Soyer 'Koku' sorununa çözüm: Körfez’i yüzülebilir hale getiriyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de geçmiş yıllarda görev yapan belediye başkanları ve meclis üyeleriyle buluştu. Üç yıllık hizmet döneminin anlatıldığı toplantıda konuşan Başkan Soyer, İzmir’deki projeleri aynı zamanda Türkiye’deki krizlere çözüm üretmek için hayata geçirdiklerini söyledi.
Toplantıda Başkan Tunç Soyer’in üç yıllık hizmet dönemindeki çalışmalara ilişkin sunumlar yapıldı.
“Biz ne yaptıysak sadece İzmir için yapmadık”
İzmir’in gelişimine katkı sunan herkesin, kentin hafızası olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Biz köklerimizden, geçmişimizden koparsak geleceği inşa edemeyiz” dedi. İzmir’deki projeleri aynı zamanda Türkiye’deki krizlere çözüm üretmek üzere hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Soyer, “Biz İzmir’de üç yılda her ne yaptıysak, asla sadece İzmir için yapmadık. Bizden sonra ve Türkiye’nin başka yerlerinde de uygulanabilir olsun istedik. Yaptığımız her projenin bir omurgası, bir felsefesi var” dedi.
“Bu kentin ürettiği refahı, insanlarına paylaştıracak çareler arıyoruz”
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla oluşturulan kooperatif modelinin geliştirilerek birçok alanda kullanıldığını söyleyen Başkan Soyer, “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi son yıllarda Türkiye’de sistem oligark üretiyor. Peki, biz sosyal demokrat yerel yöneticiler olarak ne yapacağız ki kentin ürettiği refah oligark üretmesin? Kentsel dönüşümde yaptığımız şey tam da bu. Halkın gücünü örgütleyerek bir üretim öznesi haline getiriyoruz. Aynı şeyi ulaşımda Halk Taşıt uygulamasıyla yapmaya çalışıyoruz. Kooperatifçilik meselesini sadece tarıma özgü olarak görmüyoruz. Hayatın her alanında bu kentin ürettiği refahı, bu kentin insanlarına paylaştıracak çareler arıyoruz. O nedenle kentsel dönüşüm ve ulaşımda da kooperatifçiliği hayata geçirdik” diye konuştu.
Üç adımda koku sorununu çözeceğiz
Başkan Soyer İzmir’in gündemindeki koku sorununun çözümüne ilişkin yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, yağmur suyu ve atık su kanallarının ayrıştırılması, Çiğli Arıtma Tesisi’nde dördüncü fazın inşa edilmesi ve derelerdeki temizlik çalışmalarının bu kapsamda ele alınan öncelikli işler olduğunu dile getirdi. Başkan Soyer, sebepleri ortadan kaldıracak çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak “Yağmur suyu atık su ayrıştırma kanallarımız 196 kilometreyi tamamladı. Körfez’e doğrudan akıntı yapan kanal hattını ölçtüğümüzde 374 kilometreydi. Dolayısıyla biz Körfez’i kirleten hattı kesmek için bir çalışma yaptık ve bu kadar ilerledik. Yaklaşık 120 kilometre daha yaptığımız zaman bunu büyük ölçüde bitirmiş olacağız. Yani artık Körfez’e akış söz konusu olmayacak. Dere temizliği için de büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor arkadaşlarımız. Son olarak da Çiğli Arıtma Tesisi’ni de takip etmeye devam ediyoruz. Çok kısa süre içinde hem yenileme çalışmasını hem de uluslararası finans kaynaklarıyla 4’üncü faz meselesini aynı kentsel dönüşümde olduğu gibi müteahhitlerin kaderine bırakmadan çözeceğiz. Göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kokunun tamamını ortadan kaldırmış olacağız. Körfez’i yüzülebilir hale getiriyoruz” diye konuştu.
Üç yıllık hizmet dönemi anlatıldı
Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, deprem çalışmaları ve imar planlarıyla ilgili, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, kentsel dönüşüm modeliyle ilgili, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın sosyal hizmetler hakkında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, tarım alanındaki çalışmalar ve İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci ise İZSU projeleri ve yatırımları hakkında sunum yaptı.
Sunumların ardından katılımcılar Başkan Soyer’e fikirlerini, görüşlerini ve tecrübelerini aktardı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Temiz Körfez için Gediz vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez’de görülen deniz marullarının temizlenmesi için...
Bilim insanlarından “havza bazlı çözüm” çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Sağlıklı Körfez” hedefiyle düzenlediği Uluslararası İzmir Körfez...
Bilim insanları Körfez'in geleceğini konuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Sağlıklı Körfez” hedefiyle düzenlediği Uluslararası İzmir Körfez...
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
