Mücadele kazandı: İÜ Rektörlüğü kararını iptal etti!
Öğrencilerin bir süredir protesto ettiği kahvaltının kaldırılması ve yemek zammı kararında geri adım
Öğrencilerin bir süredir protesto ettiği kahvaltının kaldırılması ve yemek zammı kararında geri adım. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, yemek zammı ve kahvaltının kaldırılmasına ilişkin verdiği kararı iptal ettiğini açıkladı.
A3 Haber Merkezi'nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencilerinin mücadelesi kazandı. Öğrenciler bir süredir protesto eylemleri ve imza kampanyası ile kahvaltının yeniden getirilmesi ve yemek zammının geri çekilmesini istiyordu. Öğrencilerin mücadelesi sonucu İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü geri adım atarak kararı iptal etti.
İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar ettiği ve sosyal medyadan en son “Yemekhane kartımda sadece bir liram var” paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Sibel Ünli‘nin intiharı infial yaratmış ve sosyal medyada yemek zammı ile kahvaltının kaldırılması büyük tepki toplamıştı.
Kahvaltı geri geldi, yemek zammı iptal!
İÜ Rektörlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İÜ Rektörlüğü açıklamasında şöyle denildi: “İstanbul Üniversitesi uzun bir süredir öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği imkanı sunan az sayıdaki üniversitelerden birisidir. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri için bu imkanı sunmaktan da her zaman büyük memnuniyet duymuştur. 2020 yılı başında bütçe kısıtlılığı nedeniyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Ancak sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki, hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir. Gelişmeleri yakından takip eden, öğrencilerimizin dilekçelerini değerlendiren ve taleplerini dinleyen Rektörlüğümüz, yemekhane ile ilgili alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır. Rektörlüğümüz öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine bütçe harcama planını yeniden gözden geçirmiş, diğer hizmet alanlarından kısarak yemek hizmetinin aynı şekilde devamını sağlamıştır. Önceliğimiz her zaman öğrencilerimizdir; Onların güven içerisinde, sağlıklı ve huzurlu şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Sevgili öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim hayatı diliyoruz.”Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...
Karaburun planlarına yargı engeli: İkinci kez iptal edildi!
Karaburun–Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi’yle ilgili nazım imar planı, yurttaşların...
KAR-BEL’in akaryakıt istasyonunun ruhsatı iptal edildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’da Karbel AŞ tarafından işletilen akaryakıt istasyonunun...
Güncel Haberleri
TümüYENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.
Foça Meclisi'nde 106 milyonluk kredi talebi!
Foça Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında, altyapı, üstyapı ve proje...
Resmi Gazete'de yayımlandı: İzmir'e yeni fakülte!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda İzmir Tınaztepe Üniversitesi...
Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan tutuklandı!
Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma', 'irtikap'...
Başkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...