Tiyatro Konak’ta Değirmenci’yle perde açtı
Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin önemli tiyatro toplulukları ve oyuncularını İzmirlilerle buluşturacak kültür-sanat projesi Tiyatro Konak’ta, Gazeteci İrfan Değirmenci’nin ‘Anne Ben Artist Oldum’ adlı
ANNE BEN ARTİST OLDUM
Kasım ve Aralık ayları boyunca farklı tiyatro oyunlarının sahne alacağı Tiyatro Konak’ta projesinin açılış oyununda İzmirlilerle buluşan İrfan Değirmenci, ekranlarda olduğu gibi o güzel enerjisiyle bu kez sahnede ışık saçtı. Eğlenceli olduğu kadar içerdiği sert eleştirilerle de Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut durumu gözler önüne seren oyunda İrfan Değirmenci, yaşam öyküsünü canlı bir belgesel havasında seyirciye sundu. 2 perdeden oluşan, tek kişilik, müzikli gösteride Değirmenci, söylediği şarkılar kadar danslarıyla da sahnedeki başarısını sergiledi. Yaklaşık 3 saat süren oyun Değirmenci’nin başarılı performansıyla soluksuz izlendi.
BİR KELOĞLAN MASALI
Bir Keloğlan masalı üzerinden yaşam öyküsünü anlatan Değirmenci, oyunda bombalı suikast kurbanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Soma maden faciası ve Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri anmayı da unutmadı. Sahneye V For Vandetta maskesi takarak, Operadaki Hayalet Müzikali’nin müziğiyle giren Değirmenci, gösteride sergilediği Tarkan ve Zeki Müren taklitleriyle de büyük alkış aldı. Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’le olan röportaj anısını Ecevit’in yazdığı şiir kitabından dizeler eşliğinde anlatan Değirmenci, sık sık sahneden inerek izleyicilerin arasına karıştı. Anlattığı Keloğlan hikayesinde öğrencilik yıllarını, televizyonculuk serüvenini ve son çalıştığı kanaldaki işinden atılma sürecini seyirciyle paylaşan Değirmenci, aldığı alkışlarla televizyon ekranlarından uzaklaşmak zorunda kalsa da gönüllerdeki yerini koruduğunu göstermiş oldu.
KAPANIŞ DANSLA YAPILDI
Oyun sonunda Başkan Pekdaş’ı sahneye davet eden Değirmenci, Tiyatro Konak’ta projesinden ve bu kapsamda Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nin görkemi bir tiyatro sahnesine çevrilmesinden ötürü teşekkür etti. Başkan Pekdaş da haksızlığa karşı sesiz kalmayarak mücadelesini ve protestosunu sahneye taşıyan Değirmenci’yi kutladı. Tiyatro Konak’ta projesinin açılışına gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu da dile getiren Pekdaş, tüm İzmirlileri Aralık ayı sonuna kadar devam edecek tiyatro gösterilerine davet etti. Konuşmaların ardından Değirmenci, tüm davetlilerle birlikte sözlerini değiştirdiği ‘Tanrım’ şarkısı eşliğinde dans etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yavuz Değirmenci'den Serap Yazıcı'ya Zehir Zemberek...
Gelecek Partisi'nden istifasını duyurmasının ardından AKP'ye katılan Serap Yazıcı'ya eleştiri...
Başkan Kınay'dan anlamlı 27 Mart konuşması: Tiyatro hayat...
Göreve geldikten sonra kurulan Karabağlar Kent Tiyatrosu’nun Karabağlar’ın hikâyesi olduğunu...
İrfan Değirmenci ve 42 kişi adliyeye sevk edilecek
Dün Türkiye İşçi Partisi etkinliğinde gözaltına alınan gazeteci İrfan Değirmenci'nin de...
Güncel Haberleri
TümüBüyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...
İzmir'de 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretleri belli oldu
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararla 29 Ekim’de İZBAN ücretsiz olacak.
Seçimleri kazanan Şube Alpsoy: Önceliğimiz işçinin...
Sosyal projelerde liste başı olarak öne çıkan işyeri temsilcisi Şule Alpsoy seçimlerden zaferle...
Transfer sonrası Başkan Tugay'dan iddialı çıkış: Yüz...
AK Parti'ye transferi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilk resmi...