BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.526 %0,36 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.250,29 %1,03 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel TTB yetkilisi açıkladı: Şu an tüm illerde aşı yok

TTB yetkilisi açıkladı: Şu an tüm illerde aşı yok

Uzmanların koronavirüse karşı en etkili yolun aşı olduğuna dair açıklamalar devam ederken Türkiye’de yurttaşlar aşı randevularına rağmen aşılarını olamıyor. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Doç. Dr. Ali İhsan Ökten “Şu an tüm illerde aşı yok” dedi.

0Yorumlar
TTB yetkilisi açıkladı: Şu an tüm illerde aşı yok

Türkiye’de vaka sayısı 25 bine dayanırken, dün Covid-19 nedeniyle 126 kişi hayatını kaybetti. Diğer yandan kısıtlamaların çoğunluğunun kaldırıldığı Türkiye’de, koronavirüsün daha bulaşıcı olan Delta varyantının yayılımı için uygun bir ortam var.

Böylesi bir ortamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının sevkiyatında birkaç gün azalma olacağını duyurmuş ve “Randevusuz gelmeyin” demişti. Ancak Türk Tabipleri Birliği (TTB) randevusu olanlar için de sıkıntılar olduğunu bildirdi.

Aşı tedarikinde yaşanan problemin sonuçlarını Birgün’den Meral Danyıldız’a değerlendiren Doç. Dr. Ökten, baştan beri bakanlığın şeffaf bir politika izlemediğini dile getirdi.
Şu anda günde 1,5 milyon dozluk aşı sınırının geçilmesi gerektiğini bildiren Doç. Dr. Ökten, şunları söyledi:

  • Biz başından beri aşıların belli bir takvimi var mı, hangi sürede gelecek, ne kadar doz gelecek, miktarı ne, süresi ne gibi bilgileri öğrenemedik. Baştan beri şeffaf davranmama ve net bilgiler verilmemesi aşıya karşı güvensizlik yarattı. Şimdi de aynı tabloyla karşı karşıyayız. Aşılama yapılması için en önemli günler bunlar. Bir tarafta pandemi artıyor, varyantlarla uğraşıyoruz, aşılamamızı artırmamız lazım.
  • Şu an tüm illerde aşı yok. Doğu Anadolu’da zaten tabip odalarımız çok yoğun bir çabayla vatandaşlara ulaşmıştı ve aşı oranlarını en az üç dört katına çıkarmışlardı. Aşı olmadığı için bu sefer orada da sıkıntı oldu. Hâlbuki bunun sorumlusu bakanlık. Çalışanlar değil.

Prof. Şenol: Aksaklıklar aşı tereddüdünü de artıracak

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Esin Davutoğlu Şenol ise şunlara dikkat çekti
  • Tedarikte sıkıntılar olabilir. Avrupa’da da üretimle ilgili bir sorun olduğunu zannediyoruz. Yeterince bilgi aktarılmadığı için ‘zannediyoruz’ diyoruz. Netlik yok çünkü. İnsanlar şu anda ortalık delta kaynarken sağlık merkezlerine gidip gelmek zorunda. Baştan itibaren ‘şu kadar gün açmayacağız’ diye bilgi vermedikleri için aile hekimi arkadaşlarımız zor durumda. Aile hekimleri başvuran hastaların hepsine bakmak zorunda kalıyor. Bu aksaklıklarda ilk onlar sıkıntıya uğruyor. Maalesef aşı uygulama merkezleriyle bu veriyi ve bilgiyi paylaşmıyorlar. Bu aksaklıklar aşı tereddüdünü de artıracak. Bu belirsizlikler kararsızlığı artırıyor, bıkkınlık yaratıyor.

Bakan Koca “Aksama olabilir” demişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada BioNTech aşısını tercih eden vatandaşların randevu almaları gerektiği uyarısında bulundu. Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Çarşamba günü aşacağımız bir gelişme var. BioNTech aşısının üretiminde yaşanan aksama sebebiyle ülkemize sevkiyatta birkaç gün azalma olacak. Bu aşıyı tercih edenlerin aşı olmaya randevu almadan gelmemesini rica ediyorum. Anlayışınız için sağ olun. Sinovac’ta aksama yok” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...

YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...

3 saat önce

Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...

5 saat önce

Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...

6 saat önce

Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...

6 saat önce

Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!

İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...

8 saat önce

Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!

Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...

9 saat önce

Aydın'a şehit ateşi düştü!

Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...

9 saat önce

Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.

10 saat önce

Foça Meclisi'nde 106 milyonluk kredi talebi!

Foça Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında, altyapı, üstyapı ve proje...

11 saat önce

Resmi Gazete'de yayımlandı: İzmir'e yeni fakülte!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda İzmir Tınaztepe Üniversitesi...

11 saat önce

Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan tutuklandı!

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma', 'irtikap'...

11 saat önce

Başkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...

1 gün önce