BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel UKOME 90 dakikayı yine reddetti! Tugay: Vazgeçmek yok

UKOME 90 dakikayı yine reddetti! Tugay: Vazgeçmek yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) ikinci kez reddedildi. 15 Mayıs’taki UKOME toplantısında alınan ret kararının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kez daha gündeme taşıdığı teklife merkezi idare tarafından atanan temsilciler yine karşı çıktı.

0Yorumlar
UKOME 90 dakikayı yine reddetti! Tugay: Vazgeçmek yok

90 dakika ücretsiz aktarma teklifinin reddedilmesini değerlendiren Başkan Tugay, “Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın görevinin ilk 180 gününü kapsayan vaatleri arasında yer alan, toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) yine reddedildi.

Tugay: Vazgeçmek yok

İlk olarak 15 Mayıs’taki UKOME toplantısına sunulan teklif, çoğunluğu oluşturan merkezi idarenin atadığı temsilerin ret oylarıyla sonucu uygulamaya geçirilememişti. UKOME İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teklifini ikinci kez reddetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak sağlayacak düzenleme teklifini bir kez daha UKOME Genel Kurulu’na getirdik ve teklifimiz bir kez daha merkezi idare temsilcilerinin oylarıyla reddedildi. Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” dedi.

15 karşı 13 oyla reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Tolga Çilingir yönetiminde yapılan toplantıda, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarında 12.06.2024 tarih, 2024/346 No’lu UKOME Genel Kurulu Kararı ile uygulanacak olan fiyat tarifesinde yer alan; (A) Merkez İlçeler, (E) Yerleşke Otobüs, (I) Banliyö ve (K) Kısa Hatlar İZTAŞIT tarifelerinin, 90 dakika içinde yapılan aktarmalardan ücret alınmayacak şekilde düzenlenmesi” teklifi sunuldu. Teklif, merkezi idareyi temsil eden kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz görüşleriyle 15’e karşı 13 oyla reddedildi. TCDD temsilcileri, ulaşım maliyetlerinin sübvansiyonunun ve ücretsiz binişlerin yasalara aykırı olduğunu savundu.

İzmirlilerin yeniden 90 dakikalık ücretsiz aktarma sistemiyle buluşmasına ulaşım kurumlarının yanında farklı kurumlar da ret oyu verdi. 90 dakika; İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü,  Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü,  TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,  İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün olumsuz oylarıyla reddedildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

8 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

8 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

14 saat önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

15 saat önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

17 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

17 saat önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce

Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....

1 gün önce

Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

1 gün önce

RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...

1 gün önce

İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...

1 gün önce

Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı

İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...

1 gün önce