BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.710,94 ₺/gr %0,11 Bitcoin $84.192 %0,24 Dolar 48,98 ₺ %0,18 Euro 55,75 ₺ %0,02 Sterlin 64,79 ₺ %0,05 Gümüş 100,07 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.679,52 %0,03 İsviçre Frangı 59,07 ₺ %0,01 Kanada Doları 34,62 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,36 ₺ %0,20 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,05 ₺ %0,17 BAE Dirhemi 13,33 ₺ %0,18 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,25 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Portakal çifti suçlu bulunmuştu: Valinin görev yeri değiş...

Portakal çifti suçlu bulunmuştu: Valinin görev yeri değişti, oğlunun karıştığı kazanın kayıtlarına ulaşıldı

Eski Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu Ali Emre Gürel'in karıştığı trafik kazasının MOBESE görüntülerine bir yıl sonra ulaşıldı. Görüntülerin, tanıkların Gürel'i suçlayan ifadelerini doğruladığı belirtildi.

0Yorumlar
Portakal çifti suçlu bulunmuştu: Valinin görev yeri değişti, oğlunun karıştığı kazanın kayıtlarına ulaşıldı

Eski Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu Ali Emre Gürel'in karıştığı trafik kazasının MOBESE görüntüleri bir yıl sonra ortaya çıktı.  

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında görüntülerin ve tanıkların Gürel'i suçlayan ifadelerini doğruladığını aktardı.

İki kişinin ölümüne neden olan kazayı yapan Ali Emre Gürel'in, dönemin Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu olduğunu belirten Altaylı, son valiler kararnamesi ile valinin pozisyonu değişince, kazanın kayıtlarına da ulaşılabildiğini yazdı. 

Fatih Altaylı, "Bir vali rezaleti" başlıklı yazısında şunları dile getirdi:

"Bu anlatacağım gerçekten bir utanç hikayesidir. Bir kamu görevlisinin, kamu görevinin verdiği gücü kötüye kullanmasıyla yaşanmış bir rezalettir. Bundan 1 yıl kadar önce, 30.06.2022 günü Karabük’te bir kaza meydana geldi. Ali Emre Gürel isimli bir kişinin kullandığı Ford marka bir araç, bir kavşakta Toyota marka bir otomobile büyük bir şiddetle çarptı ve otomobilde bulunan öğretmen bir çift, Behiye Portakal ve Salih Portakal kaza sonucu hayatlarını kaybettiler.

"PORTAKAL ÇİFTİ SUÇLU BULUNDU"

Gece 01:15’te meydana gelen kazanın iki de görgü tanığı vardı. Görgü tanıkları ifadelerinde Ford marka aracın saatte en az 150-180 kilometre saatlik bir süratle kendilerini solladığını ve hızla kavşağa dalarak kazaya sebebiyet verdiğini anlattılar.

Ancak bu ifadeye rağmen olay örtbas edildi. Kazayı gösteren MOBESE kayıtları yok oldu. Ve tanık ifadelerine rağmen tanıkların 'en az 150 kilometre' ile kavşağa girdiğini söyledikleri Ali Emre Gürel değil, kendi yollarında giderken cinayet gibi bir kaza ile hayatlarını kaybeden Portakal çifti suçlu bulundu. Olay bununla da bitmedi.

"MOBESE GÖRÜNTÜLERİ 1 YIL SONRA BULUNDU"

Ford marka aracı sigorta eden şirket, hayatını kaybeden Portakal çiftinin çocuklarına Ford marka aracın tamir masraflarını içeren bir fatura yolladı ve üzerine bir de icra takibi yaptırdı. Anasız babasız kalan çocuklar bir de icra takibi ile karşı karşıya kaldılar. Peki niye böyle oldu biliyor musunuz! Çok basit. Kazayı yapıp, iki kişinin ölümüne neden olan Ali Emre Gürel’in babası Fuat Gürel Karabük Valisi idi. Ancak son valiler kararnamesi ile Fuat Gürel valilikten alınıp, mülkiye müfettişliğine atanınca 1 yıldır bulunamayan MOBESE kayıtları bulundu ve kazanın tam da görgü tanıklarının anlattığı gibi meydana geldiği ortaya çıktı. Şimdi umuyorum ki, bu dava yeni delillerin ışığında yeniden görülür. Umuyorum ki, vicdanlı biri olduğu söylenen Adalet Bakanı bu konuda inisiyatif kullanır."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında meydana Safranbolu-Karabük Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu Emre Gürel'in kullandığı araç, Salih Portakal (71) yönetimindeki otomobile çarpmış, meydana gelen kazada Salih Portakal ile eşi Behiye Portakal (69) olay yerinde hayatını kaybetmişti.  Kaza sonrası savcılığa sevk edilen Gürel, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!

MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.

15 saat önce

Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

16 saat önce

Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...

16 saat önce

Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...

Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...

16 saat önce

İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...

17 saat önce

Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!

Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...

17 saat önce

Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...

18 saat önce

Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...

Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...

19 saat önce

Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...

21 saat önce

Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...

21 saat önce

Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi

AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...

21 saat önce

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

1 gün önce