BIST 100 13.885,53 %0,77 Altın 6.667,62 ₺/gr %0,11 Bitcoin $65.194 %0,65 Dolar 47,72 ₺ %0,02 Euro 55,21 ₺ %0,04 Sterlin 64,49 ₺ %0,10 Gümüş 98,48 ₺/gr %0,93 Ethereum $1.924,85 %0,57 İsviçre Frangı 59,06 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,24 ₺ %0,06 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,06 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,94 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Portakal çifti suçlu bulunmuştu: Valinin görev yeri değiş...

Portakal çifti suçlu bulunmuştu: Valinin görev yeri değişti, oğlunun karıştığı kazanın kayıtlarına ulaşıldı

Eski Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu Ali Emre Gürel'in karıştığı trafik kazasının MOBESE görüntülerine bir yıl sonra ulaşıldı. Görüntülerin, tanıkların Gürel'i suçlayan ifadelerini doğruladığı belirtildi.

0Yorumlar
Portakal çifti suçlu bulunmuştu: Valinin görev yeri değişti, oğlunun karıştığı kazanın kayıtlarına ulaşıldı

Eski Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu Ali Emre Gürel'in karıştığı trafik kazasının MOBESE görüntüleri bir yıl sonra ortaya çıktı.  

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında görüntülerin ve tanıkların Gürel'i suçlayan ifadelerini doğruladığını aktardı.

İki kişinin ölümüne neden olan kazayı yapan Ali Emre Gürel'in, dönemin Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu olduğunu belirten Altaylı, son valiler kararnamesi ile valinin pozisyonu değişince, kazanın kayıtlarına da ulaşılabildiğini yazdı. 

Fatih Altaylı, "Bir vali rezaleti" başlıklı yazısında şunları dile getirdi:

"Bu anlatacağım gerçekten bir utanç hikayesidir. Bir kamu görevlisinin, kamu görevinin verdiği gücü kötüye kullanmasıyla yaşanmış bir rezalettir. Bundan 1 yıl kadar önce, 30.06.2022 günü Karabük’te bir kaza meydana geldi. Ali Emre Gürel isimli bir kişinin kullandığı Ford marka bir araç, bir kavşakta Toyota marka bir otomobile büyük bir şiddetle çarptı ve otomobilde bulunan öğretmen bir çift, Behiye Portakal ve Salih Portakal kaza sonucu hayatlarını kaybettiler.

"PORTAKAL ÇİFTİ SUÇLU BULUNDU"

Gece 01:15’te meydana gelen kazanın iki de görgü tanığı vardı. Görgü tanıkları ifadelerinde Ford marka aracın saatte en az 150-180 kilometre saatlik bir süratle kendilerini solladığını ve hızla kavşağa dalarak kazaya sebebiyet verdiğini anlattılar.

Ancak bu ifadeye rağmen olay örtbas edildi. Kazayı gösteren MOBESE kayıtları yok oldu. Ve tanık ifadelerine rağmen tanıkların 'en az 150 kilometre' ile kavşağa girdiğini söyledikleri Ali Emre Gürel değil, kendi yollarında giderken cinayet gibi bir kaza ile hayatlarını kaybeden Portakal çifti suçlu bulundu. Olay bununla da bitmedi.

"MOBESE GÖRÜNTÜLERİ 1 YIL SONRA BULUNDU"

Ford marka aracı sigorta eden şirket, hayatını kaybeden Portakal çiftinin çocuklarına Ford marka aracın tamir masraflarını içeren bir fatura yolladı ve üzerine bir de icra takibi yaptırdı. Anasız babasız kalan çocuklar bir de icra takibi ile karşı karşıya kaldılar. Peki niye böyle oldu biliyor musunuz! Çok basit. Kazayı yapıp, iki kişinin ölümüne neden olan Ali Emre Gürel’in babası Fuat Gürel Karabük Valisi idi. Ancak son valiler kararnamesi ile Fuat Gürel valilikten alınıp, mülkiye müfettişliğine atanınca 1 yıldır bulunamayan MOBESE kayıtları bulundu ve kazanın tam da görgü tanıklarının anlattığı gibi meydana geldiği ortaya çıktı. Şimdi umuyorum ki, bu dava yeni delillerin ışığında yeniden görülür. Umuyorum ki, vicdanlı biri olduğu söylenen Adalet Bakanı bu konuda inisiyatif kullanır."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında meydana Safranbolu-Karabük Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu Emre Gürel'in kullandığı araç, Salih Portakal (71) yönetimindeki otomobile çarpmış, meydana gelen kazada Salih Portakal ile eşi Behiye Portakal (69) olay yerinde hayatını kaybetmişti.  Kaza sonrası savcılığa sevk edilen Gürel, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

23 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

1 gün önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

1 gün önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

1 gün önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

1 gün önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

2 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

2 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

2 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

2 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

2 gün önce