BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Sel felaketinde 223 kişi hayatını kaybetmişti: Yerel yöne...

Sel felaketinde 223 kişi hayatını kaybetmişti: Yerel yönetime istifa çağrısı!

Valensiyalılar, sel felaketinde "kötü yönetim" gösteren Valensiya özerk hükümeti başkanı Carlos Mazon'un istifasını istedi. Ülke genelinde selden dolayı 223 kişi hayatını kaybederken; 40 binden fazla ev ve iş yeri hasar aldı.

0Yorumlar
Sel felaketinde 223 kişi hayatını kaybetmişti: Yerel yönetime istifa çağrısı!

İspanya'nın doğusunda bulunan Valensiya bölgesinin kentlerinde meydanlara çıkan binlerce vatandaş, 29 Ekim'de yaşanan ve 223 can kaybına sebep olan sel felaketi sırasında kötü bir yönetim gösterdiği sebebiyle Valensiya özerk hükümeti başkanı Carlos Mazon'un istifasını talep etti.

Bölgede faaliyet gösteren 65 sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla Valensiya ve Alicante kentlerinde gerçekleştirilen eylemlerde, "Mazon istifa" yazılı bir pankartın arkasında yürüyen halk, sel felaketinde çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesinden sorumlusu olarak Valensiya özerk hükümeti başkanı Mazon'u gösterdi.

 

"Öfkemizi meydanlara taşımak istedik"

Gösteriyi düzenleyen STK'ların yaptıkları açıklamalarda, "Öfkeliyiz ama bu sessiz bir öfke ve bunu meydanlara taşımak istedik. Valensiya özerk hükümeti krizi yönetmekte beceriksiz oldu. Valencialıların hayatlarını yönetmeye layık değiller. Doğal bir felaketi yönetemediler. Ön alarmı vermekte geç kaldılar. Şimdi de temizlik, yardımların ulaştırılmasında eksikler. Bu yeniden yapılanmada da devam edecektir. O yüzden istifa etmeliler" denildi.

İspanya'da ana muhalefetteki Halk Partisi'nden (PP) olan ve Temmuz 2023'ten beri Valensiya özerk hükümet başkanı olarak görev yapan Mazon ise "Sel felaketinin siyasi sorumluları zamanı geldiğinde hesap verecektir. Ancak şu anda tüm Valensiya hükümeti ve diğer yönetimler insanların hayatlarını kurtarmak, normale döndürmek için çalışıyor" diye konuştu.

 

HALKI GEÇ BİLGİLENDİRMEKLE SUÇLANDILAR

Valensiya özerk hükümeti, sel felaketi yaşanmadan önce meteorolojinin uyarmasına rağmen halkı bilgilendiren ve alarm veren cep telefonu mesajlarını geç göndermesi ve felaketin hemen ardından yardım çalışmaları için merkezi yönetim ve askeri acil müdahale ekibiyle geç koordinasyon kurduğu gerekçesiyle suçlanıyor.

Sel felaketi sebebiyle sadece Valensiya'daki ölü sayısı 215 olduğu açıklanırken, Kastilya-La Mancha ve Endülüs bölgesindekilerle ülke genelinde selden hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 223 olarak duyurulmuştu.

Toplamda 40 binden fazla ev ve iş yerinin, 500 kilometrelik yolun, 20 kilometrelik demiryolunun ve 2 bin 500 hektarlık tarım alanının zarara uğradığı, selin getirdiği çamurun temizlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü Valensiya'da halen 78 kişi kayıp olarak aranıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

19 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

19 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

19 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce