BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Sancaktepe Belediyesi, basın mensuplarına açıldı: Borç ne...

Sancaktepe Belediyesi, basın mensuplarına açıldı: Borç neredeyse 2 milyar lira

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP yönetimine geçen Sancaktepe Belediyesi, basın mensuplarına açıldı. Ayrıca belediye binasına kurumun borçlarının yer aldığı liste de asıldı. Listeye göre, en fazla müteahhitlere borçlanan belediyenin borcu iki milyar TL'ye dayanmış durumda.

0Yorumlar
Sancaktepe Belediyesi, basın mensuplarına açıldı: Borç neredeyse 2 milyar lira

Yerel seçimlerin ardından AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışma konusu olan binasıyla ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Belediye binası, gazetecilere açıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, eski başkan AKP'li Şeyma Döğücü'nün iddialar karşısındaki açıklamasına verdiği yanıtında yakın zamanda belediyeye ilişkin bir açıklama gerçekleştireceğini belirtmişti.

 

“LÜKS VE BATIRILAN BİR BELEDİYE…”

Yeğin, şunları kaydetmişti:

“Kamuoyuna bilgilendirme; basında ve sosyal medya da yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak; Sayın Şeyma Döğücü döneminde başkanlık katında herhangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki belediye başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Saygılar...”

Karşılıklı iddialar ile kamuoyunda tartışılan belediye binası basın mensuplarına açılırken toplantı odaları, banyo, mutfak gibi alanlar objektife yansıdı.

 

BORÇ NEREDEYSE 2 MİLYAR LİRA

Ayrıca binaya belediyenin borç tablosu da asıldı. Lüks makam odası tartışması ile gündeme gelen belediyenin, 1 milyar 946 milyon 726 bin 113 lira borcu bulunuyor. Borcun büyük kısmını da müteahhitlerin alacağı oluşturuyor.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediyesi’ni CHP’nin kazanmasının ardından yeni başkan Alper Yeğin, AKP döneminden devraldıkları borcu kamuoyuyla paylaştı. Şatafatlı makam odası ile tartışmaya neden olan belediye binasına asılan borç tablosunda kalem kalem bilanço açıklandı. 31 Mart 2024 tarihi itibariyle 1.9 milyar lira borcu bulunan belediyenin 2024 bütçesi 4  milyar 446 milyon 431 bin TL olarak belirlenmişti.

 

EN FAZLA BORÇ MÜTEAHHİTLERE

Borç tablosunun ilk sırasında 804 milyon 483 bin 470 TL ile müteahhitlere olan borçlar bulunuyor. Belediyenin müteahhitlere olan teminat borçları da 100 milyon 287 bin 468 TL.

Belediye iştirak şirketi SAFAŞ’ın 874 milyon 349 bin 878 lira borcu var. Belediyenin bankalara olan kredi borcu da 34 milyon 45 bin 633 lira. Belediyenin kamu kurumlarına 35 milyon 895 bin 142 TL, kamu kurumlarına yapılandırılmış borcu ise 97 milyon 664 bin 512 TL.

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, AKP döneminden kalan şatafatlı makam odasında vatandaşlarla yaptığı görüşmeyi “Makamlar halkın” notuyla paylaşmıştı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

12 saat önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

12 saat önce

Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!

Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...

14 saat önce

İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...

Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...

15 saat önce

6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...

İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...

17 saat önce

Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...

18 saat önce

Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...

19 saat önce

Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!

Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...

19 saat önce

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...

20 saat önce

Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...

1 gün önce

Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...

1 gün önce

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

2 gün önce