BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Para sayma iddialarına yeni belge: Satış yapan kişi nakit...

Para sayma iddialarına yeni belge: Satış yapan kişi nakit kaparo mu istedi?

Gazeteci Murat Ağırel, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği ileri sürülen para sayma görüntüleriyle ilgili yeni belgeler açıkladı. Ağırel, satış yapan kişinin nakit kaparo istediğini iddia etti.

0Yorumlar
Para sayma iddialarına yeni belge: Satış yapan kişi nakit kaparo mu istedi?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleriyle ilgili Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, yeni belgeler ortaya çıkardı. 

Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, binanın satın alındığı Ali Rıza Braka adlı kişinin, satış esnasında yeri başka bir kişiye satacağını belirtip kaparo istediğini ve bunu da nakit olarak istediğini belirtti.

Ağırel, "Yeri kaçırmak istemeyen CHP’li yetkililer de bunu gerçekleştiriyor. Binanın satış bedeli 39,5 milyon TL. Kaparo olarak verilen rakam alım satımda gösterilmeyen rakam. Türkiye’deki tüm emlak alım satımlarda yapılan burada da yapılmış. Binanın gerçek alış satış üzerinden değil tapu değeri üzerinden resmi işlemler yapılmış."

 

Ağırel, paylaşımında şunları kaydetti: 

1-CHP İstanbul İl Başkanlığında sayıldığı iddia edilen paralarla ilgili dikkat çeken bilgilere ulaştım. Birkaç gündür CHP İl Başkanlığında, Ekrem İmamoğlu’nun kasası olduğu iddia edilen Fatih keleş’in para sayma görüntüleri ve ardından 5-6 kişinin yer aldığı yeni görüntüler paylaşılmıştı. Görüntülerdeki paranın CHP Genel Kurulu için delegelere ödenen para olduğu ve döviz şirketinde bozdurulan paralar olduğu iddia edildi.

 

2-CHP İl Başkanlığı açıklama yaptı ve görüntülerdeki yerin CHP İl Başkanlığı olmadığı bina sahibi kişinin avukatının ofisi olduğu, paraların CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alma işlemindeki kaparo ödemesi olduğu belirtildi ve konu ile ilgili evraklar paylaşıldı.

 

3-CHP’nin eski Avukatı Mustafa Kemal Çiçek gelişmeler üzerine bir paylaşım yaptı. 30 milyon TL üzerindeki rakamın CHP Genel Merkezi tarafından gönderildiğini ifade etti ve bazı evraklar paylaştı. Paylaştığı evrakların içinde bir tapu ve Emlak Konut taşınmazının satış belgesi vardı.

 

4-Paylaşılan evrak CHP nin devir aldığı binaya ait değil. CHP’nin binayı satın aldığı Arnavut uyruklu kişinin Emlak Konut’tan alış evrakları. Orada bir firma ismi var. SEAS Besicilik. Emlak Konut CHP’nin satın aldığı yeri Gül İnşaata ,Gül İnşaat ise Seas Besicilik adlı firmaya satmış.

 

5-Firma 2016 tarihinde Umut Kişin adına kurulmuş. Daha sonra bu firma 2019 Şubat ayında Gertian Braka adlı Arnavut uyruklu bir kişiye devredilmiş. Bu kişi 19 Ağustos 2019 tarihindeki Ticaret Sicil gazetesinde yer alan bilgilere göre Türk vatandaşı olmuş ve adı “Ali Rıza Braka” olmuş.

 

6-Bu kişinin başka şirketleri de var: Kema Gayrimenkul, Mestan Gayrimenkul, Mestan Hayvancılık, Mestan Gıda, Mestan Holding A.Ş., Saar Grup Holding, Rock İnşaat… Bu şirketlerin bazılarının kurucusu yine Umut Kişin ve yine Gertian Braka’ya devretmiş. Gertian Braka yani Türk vatandaşı olan Ali Rıza Braka en son Kema Gayrimenkulü 10 bin Türk lira sermayeli Arnavutluk’ta ikamet eden Kanada uyruklu Anduena Muca’ya devretmiş.

 

7-Yani CHP’ye satılan yerler Emlak Konut tarafından Gül İnşaata, Gül İnşaat’tan SEAS Besicilik adlı firmaya satılmış. Firma da yeri CHP’ye satmış. Ancak ortada şöyle bir durum var... SEAS adlı firmayı kağıt üstünde satın alan Arnavut uyruklu kişi, şirketi 2019 Şubat ayında devralmış. Ağustos ayına kadar geçen sürede Gül İnşaat’tan bu yerleri satın CHP ye satmış..Bu yerler ile mi Türk Vatandaşlığı almış bilmiyorum ama Türk vatandaşı olduktan sonra aldığı yeri de CHP’ye satmış.

 

8-CHP’nin tapu evrakları üzerinde yazan rakam 24 milyon 360 bin Türk Lirası. Bu tutar CHP Genel Merkezi tarafından banka havalesi ile yatırılmış. Ancak satış 39,5 milyon Türk lirası gibi rakama gerçekleşmiş.

 

9-Sonradan Türk olan Ali Rıza Braka adlı kişi satış esnasında yeri başka bir kişiye satacağını belirtiyor ve kaparo istiyor. Kaparoyu da nakit istiyor. Yeri kaçırmak istemeyen CHP’li yetkililer de bunu gerçekleştiriyor. Binanın satış bedeli 39,5 milyon TL. Kaparo olarak verilen rakam alım satımda gösterilmeyen rakam. Türkiye’deki tüm emlak alım satımlarda yapılan burada da yapılmış. Binanın gerçek alış satış üzerinden değil tapu değeri üzerinden resmi işlemler yapılmış.

 

10-Mevzunun özü bu ancak başka bir algı yaratılmaya çalışıldı ve yaratılmaya çalışılan algı çöktü. 2019 tarihli videonun tarihi silinerek yeni gibi paylaşıldı ve “Ekrem İmamoğlu CHP kongresi için para dağıttı” algısı yaratılmaya çalışıldı. Paraların sayıldığı yerin önce CHP İstanbul İl Başkanlığı olduğu iddia edildi. Sonra CHP Milletvekilinin ofisi olduğu iddia edildi. Ancak hiçbirinin gerçek olmadığı anlaşıldı.

 

11-Savcılık soruşturma başlattı. Paranın kaynağı, iş yeri alım satımı tüm gerçekler de soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. Ancak yalan bilgiyi alenen yaymaya kumpas kurmaya yönelik paylaşımlar ile ilgili bir işlem yapılacak mı? Vatandaşlık alan Arnavut asıllı kişinin para kaynağı, işleri, kimlerle ne yaptığı da araştırılmalı. Bu sorularında cevap bulması gerekiyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

10 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

11 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

12 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

14 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

14 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

16 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

16 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce