BIST 100 14.288,75 %1,23 Altın 6.678,68 ₺/gr %1,57 Bitcoin $78.126 %1,67 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,08 ₺ %0,44 Sterlin 65,54 ₺ %0,28 Gümüş 98,28 ₺/gr %2,38 Ethereum $2.500,60 %0,90 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,92 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,64 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,24 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Mirasçıları harekete geçti… İzmir’de Müzeyyen davası!

Mirasçıları harekete geçti… İzmir’de Müzeyyen davası!

‘Cumhuriyet’in Divası’ olarak bilinen Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar’ın mirasçıları, İzmir-Torbalı'da bulunan ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletmeyi açarak ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı iddiasıyla, işletme sahibi Anıl Hoşken’den 150 bin 500 liralık tazminat talep etti.

0Yorumlar
Mirasçıları harekete geçti… İzmir’de Müzeyyen davası!

Türk Sanat Müziği’nin en önemli assolistlerinden Müzeyyen Senar, 9 yıl önce 8 Şubat 2015’te hayatını kaybetti. Yaşamı boyunca 500 kadar plak ve müzik albümü yapan Müzeyyen Senar’ın vefatının ardından eşi ve çocukları mirasçı olarak kaldı.

İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletme, iç ve dış duvarlarını Müzeyyen Senar’ın fotoğrafları ve çeşitli görselleriyle donattı. ‘Müzeyyen Senar’ı marka haline getiren işletmede, rakılar da özel olarak üretilen ‘Müzeyyen Plus’ isimli bardaklarla servis edildi. Müzeyyen Senar’ın ailesi, ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletmede ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı iddiasıyla işletme sahibi Anıl Hoşken’e 150 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, işletme sahibi Anıl Hoşken’in, popülaritesinden faydalanmak suretiyle işletmesinde Müzeyyen Senar konsepti oluşturarak bir ticari politika güttüğü anlatıldı.

 

‘ÜRÜNLER KALDIRILSIN ŞARKILARI DİNLETİLMESİN’

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde özetle şunlara yer verildi: “Anıl Hoşken, Müzeyyen Senar’ın ismini, cismi ile özdeşleştirerek insan zekâsına algı yaratmak suretiyle ‘Müzeyyen Senar’ı marka haline getirmiştir. Müzeyyen Senar’ı Müzeyyen Senar yapan onun sanatçı olması Cumhuriyet’in Divası, Atatürk’ün kızı olması, yani popülaritesidir. Anıl Hoşken, ‘Müzeyyen Senar’ ismi ve konsepti kullanarak, ticari kâr elde etmiştir. İzmir Torbalı’da en bilinen işletmelerden olan ‘Müzeyyen Plus’ın, sosyal medyada yapılan yorumlardan da anlaşılacağı üzere müşterilerin uğrak mekânlarından birisi olduğu görülecektir. Davaya konu mekânın sosyal medya hesaplarında da Müzeyyen Senar’a ait görseller kullandığı anlaşılmaktadır. Bu durum, işletmenin başından beri Müzeyyen Senar konseptiyle kurgulandığının göstergesidir. Müzeyyen Senar’ın fikri mülkiyet ve kişilik haklarına yönelen ihlal halen devam etmektedir. Yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi açısından bu haksız tecavüzün ortadan kaldırılmasını ve durdurulmasını istiyoruz. ‘Müzeyyen Plus’ adlı işletmede ‘Müzeyyen’ ismini verdikleri tabelanın kaldırılmasını talep ediyoruz. İşletme içerisinde ‘Müzeyyen Senar’ konsepti içeren her bir ürünün kaldırılmasının, çoğaltılmasının ve yayılmasının önlenmesini istiyoruz. İşletme içerisindeki Müzeyyen Senar’a ait şarkıların dinletilmesinin ve sosyal medyada paylaşılmasının önlenmesi için tedbir kararı verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca 500 lira maddi, 150 bin lira da manevi olmak üzere toplam 150 bin 500 liralık tazminatın 2018’den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte işletme sahibi Anıl Hoşken’den tahsilini istiyoruz.”

(Hürriyet)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

30 dakika önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

1 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

3 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

4 saat önce

FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi

Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...

5 saat önce

Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...

9 saat önce

İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

10 saat önce

Konak Pier için 36 yıllık ihale!

İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...

10 saat önce

İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...

İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...

21 saat önce

Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...

1 gün önce

“Ailem Güvende” operasyonunda Arif Saçlı İzmir'de...

İzmir’de yürütülen “Ailem Güvende” soruşturmasında, kamuoyunda “Zenne Arif” olarak tanınan Arif...

1 gün önce

Sigarayla Mücadelede Yeni Dönem Hazırlığı! O Tarihte...

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme taslağıyla tütün ürünlerinin satışına...

1 gün önce