TÜRSAB vatandaşı dolandırılma tehlikesine karşı uyardı
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması vatandaşın ve turizmcinin yüzünü güldürdü. 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar online rezervasyon yaptırmaya başladı. TÜRSAB tatilcileri kopya siteye karşı uyardı.
Her yıl 193 ülkeden milyonlarca turist ağırlayan turizmin başkenti Antalya'da 9 günlük bayram tatili hazırlıkları başladı. Vatandaşlar tatil yapacakları günü dört gözle beklerken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, vatandaşları sahte tatil sitelerine karşı bir kez daha uyardı. 9 günlük bayram tatili rezervasyonlarını değerlendiren Kuk,“Turizmciler planlamalarını 9 günlük Kurban Bayramı tatiline göre yapmıştı. Son 2 haftadır bayram tatili dönemini için iyi rezervasyonlar almaya başladık. 9 güne çıkmasının olumlu etkisi oldu. Bayram tatili döneminde tesislerin doluluk oranın yüzde 100 olacağını düşünüyorum. Tüketicilerimize önerim rezervasyonlarını son güne bırakmasın. Bugünden tatillerini satın alsınlar, son dakikada ya otel bulamayacaklar ya da fahiş fiyatlara tatil yapmak zorunda kalacaklar” dedi.
4-5 YILDIZLI TESİSLERDE GÜNLÜK ODA FİYATLARI 3 BİN TL İLE 15 BİN TL
Antalya'da bir kişi için tatil yapmanın maliyeti hakkında da bilgi veren Kuk, “Ülkemizde fiyatlar sizlerin de bildiği gibi çok yükseldi. Buna rağmen bu yıl hem otelciler hem de seyahat acenteleri kendi karlarından feragat ederek çok uygun şartlarda bütçeler hazırladı. Ortalamaya baktığımız zaman 4-5 yıldızlı tesislerde günlük oda fiyatları 3 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Tabii 15 bin TL üzerinde bulunan tesisler de var. 3 bin TL’nin altında apart tarzında tesisler de var. Bana göre bu şartlarda fiyatlar makuldür” sözlerine yer verdi.
"AYŞE-FATMA TEYZE, AHMET-MUSTAFA AĞABEY’ ŞEKLİNDEKİ İNSANLARDAN TATİL SATIN ALIYORLAR"
Her tatil döneminde yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı da tüketicileri uyaran Kuk, “TÜRSAB olarak yıllardır bu konuya çok önem veriyoruz. Tüketici maalesef ‘Ayşe-Fatma teyze, Ahmet-Mustafa ağabey’ şeklindeki insanlardan tatil satın alıyorlar. Sonra da büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Biz de her tatil döneminde tüketiciyi uyarmaya çalışıyoruz. Birincisi olarak tüketicilerimiz TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden tatillerini satın almalıdır, bunu internet üzerinden alacaklarsa bize kayıtlı tüm acentelerin numaraları var. Bu numaralar üzerinden ulaşım sağlasınlar. İkinci olarak tüketicilerimiz satın aldıkları hizmeti okumuyorlar, sözleşmede aldıkları hizmetleri mutlaka okumaları gerekir. Üçüncü önerim ise ödemeleri asla nakit ödemesinler. Ya kart üzerinden ya banka üzerinden ödeme yaparak ispatlamaya açık olsunlar” açıklamasını yaptı.
"KANDIRILMAYA MÜSAİT OLAN TÜKETİCİLERİMİZ ÇOK HASSAS OLACAK KILI KIRK YARACAK"
Vatandaşların kopya tatil siteleri hakkında da uyaran Kuk, “Daha dün yaşadığımız olayda bir seyahat acentemiz normal internet sitesinde normal fiyatlarını yazmışlar. Bu web sayfasını sahtekâr insanlar kopyalayarak insanlara ucuz fiyata satmaya çalışıyorlar. Bunu seyahat acentemiz hemen fark ederek şikayet ederek yakalanmalarını sağladı. Burada tüketicilerimiz çok dikkatli olması gerekir. Burada nasıl fark edilir? Eğer siz 5 yıldızlı oteli normal fiyatların altında birileri size sunuyorsa bunda şüphe ederek araştırın. Bunu araştırmak çok zor bir şey değil. Seyahat acentesi mi değil mi bunun araştırılması gerekir. Kandırılmaya müsait olan tüketicilerimiz çok hassas olacak kılı kırk yaracak” dedi.
[ilgili-haber=74260]
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Dutlulu'dan 'su krizi' çıkışı: İzmir'deki Yunan...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Saruhanlı ilçesindeki yer altı sularının...
TÜRSAB seçimlerinde hac ve umre acentaları etkili oldu!
İzmir'de TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu seçimlerinin kazananı 22 farklı Hakkı Karadeveci oldu. İki...
İtfaiye eri vatandaşı sırtında taşıdı
İzmir’de etkili olan şiddetli yağış sırasında boş arazideki barakaya sığınan bir kişi suların...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...
Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...
Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...
AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
