Planlar askıya çıkarıldı: Çiğli’nin çehresi değişiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli mahallelerini kapsayan 193 hektarlık alanın imar planlarının askıya çıkarıldığını duyurdu. Planlarla beraber, bölgenin nüfusu 18 olarak yeniden düzenlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Çiğli’nin Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ile Balatçık kısmını kapsayan 193 hektarlık alanın imar planlarında revize yapıldı.

Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı. Öte yandan, planın ana amacının 2020’de onaylanan imar planının uygulamasında yaşanan çözmeye yönelik olduğu belirtildi.
Askıya çıkarılan planlara Çiğli Tramvayı güzergahı eklenirken, planda yer alan ticaret, turizm ve konut ve akaryakıt alanlarının kaldırıldığı görüldü. Planlarla birlikte bölgenin nüfusu 18 bin olarak yeniden düzenlendi.
Plan açıklama raporunda şu ifadeler kullanıldı:
“İzmir İli, Çiğli İlçesi, Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı kararları belirlenirken; meri plan olan Çiğli (Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ve Balatçık Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İma Planı ve Revizyonu kararları ve alt ölçekli plan kararları ve bu doğrultuda alanın büyük ölçüde uygulama görmüş ve yapılaşmalarını tamamlamış olması göz önünde bulundurulmuştur.
Mevcut mülkiyet dokusu, yapılaşmalar, arazi kullanım durumu, sınırlar, onaylı imar planı kararları, mekansal analizler ve diğer tüm çevresel faktörler ile ilgili kurum ve kuruluş görüşleri kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince 14.09.2019 tarih ve 97509404.301.848 sayılı kararı ile uygun görülerek Başkanlık Makamınca 17.01.2020 tarihinde onaylanan Çiğli (Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ve Balatçık Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Revizyonu Planının genel kararları doğrultusunda yaklaşık 193ha. alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu hazırlanmıştır.
Planlama alanının hemen hemen tamamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 24.06.2015 tarihinde 2015/10573 sayılı oluru ile onaylanmış olan jeolojik ve jeoteknik etüt raporu, Havaalanı Şosesi Caddesi üzerinde kalan kısmında 31.08.2021 tarihinde onaylanan İzmir İli Menemen İlçesi, 9353,51 hektar alanın imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporu ve Balatçık Mahallesi, 22477/5, 22479/1 ve 22408/1 parsellerde 17.10.2012 tarihimde onaylanan jeolojik ve jeoteknik etüt raporunda belirtilen hususlara uyulması Uygulama İmar Planı ve plan notlarında hükme bağlanmıştır.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Altyapıdan asfalta Tire’nin çehresi değişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Tire’deki altyapı ve üstyapı çalışmalarını kapsayan...
Fenerbahçe'den beIN SPORTS'a Okan Buruk Resti:...
Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Okan Buruk'un ifadelerini...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...