Planlar askıya çıkarıldı: Çiğli’nin çehresi değişiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli mahallelerini kapsayan 193 hektarlık alanın imar planlarının askıya çıkarıldığını duyurdu. Planlarla beraber, bölgenin nüfusu 18 olarak yeniden düzenlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Çiğli’nin Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ile Balatçık kısmını kapsayan 193 hektarlık alanın imar planlarında revize yapıldı.

Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı. Öte yandan, planın ana amacının 2020’de onaylanan imar planının uygulamasında yaşanan çözmeye yönelik olduğu belirtildi.
Askıya çıkarılan planlara Çiğli Tramvayı güzergahı eklenirken, planda yer alan ticaret, turizm ve konut ve akaryakıt alanlarının kaldırıldığı görüldü. Planlarla birlikte bölgenin nüfusu 18 bin olarak yeniden düzenlendi.
Plan açıklama raporunda şu ifadeler kullanıldı:
“İzmir İli, Çiğli İlçesi, Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı kararları belirlenirken; meri plan olan Çiğli (Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ve Balatçık Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İma Planı ve Revizyonu kararları ve alt ölçekli plan kararları ve bu doğrultuda alanın büyük ölçüde uygulama görmüş ve yapılaşmalarını tamamlamış olması göz önünde bulundurulmuştur.
Mevcut mülkiyet dokusu, yapılaşmalar, arazi kullanım durumu, sınırlar, onaylı imar planı kararları, mekansal analizler ve diğer tüm çevresel faktörler ile ilgili kurum ve kuruluş görüşleri kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince 14.09.2019 tarih ve 97509404.301.848 sayılı kararı ile uygun görülerek Başkanlık Makamınca 17.01.2020 tarihinde onaylanan Çiğli (Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ve Balatçık Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Revizyonu Planının genel kararları doğrultusunda yaklaşık 193ha. alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu hazırlanmıştır.
Planlama alanının hemen hemen tamamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 24.06.2015 tarihinde 2015/10573 sayılı oluru ile onaylanmış olan jeolojik ve jeoteknik etüt raporu, Havaalanı Şosesi Caddesi üzerinde kalan kısmında 31.08.2021 tarihinde onaylanan İzmir İli Menemen İlçesi, 9353,51 hektar alanın imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporu ve Balatçık Mahallesi, 22477/5, 22479/1 ve 22408/1 parsellerde 17.10.2012 tarihimde onaylanan jeolojik ve jeoteknik etüt raporunda belirtilen hususlara uyulması Uygulama İmar Planı ve plan notlarında hükme bağlanmıştır.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Altyapıdan asfalta Tire’nin çehresi değişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Tire’deki altyapı ve üstyapı çalışmalarını kapsayan...
Güncel Haberleri
TümüYENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.
Foça Meclisi'nde 106 milyonluk kredi talebi!
Foça Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında, altyapı, üstyapı ve proje...
Resmi Gazete'de yayımlandı: İzmir'e yeni fakülte!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda İzmir Tınaztepe Üniversitesi...
Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan tutuklandı!
Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma', 'irtikap'...
Başkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...