Tunç Soyer'den orman kararına dava!
Geçtiğimiz yaz aylarında İzmir'in Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde çıkan orman yangınları sonrası bazı bölgeler Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile birlikte orman alanından çıkartıldı. Alanların orman alanından çıkartıldıktan sonra bölgelerin yangınların ardından yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepki verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal konuyla ilgili dava açtıklarını bildirdi.
İzmir’in Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde geçtiğimiz yaz aylarında yoğun yangınlar yaşandı. Uzun süren yangınlar sonrası sonra ormanlık alanlarda büyük tahribat meydana geldi.
Yangından sonra İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan bazı ormanlık alanlar, Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte orman sınırları içerisinden çıkartıldı. Ormanlık alanlardan çıkarılan bölgelerin yangın bölgesi olduğu iddiaları sonrasında tepki gösterildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili dava açtığını açıkladı.
Alanların yapılaşmaya açılacağını söyleyen Soyer, şu sözleri kullandı:
"15 Ağustos’ta İzmir’deki büyük yangından etkilenen alanların da dahil olduğu 375 hektarlık alanın orman sınırından çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının iptali için davayı açtık.
20 yıl önce afetleri önlemek için orman vasfına sahip çıkılan bu alan İzmir’i çevreleyen Yeşil Kuşak’ın bir parçası olarak tüm İzmirlilerin yaşam hakkını korumaktadır. Bugün söz konusu alanın önemi unutulmuştur. Önce 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremzedelere konut yapılacağı vaadiyle şimdi ise yanan alanların yanması fırsat bilinerek orman alanı yapılaşmaya açılmak istenmektedir.
Anayasa Madde 169’un 'Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.' hükmüne rağmen Cumhurbaşkanı Kararının yanan orman alanını orman sınırları dışına çıkarması mümkün değildir.
Takipçisi olacağız. Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız.
Davayı birlikte açtığımız kurumlar; Doğa Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Egeçep ve diğer dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."
15 Ağustos’ta İzmir’deki büyük yangından etkilenen alanların da dahil olduğu 375 hektarlık alanın orman sınırından çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının iptali için davayı açtık.
— Tunç Soyer (@tuncsoyer) September 20, 2024
20 yıl önce afetleri önlemek için orman vasfına sahip çıkılan bu alan İzmir’i çevreleyen…
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Büyükşehir’den tarım işçisi servislerine sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile emniyet ekipleri, yaz aylarında tarım işçisi hareketliliğinin...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
