Peker'in iddialarıyla gündeme gelmişti: O otelin adı değişti
Bodrum’daki Paramount Hotel ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sedat Peker’in gündeme getirdiği, çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin ücret ödemeden konakladığı öne sürülen otelin adının değiştiği ifade edildi.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündeme getirdiği, çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin ücret ödemeden konakladığı öne sürülen Bodrum’daki Paramount Hotel ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kara para aklama soruşturması üzerine Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’a ait olan Unico Sigorta’nın Paramount Otel’in genişletilmesi için 19 Nisan 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yaptığı ortaya çıktı.
Gazete Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre, Sistem Mühendislik tarafından ÇED raporu için hazırlanan tanıtım dosyası, 19 Nisan 2021 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi. Dosyanın ÇED değerlendirmesi halen devam ediyor. Söz konusu dosya sayesinde şimdiye kadar “resmen” netleşmemiş bazı bilgiler de resmileşmiş oldu.
Otelin resmi adı “Be Premium Otel” oldu
ÇED dosyasının adı Be Premium Otel Projesi olarak kaydedildi. Böylece Paramount Otel’in resmi adı artık “BE Premium Otel” oldu. Tesisin işletmecisinin Unico olduğu ve faaliyet sahibi adına tüm kiralama işlemlerini de gerçekleştireceği belirtiliyor. Unico’nun çoğunluk hissesi ise SBK Holding’in yüzde 90’ına sahip olduğu Heksagon Mühendislik’e ait.
Orman bölgesi de kullanıma açılacak
Ana otel binası dahil villa, saray ve tek katlı yapılar bölünerek, yeni katlar çıkılarak oda sayısı 294’ten 315’e yükseltilmek isteniyor. Ancak ÇED onayı alınması halinde tesisin orman bölgesinde kalan alanlarının da kullanıma açılacağı ve gerekli izin ile kiralama işlemlerinin yapılacağı ifade ediliyor.
44 bin 415 metrekarelik alan kayıp
Dosyada tesis alanının, 119 bin 450 metrekare alanı kapsadığı belirtiliyor. Ancak otelin kurulduğu alan 75 bin metrekare. Tapu kaydı 111 ada 1 parsel. Alanın statüsü ‘devlet ormanı’ ve mülkiyeti Maliye’ye kayıtlı. Orman Bakanlığı burayı 2014 yılında 49 yıl süreyle kiraladı. Kamuoyunda Paramount Otel olarak bilinen tesisin kurulu olduğu yer burası.
ÇED dosyasında bahsedilen 119 bin 450 metrekarenin kalan 44 bin 415 metrekaresinin nerede olduğu ise bilinmiyor.Söz konusu ‘orman arazisi.’ alan tapu kaydında 223 ada 1 parselde görünüyor. 17.8 milyon metrekarelik alanın statüsü “orman arazisi.”

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MHP'li isimden dikkat çeken Sedat Peker paylaşımı!
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sedat Peker...
CHP'li Peker, AKP'nin adayına oy verdiğini açıkladı!
CHP'li meclis üyesi Şirzat Peker, Menderes Beledesi Başkan Vekili seçimlerinde oyunu AK Partili...
Deniz Yücel: “Bunun adı düşman hukuku, bunun adı 31 Mart...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP’li bazı belediyelere yönelik...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...