. Demiryolu işçileri, emekçileri asla yalnız değildir. Onurlu ve haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağız, seslerine ses katacağız” dedi.
“SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”
Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “TCDD’de yaşananlara karşı direnmek sadece TCDD işçilerinin ve onların örgütlü sendikalarının sorumluluğu değildir; buna direnmek bu devletin yurttaşları olan bu kamudan hizmet alan ve bu devletin asli unsuru olan milletin ta kendisidir. TCDD Genel Müdürlüğü, emekçilerin defalarca yaptığı randevu taleplerine cevap bile vermedi. TCDD’de iş barışını yok edenlere karşı sonuna kadar direneceğiz. Bugün bu zulmü yapanlara, liyakat değil sürgün diyenlere, Anayasa ve yasaları tanımayarak soruşturma açanlara, yaşananların hesabını millet adına bu ülkenin bağımsız mahkemeleri soracak. Ve adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TCDD arazisinde 24 katlık plana yargı yolu!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak’ta TCDD’ye ait 10 bin 620 metrekarelik araziyi emsal...
Uçuruma yuvarlanan otomobilde facia: 5 kişi yaşamını...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlanan otomobilde meydana gelen...
Artvin’de ambulans uçuruma devrildi: 1 ölü, 4 yaralı
Artvin’in Şavşat ilçesinde hastayı taşıyan ambulansın uçuruma devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını...
Güncel Haberleri
TümüYENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.
Foça Meclisi'nde 106 milyonluk kredi talebi!
Foça Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında, altyapı, üstyapı ve proje...
Resmi Gazete'de yayımlandı: İzmir'e yeni fakülte!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda İzmir Tınaztepe Üniversitesi...
Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan tutuklandı!
Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma', 'irtikap'...
Başkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...