BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.650 %0,75 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.254,94 %0,67 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Öldürdüğü eşini suçladı: “Bana cinayet işletti”

Öldürdüğü eşini suçladı: “Bana cinayet işletti”

Bayrampaşa’da eşi Meryem Çap’ı öldüren Şeyhmus Çap hakim karşısına çıktı. Sanık, öldürdüğün eşini suçlayarak "Ben bir cinayet işlemedim, bana bir cinayet işletti" dedi. Müşteki avukatları ve tanıklar Meryem Çap'ın evlilik boyunca sistematik olarak şiddete uğradığını öne sürdü.

0Yorumlar
Öldürdüğü eşini suçladı: “Bana cinayet işletti”

Cumhuriyet Gazetesi’nden Rengin Temoçin’in haberine göre, İstanbul Bayrampaşa’da 15 yıldır evli olduğu eşi Meryem Çap’ı öldürdükten sonra kaçan ve daha sonra yakalanarak tutuklanan Şeyhmus Çap hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma 5 Temmuz'a ertelendi. 

 

“BANA CİNAYET İŞLETTİ”

Duruşmada savunma yapan Şeyhmus Çap, "Burada olduğum için özür dilerim keşke böyle bir şey olmasaydı. Severek evlendik eşimle. Eşim çocuk doğduktan sonra bir iş dönemi oldu. Yeni bir çevre edindiği zaman evin mutluluğunu darmadağın ediyordu. Tartışma çıkarıyordu. Ortada bir şey yokken beni şikayet ediyordu karakola. Şikayet edip geri çekiyordu Ben elimden geldiğince yapıcı oldum" dedi. Öldürdüğü eşini suçlayan sanık Çap, "Ben bir cinayet işlemedim, bana bir cinayet işletti" dedi.

 

SANIK AVUKATI MEDYAYI HEDEF ALDI

Sanık Çap’ın avukatı medyada çıkan haberlere tepki göstererek, "Asalım bu adamı medya, herkes rahatlasın.  Başta medya olmak üzere bir takım art niyetli insanlar algı yaratıyor" dedi. 

 

"KIZIMI HEP TEHDİT ETTİ"

Meryem Çap'ın babası Ağcabal Arslan, "Katilin söylediklerinin hepsi yalan. Madem çok iyi bir insan. İnsan bir tartışmayla eşini öldürür mü? Öz çocuğunun dilini yakan bir insan. Gelmiş bana masumluğunu anlatıyor. Neyin masumluğu? Kızım ayrılmak istedi kızımı tehdit etti. Kızımı satırla kovaladı kızım anlattı bu olayı. Kızım bana gelince de beni tehdit ettiler" dedi. Meryem Çap'ın annesi Nuray Arslan, "Kızım evliliğinde şiddet görmüş hep. Kızım bize gelip 'ben artık dayanamıyorum' diyordu. Kızım ayrılmak istedi ama hep tehdit edildi" ifadelerini kullandı. Tanık Emre Arslan ise, "Ben 12 yaşındayken evlendi. Ablam evliliğinden sıkıntılar olduğunu söylemişti. Şeyhmus'un onu satırla kovaladığını söyledi" dedi. 

 

"MİZANSEN YARATTI"

Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Müşteki avukatı Hüseyin Ersöz, "Sanığın beyanları suçtan kurtulmaya yönelik. Bunların tamamen mizansen dahilinde söyleniyor. Sistematik bir şiddet döngüsü vardır. Maktul tehditlerle bir şekilde evine dönmek zorunda kalmıştır" dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma 5 Temmuz'a ertelendi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...

YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...

4 saat önce

Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...

5 saat önce

Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...

6 saat önce

Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...

6 saat önce

Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!

İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...

8 saat önce

Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!

Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...

10 saat önce

Aydın'a şehit ateşi düştü!

Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...

10 saat önce

Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.

11 saat önce

Foça Meclisi'nde 106 milyonluk kredi talebi!

Foça Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında, altyapı, üstyapı ve proje...

11 saat önce

Resmi Gazete'de yayımlandı: İzmir'e yeni fakülte!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda İzmir Tınaztepe Üniversitesi...

11 saat önce

Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan tutuklandı!

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma', 'irtikap'...

12 saat önce

Başkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...

1 gün önce