Sıcaklık 15 derece birden düşecek!
Meteoroloji’den yapılan son açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege başta olmak üzere İç Anadolu ve Karadeniz için fırtına uyarısında bulunulurken, sıcaklıkların 15 derece birden düşerek üç gün sürecek olan kar yağışının cumartesi günü başlayacağı duyuruldu.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, rüzgarın Kuzey Ege ve Marmara bölgelerinde kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ayrıca sıcaklıklar cuma gününden itibaren düşmeye başlayacak. Cumartesi başlayıp pazar ve pazartesi şiddetlenerek devam edecek olan kar yağışıyla birlikte sıcaklıklar 15 derece düşecek.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ile 7 derece üzerinde seyrettiğini belirten Meteoroloji, şu bilgileri paylaştı: “Cuma gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşmesini bekliyoruz. Sıcaklıklarda 15 dereceye varan düşüşler yaşanacak. Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’da pazar gününden itibaren üç gün boyunca aralıklarla kar yağışı bekliyoruz. Lodos bugün ve perşembe gününe kadar batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. Cuma günü itibariyle rüzgârlar kuzeye evrilecek. Karayel sonrasında poyraza dönecek. Pazar gününe kadar da batı bölgelerimizde kuvvetli rüzgârlar olacak.”
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek ise cuma gününden itibaren soğuk bir hava dalgasının geleceğine dikkat çekerek şunları dedi: “Yaklaşık bir hafta kadar Türkiye üzerinde kalacak ve daha sonra terk edecek. Cuma akşam saatlerinde kar yağışı olma ihtimali yüksek. Sıcaklık önümüzdeki hafta pazartesi gününe dek eksi 5’lere kadar düşecek. Cumayı cumartesiye bağlan gece hava sıcaklıkları eksi 2’ye kadar düşecek. Cumartesi biraz zayıf olmakla birlikte pazardan itibaren bir kar geçişi bekliyoruz. Öncelikle kuzey kesimler, Marmara, Karadeniz gibi bölgeler, daha sonra da pazar ve pazartesinden itibaren Türkiye’nin orta ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürecek.”
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olması beklenen kar yağışı, üç gün boyunca aralıklarla etkili olacak. Lodos perşembe gününe kadar batı bölgelerde etkili olmaya devam ederken cuma günü itibariyle kuzeye evrilerek karayel sonrasında poyraza dönecek. Kuvvetli rüzgarlar pazar gününe kadar batı bölgelerimizde esmeye devam edecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklar etkisini artırıyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sıcaklıkların iç ve güney kesimlerde mevsim...
Meteoroloji'den İzmir'e kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir'de 27 Haziran Cumartesi günü kuvvetli rüzgar ve fırtına...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
