Türkiye’nin Mandalina Başkentinde Turuncu Bayram Kutlandı
Seferihisar’da dört gün süren “Başka Bir Tarım Mümkün” etkinliği, “Mandalina Şenliği”yle tamamlandı
Seferihisar Belediyesi tarafından 19.kez düzenlenen Mandalina Şenliği, sabah Çocuk Belediyesi çocuklarının mandalina bahçesinde yaptıkları hasatla başladı. Ardından Kapalı Pazaryerinde şenlik programı gerçekleştirildi. Şenliğe Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve binlerce vatandaş katıldı.
Başkan Soyer; Şenlik Bereketiyle Geldi
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Sevgili dostlar Turuncu Bayramımıza hoş geldiniz. Uzun zamandır mandalina ve toprak için beklediğimiz yağmur bugün tam şenlik gününde geldi. Şenlik günü işlerimizi biraz zorlaştırsa da toprak bereketle buluştu ve bizleri mutlu etti. Yağan aşırı yağmura rağmen, buraya gelen binlerce mandalina gönüllüsüne çok teşekkür ediyorum”
Çok Ciddi Bir Ekonomik Krizle Karşı Karşıyayız
Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalabileceğinin öngörüldüğünü söyleyen Başkan Soyer; “Önümüzdeki 7,8 yıl içinde Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasının 800 milyarlardan 500 milyarlara düşeceği düşünülüyor. Çok ciddi bir ekonomik kriz, ekonomik küçülme, daralmayla karşı karşıya kalacağız. Tek bir çıkış yolumuz var. Bu bereketli topraklarda tarıma ve tarım ürünlerine sahip çıkmak. Bu nedenle soğuk hava deposu açtık, zeytinyağı müzayedesi yaptık, bugün de mandalina şenliği yapıyoruz. Tek derdimiz var, bu memlekette üreten insanların emeğinin karşılığını alması ve ürettiğiyle hayatını sürdürmesi. Yani derdimiz küçük üreticiyi yaşatmayı başarmak. Onun için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki krizi aşmanın başka yolu yok. 9 buçuk yıldır bu hedefle çalışıyoruz. Ötekileştirme, kutuplaştırma politikaları karşısında durmanın tek yolu bir ortak gelecek inşa etmekten geçiyor. Onun için omuz omuza, kol kola olmalı birbirimize çok sıkı bir dayanışma içinde olmalıyız. Bu bereketli topraklarda yaşamaktan gurur duyuyorum” dedi.
Yeni Kral ve Kraliçeler Belli Oldu
Mandalina Şenliği kapsamında birbirinden ilginç yarışmalar yapıldı. Yine her yıl olduğu gibi büyük bir heyecana sahne olan Kral-Kraliçe yarışmasında 10 genç kız ve erkek 2018 yılı Mandalina Kral ve Kraliçesi olmak için yarıştı. Seferihisar Belediyesi-Rönesans Ajans işbirliğiyle gerçekleşen yarışmanın jürisinde ünlü isimler yer aldı. Manken-oyuncu Tuğba Özay, Seferihisar’da çekimleri devam eden Ege’nin Hamsisi dizisi oyuncuları Bengi Öztürk, Mustafa Şen, Modacı Jeyan Gedik, Rönenans Ajans sahibi Akif Örük, çocuk belediyesinden çocuklar, eski kral ve kraliçe yer aldı. Heyecanla beklenen yarışmanın sonunda 3 numara ile yarışan Hatice Ercivanlı Mandalina Kraliçesi, 1 numara ile yarışan Furkan OymaağaçlıoğluMandalina Kralı seçildi. Kral ve kraliçeye taçları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından takıldı.
En Kaliteli Mandalina Seçildi
Şenlik kapsamında yapılan diğer yarışmalarda ise ödüller Çocuk Belediyesi’ndeki çocuklar tarafından dağıtıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen yılın en iyi mandalina üreticisi yarışmasını Yücel Demiralay kazandı. Seferihisar Belediyesi ve İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğiyle “En İyi Mandalinalı Yemek ve Tatlı”, Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri jüriliğinde ise “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı” yarışmaları yapıldı. En İyi Mandalinalı Yemek birinciliğini “Mandalinalı Sarma” yemeğiyle Ayşegül Ulu, En İyi Mandalinalı birinciliğini Mandalinalı Nilüfer Tatlısı isimli tatlısıyla Ezgi Akbulut kazandı. En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı yarışmasının birincisi ise “Hayata Bağlan” ismini verdiği tasarımıyla Nurgül Saltık oldu. En yavaş bisiklet sürme yarışmasını ise Soner Çıtak kazandı.
4 Gün Süren Şenlik Programı Tamamlandı
Büyük bir coşkunun yaşandığı festivalde ayrıca Tepecik Senfoni Orkestrası da bir konser verdi. Mandalina Şenliği’yle birlikte, dört gündür Seferihisar’da devam eden, Seferihisar Belediyesi’nin “Başka Bir Tarım Mümkün” anlayışıyla hayata geçirdiği ve dünyanın en büyük yerel yönetim zirvesi Habitat III’te dünyaya model gösterilen tarım politikalarının sunulduğu Seferihisar’ın Tarımı: “Geleceğin Türkiye’si” etkinliği de tamamlanmış oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mandalina üreticisine YENİ Partili Güç'ten söz: Mandalina...
YENİ Parti’nin İ zmir’deki ilçe örgütlenme çalışmaları Güzelbahçe’de devam etti. İlçe...
CHP Çiğli kulislerinde hareketlilik: Turuncu Liste, yeni...
CHP Çiğli'de Turuncu Liste'nin önde gelen isimlerinden Serkan Kaçar ve ekibinin YENİ Parti'ye...
Menderes’te Mandalina Çiçeği Festivali Yapılacak
Menderes Belediyesi, 21-23 Mayıs tarihlerinde Mandalina Çiçeği Festivali düzenleyecek.
Güncel Haberleri
Tümüİzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...
'Uyuşturucu Davasında' Mahkemeden Sadettin Saran ve...
Mahkeme heyeti Ela Rümeysa Cebeci ile Sadettin Saran hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde...
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den İstifa Etti
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek...
Gazeteci Abdullah Polat AXA Sigorta'ya isyan etti:...
Gazeteci Abdullah Polat, ailesine ait aracın seyir halindeyken bir traktörün römorkunun çarpması...
TMMOB İzmir İKK Sekreteri Necmi Varlık gözaltına alındı!
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi ve TMMOB İzmir İl...
Demokratların Ara Seçimlerdeki Zafer Gecesi ABD'de...
ABD'de Başkan Donald Trump'ın ikinci döneminde düzenlenen ara seçimlerde ilk sonuçlar,...
İzmir'de taksiciler sokağa döküldü
Martı TAG uygulamasına karşı harekete geçen taksiciler, Alsancak ve Buca başta olmak üzere...
Bergama'dan il olma talebi: Partiler ittifak kurdu
Bergama'nın il olma talebi için belediye meclisinde AK Parti, MHP ve YENİ Parti'nin ortak...
ABD Seçim Sonuçlarına İran'dan İlk Yorum: Amerikalılar...
ABD ara seçimlerinde ilk sonuçların gelmesi ardından İran'dan da ilk değerlendirme geldi....
İsrail Uçağına Bomba Tehdidi, Acil İniş Yaptı
İsrail'den havalanan bir yolcu uçağı, siber ortamda gönderilen e-posta yoluyla yapılan bomba...
İzmir'de sağanak yağış etkili oldu
İzmir'de devam eden sağanak sebebiyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.
İş İnsanı Ahmet Zorlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu
Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...