BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.309 %1,72 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.637,12 %3,43 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Sürücüler için zaman daralıyor: Yenilemeyenler trafiğe çı...

Sürücüler için zaman daralıyor: Yenilemeyenler trafiğe çıkamayacak!

Yeni tip ehliyete geçiş için verilen süre 31 Aralık 2024 tarihinde bitiyor. Eski tip ehliyet kullanmaya devam eden sürücüler 2025 yılı itibariyle 5 bin lira ek ücret ödeme yapmak zorunda kalabilir. Ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler yenileme bedeli olarak 15 lira ödeyecek.

0Yorumlar
Sürücüler için zaman daralıyor: Yenilemeyenler trafiğe çıkamayacak!

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesine göre sürücü belgelerini değiştirme işlemlerinin 5 yıl içinde tamamlamak gerekiyordu. Yeni tip ehliyete geçiş için verilen süre yıl sonunda dolacak olmasına rağmen çok sayıda vatandaş henüz ehliyet yenileme başvurusunda bulunmadı.

Kovid-19 salgınından dolayı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini yenilenmes için verilen süre İçişleri Bakanlığınca 31 Aralık 2022'den itibaren 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Eski tip sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024'e kadar 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ile indirimli olarak toplam 15 lira bedel ödeyerek yenisiyle değiştirilebilecek.

1 Ocak 2025'ten sonra eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyen vatandaşlar ise sürücü belgesi harç ücreti, değerli kağıt bedeli ve vakıf payı bedelini tam yatırmaları gerekecek. 

B sınıfı sürücü belgesine sahip sürücüler için ise bu tutar 2024'te toplam 5 bin 165 lira olarak belirlenmişti. 2025 yılı için yatırılması gereken tutar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tekrardan belirlenecek.

Dolayısıyla, yıl sonuna kadar başvurularını yapmayan sürücüler, ehliyetlerini yenilemek için fazladan 5 bin liranın üzerinde ek ödeme yapmak zorunda kalacak.

Belirlenen süre içerisinde yenileme işlemini yapmayan sürücüler, eski tip sürücü belgeleri geçersiz hale gelecek ve ehliyetini yenilemeyenler araç kullanırken ceza ile karşılaşacaklar. 

Yetkililer, yılın son aylarında yaşanabilecek olası başvuru yoğunluğundan dolayı vatandaşların mağdur olmamaları için başvurularını erken yapmalarını tavsiye ediyor. 

Sürücü belgesini yenilemek isteyenler sürücüler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak gereken evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvurabilir.

Başvuruda bulunan vatandaşların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından çıkartılarak PTT aracılığıyla adrese teslim ediliyor.
Bu zaman zarfında, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı mümkün kılınacak. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

4 saat önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

6 saat önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

10 saat önce

TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!

Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...

10 saat önce

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...

1 gün önce

Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...

Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...

1 gün önce

Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....

1 gün önce

Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...

1 gün önce

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....

1 gün önce

İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...

1 gün önce

Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...

ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...

1 gün önce

İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...

2 gün önce