Tepecik’in elektrik krizi çözüldü!
Faizler silinecek..
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş geçtiğimiz ay elektrik sorunu ile mağduriyet yaşayan Hilal ve Yenişehir Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Başdaş mahalle halkına borç faizlerinin silinmesi ve yapılandırma ile ertelenme müjdesini verdi.
Başdaş’ın yoğun çabasıyla çözüme kavuşturulan Tepecik’teki elektrik sorununa müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor. Hilal ve Yenişehir Mahallesi’ndeki esnaf ve
vatandaşlarla bir araya gelen Başdaş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
20 YILDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNU ÇÖZDÜK
Bu konuyu siyasi malzeme haline getirenler olduğunu belirten Başdaş “21 Ocak’ta bu bölgede 32 hanenin elektriği kaçak kullanımdan ötürü kesilmiş. Hilal ve Yenişehir Mahalle muhtarı ile görüştükten sonra İzmir Milletvekilimiz Cemal Bekle ile mahalleye geldik. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi aldıktan sonra GDZ EDAŞ (Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş) yetkilileri ile görüşerek sorunu iki saat içinde çözüme kavuşturduk. Ardından bu bölgenin insanı İzmir Milletvekilimiz Cemal Bekle Ankara’ya giderek bu işin çözüm noktası konusunda gereken merciler ile görüşme yaptı. Ama bazıları sanki bu sorunun çözülmesini istemiyormuş gibi algı yaratmaya devam ettiler. Özellikle bu hafta Konak Meclisi’nde Belediye Başkanı ve oradaki meclis üyelerinin söyledikleri bizi üzdü. İzmir Milletvekili Cemal Bekle bu sorunu çözmesinin ardından burda oturan CHP’li meclis üyemiz alkışlayarak bizlere teşekkür etmişti. Bir gün sonra algı oluşturmaya çalışarak ve sanki bu işlerin çözülmesini istemiyor gibi konuşma yapıyor, halkımızı kışkırtmaya çalışıyor. Biz hiç bir zaman bu bölge halkı üzerinden siyaset yapmadık. Ama bazıları özellikle Roman kardeşlerimizi kullanarak siyaset yapıyor. Ben buradaki vatandaşlarımıza söylüyorum. Asla kendinizi kullandırmayın. Biz iki mahallenin muhtarı ve kanaat önderimiz ile birlikte GDZ Elektrik yetkilileri ile görüşmeye gittik. Kulaklarıyla duysunlar gelip bölgeye anlatsınlar dedik. Çünkü birileri bu olayın sorunlarının çözülmesini istemiyor. Onların amaçları buradaki insanların mutluluğu değil mağduriyet üzerinden siyasi rant elde etmek” dedi.
FAİZ, CEZALAR SİLİNECEK, ANA PARA TAKSİTLENDİRİLECEK
Bu mahallelerde hiç kimsenin borcundan dolayı elektriği kesilmediğinin altını çizen Başdaş müjdeleri sıraladı ve şöyle konuştu; “Kaçak elektrik kullanımından dolayı ceza yiyen vatandaşlarımızın cezaları silinecek. Ana para, her vatandaşın ödeyebileceği kadar taksitlendirilecek. Muhtarlarımız beni arıyor gece “mahallede elektrik yok” diyor. Hemen GDZ EDAŞ yetkililerini arıyorum onlar da bana güç kaldırmıyor sigorta atıyor diyorlar. Bazı günlerde günde 3-4 defa sürekli sigortayı kaldırıyorlar ancak kaçak elektrik kullanımınının çok olduğu için sürekli kesinti yaşanıyordu. Onu da çözüme ulaştırdık ve burada ki trafoların voltajları yükselttik. Ama size büyük iş düşüyor. Daha önce borcundan dolayı saat bağlatamayan bütün vatandaşlarımız müracat edip saatlerini bağlatabilecek. Borçlarının hepsininin 22 şubat’a kadar yapılandırma yapılması gerekiyor. Sonrasında ödeme sıkıntısı çekenleri muhtarlığımız not alacak, Kaymakamlık tarafından destek verilecek. Muhtarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen bir diğer talep de yapılandırmanın 1 Mayıs itibariyle başlaması oldu. Borç ödemeleri 1 Mayıs itibariyle yapılacak." diyerek müjde verdi.
BİZ İSTEDİK ONLAR YAPTI
Bölgede yaşayan Erol Eraydıncık ise “Ben siyasi görüş olarak CHP’liyim. Ancak hükümet bize destek verdi. Mahalle adına AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’a teşekkür ediyorum. Çünkü bu insanların tüm mağduriyetini kaldırdılar. 12 taksit 3 ay erteleme bütün faizler kalkacak ve insanların istediği şekilde ödeme yapılacak. 20 senedir kanayan yaraları da temizlemiş olacağız. Çünkü sayaçlar yok kaçak kullanılıyor. Böylelikle kaçak elektrik kullanımın da önüne geçilecek. Biz daha ne isteyelim. Biz bunları istedik onlar da bunu yaptılar” Dedi. Hilal ile Yenişehir Mahalle muhtarları ise konunun çözüme kavuştuğu için Cemal Bekle ve M.Sait Başdaş’a mahallelileri adına teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bostanlı Pazaryeri'nde elektrik krizi: Esnafın işgali...
Karşıyaka Belediyesi'nin Bostanlı Pazar Yeri'ndeki acil elektrik tesisatı tadilatı, pazarcı...
Konak Belediyesi'nden kesinti açıklaması: Sorumluluk GDZ...
Konak’ta yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin Konak Belediyesi’nden açıklama geldi. Konak...
Masaya yeniden oturuldu: Büyükşehir'de TİS krizi çözüldü
Tüm Bel-Sen ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan toplu iş sözleşmesi krizi çözüldü. 6...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...